Tuesday 15 December 2020

Κανένα παιδάκι χωρίς δώρο

Κύπρος: O Δήμος Γεροσκήπου συμμετέχει ενεργά στην παγκύπρια εκστρατεία «Toys With Love 2020» – κανένα παιδάκι χωρίς δώρο και καλεί τους δημότες Γεροσκήπου και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να προσφέρουν παιχνίδια (καινούρια και ελαφρώς μεταχειρισμένα) στο ειδικό κιβώτιο που έχει τοποθετηθεί στον προθάλαμο του Δημοτικού Μεγάρου Γεροσκήπου.
θα συλλεχθούν θα προσφερθούν ως χριστουγεννιάτικα δωράκια, συνοδευόμενα από καρτούλες, σε παιδάκια οικογενειών με λιγότερες ευκαιρίες. H Εκστρατεία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2017 και αποδείχθηκε ένα πολύ όμορφο Έργο.

Η Εκστρατεία διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Δράσης – Social Policy and Action Organization, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος του KidSocialAct, και τελεί υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ.

pafoslive.com.cy

Στην πείνα 500.000 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο - Almost a fifth of UK homes with children go hungry in lockdown

Το 30% των μονογονεϊκών οικογενειών και το 46% των οικογενειών με ανάπηρα παιδιά βρίσκονται αντιμέτωπες με τη διατροφική ανασφάλεια και δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις βασικές διατροφικές ανάγκες τους στο σπίτι.

almost a fifth of UK homes with children go hungry in lockdown
Αν και είναι η 6η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, στην κρίση του κορωνοϊού αποδεικνύεται πολύ μικρή, μικρότερη από αυτήν της Αιθιοπίας, της Ζιμπάμπουε ή της Αϊτής.
Ο λόγος για το Ηνωμένο Βασίλειο -το προπύργιο της ανοιχτής και ελεύθερης από κρατικούς περιορισμούς οικονομίας της αγοράς και έδρα ενός εκ των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών κέντρων του πλανήτη- που όμως στην εποχή της Covid-19 αποδεικνύεται πολύ μικρή καθώς αδυνατεί να θρέψει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της φιλανθρωπικής οργάνωσης Food Foundation, που έφερε στη δημοσιότητα ο χθεσινός Observer, από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων κοινωνικής απομόνωσης στη Γηραιά Αλβιώνα ο αριθμός των νοικοκυριών με παιδιά που πεινούν διπλασιάστηκε, καθώς εκατομμύρια πολίτες δεν έχουν πλέον χρήματα να αγοράσουν τρόφιμα.
Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι στις τελευταίες πέντε εβδομάδες σχεδόν το 1/5 των βρετανικών νοικοκυριών με παιδιά, βυθισμένο από την καραντίνα και την απώλεια των εισοδημάτων του, δεν κατάφερε να έχει πρόσβαση σε επαρκή τροφή με αποτέλεσμα να παραλείπονται γεύματα και τα παιδιά να πεινούν.
Η πίεση είναι μεγαλύτερη για τις οικογένειες πολυτέκνων, τα μονογονεϊκά νοικοκυριά και τις οικογένειες με ανάπηρα παιδιά. 
Το 30% των μονογονεϊκών οικογενειών και το 46% των οικογενειών με ανάπηρα παιδιά βρίσκονται αντιμέτωπες με τη διατροφική ανασφάλεια και δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις βασικές διατροφικές ανάγκες τους στο σπίτι. 
Οι οικογένειες αυτές δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα και από το κλείσιμο των σχολείων. Με τα σχολεία κλειστά και χωρίς εναλλακτική λύση για τα δωρεάν πρωινά και γεύματα που προσφέρονταν, οι φτωχότερες οικογένειες της Βρετανίας βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης.
.......................
περισσότερα εδώ
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Click away

κ. Φρόσω: Ναι γεια σας.Θα ήθελα έξι βρακιά με φαρδύ λάστιχο.
Τοπικό κατάστημα: Τι νούμερο φοράτε κυρία;
κ. Φρόσω: Δεν ξέρω μάνα μου.
Τοπ. Κατάστημα: Τι μέγεθος θέλετε;
κ. Φρόσω: Να σου πω. Να είναι ίδιο μέγεθος με το καφέ παντελόνι μου, γιατί αν είναι σαν το κόκκινο, θα με κόβουν.
Τοπ. Καταστ.: Μα δεν ξέρω πώς είναι το παντελόνι σας το καφέ κυρία. Πείτε μου ένα νούμερο παρακαλώ.
Κυρία Φρόσω: Ας είναι παιδάκι μου όσο είναι η λεκάνη που απλώνω τριγύρω.
Τοπ. Κατάστημα: Κατάλαβα. Θέλετε το XXL. Τι χρώματα θέλετε;
Κυρία Φρόσω: Νταμοτά και ριγάτα.
Τοπ. Κατάστημα: Εντάξει.Ένα e mail να σας στείλω τα στοιχεία να προπληρώσετε;
Κυρία Φρόσω: Δεν ξέρω τί είναι τούτο μάτια μου. Θα σου δώκω πενηντάρικο όταν έρθεις.
Τοπ. Κατάστημα: Μα κυρία πρέπει να με πληρώσετε με κάρτα ή ηλεκτρονικά και μετά να έρθετε εσείς να τα πάρετε.
Κυρία Φρόσω: Ήντα λες μάνα μου;Δεν ξεύρω τι είναι αυτά που λες. Εγώ πενηντάρι έχω της σύνταξης. Και πώς θα έρθω εγώ ;Εγώ μένω στη Βάρη.
Τοπ. Κατάστημα: Μα έτσι γίνεται το click away.
Κυρία Φρόσω: Το ποιό; Εμένα μου παν, να πάρω τηλέφωνο να παραγγείλω βρακιά που θέλω.
Τοπ. Κατάστημα: Ναι αλλά πρέπει να προπλήρωσετε και να έρθετε με μήνυμα να τα πάρετε!
Κυρία Φρόσω: Πού να γράψω μήνυμα παιδάκι μου;Εγώ την πρώτη δημοτικού έβγαλα. Πώς να γράψω σε χαρτί;
Τοπ. Καταστ.: Όχι χαρτί! Στο κινητό!
Κυρία Φρόσω: Εγώ ένα ακίνητο έχω μόνο. Μου το άφηκε ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου. Αλλά τί δουλειά έχει το σπίτι με τα βρακιά;;; Για να πάρω έξι βρακιά θα μου πάρετε το σπίτι τώρα;
Τοπ. Κατάστημα: Όχι κυρία μου. Προς Θεού. Τι λέτε; Εγώ μιλάω για το νέο σύστημα αγορών. Το click away!
Κυρία Φρόσω: Βρε δεν πας να κουρεύεσαι που για να πάρω έξι βρακιά, πολεμάς να μου φας το ακίνητο; Προικοθήρα! Άστο! Μένω και χωρίς βρακί! Θα παίρνω και τον αέρα μου! Ακούς εκεί να θέλει το ακίνητο μου! Παλιόπαιδο! Ποια είναι η μάνα σου να της τα πω όλα;
Τοπ. Καταστ.: Ηρεμήστε παρακαλώ...
Κυρά Φρόσω: Λέγε τώρα τίνος είσαι; Ρεντίκολο θα σε κάνω στη μάνα σου!
Τοπ. Καταστ.: Τουτ, τουτ, τουτ, τουτ...

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=674448479893119&id=320491905288780

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki