Wednesday 1 July 2015

Νεαρός μαζεύει χρήματα για τη διάσωση της Ελλάδας
$1.8-billion Indiegogo campaign rushes to Greece's rescue

ΑΘΗΝΑ 30/06/2015

 
Ένας νεαρός Βρετανός κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 200.000 ευρώ χάρη σε έναν διαδικτυακό έρανο που ξεκίνησε με την ελπίδα να μαζέψει το ποσό του 1,6 δισεκ. ευρώ και να βοηθήσει την Ελλάδα να εξυπηρετήσει το χρέος της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο Τομ Φίνεϊ, ένας Λονδρέζος ηλικίας 29 ετών που εργάζεται σε ένα κατάστημα πολυτελών υποδημάτων στο Κόβεντ Γκάρντεν, προτρέπει κάθε Ευρωπαίο να προσφέρει το ποσό που ισοδυναμεί με «την τιμή μιας χωριάτικης σαλάτας».
 «1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, αυτό το ποσό χρειάζονται οι Έλληνες. Μοιάζει μεγάλο, ωστόσο ισοδυναμεί μόνο με τρία ευρώ ανά Ευρωπαίο ήτοι η ποσότητα μισής πίντας μπίρας στο Λονδίνο ή εκείνο μιας χωριάτικης σαλάτας» υπογράμμισε ο ίδιος στον ιστότοπο Indiegogo, όπου μπορεί να μπει κανείς για να προσφέρει τη δωρεά του.
«Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε το συνολικό ποσό. Θα είναι φανταστικό» είπε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο αν και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί μόλις το 0,01% του ποσού.
«Ό,τι κι αν συμβεί, όλο αυτό είναι σαν ένα μήνυμα που δείχνει ότι οι πραγματικοί άνθρωποι ανησυχούν για τους συμπολίτες τους στην Ευρώπη» τόνισε ο νεαρός άνδρας με καταγωγή από το Γιορκ, στη βόρεια Αγγλία.

Έως σήμερα το απόγευμα, περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του νεαρού Βρετανού. Ο Τομ Φίνεϊ άλλωστε υπόσχεται στους δωρητές ότι θα τους ανταμείψει: για το ποσό των 3 ευρώ θα λάβουν μία καρτ ποστάλ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που θα σταλεί από την Ελλάδα, για 6 ευρώ θα τους στείλουν στο σπίτι μια χωριάτικη σαλάτα, για 10 ευρώ θα πάρουν ένα μπουκάλι ούζο και για μια δωρεά ύψους 25 ευρώ ένα μπουκάλι ελληνικό κρασί.
Εάν το ποσό δε συγκεντρωθεί σε διάστημα επτά ημερών, οι δωρεές θα επιστραφούν.
«Θα ήταν έξοχο να διασφαλίσουμε ότι οι δωρεές θα χρησιμοποιηθούν ενδεχομένως για ένα σχέδιο αρωγής προς τον ελληνικό λαό προκειμένου οι πολίτες να βρουν δουλειά ή να πουλούν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό» τόνισε.
Για να εξηγήσει μάλιστα την πρωτοβουλία του, ο Φίνεϊ υπογράμμισε ότι «έχει κουραστεί να βλέπει την ελληνική κρίση να συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, τους πολιτικούς να κωλυσιεργούν την ώρα που οι πολίτες είναι τα θύματα αυτή της κατάστασης».
nooz

Paulo Coelho: «Όχι στη λιτότητα – ναι στη δημοκρατία»
«No to austerity – yes to democracy @GreekSolidarity»


Μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των Ελλήνων κατά της λιτότητας και υπέρ της Δημοκρατίας, έστειλε με ανάρτησή του στο τουίτερ ο διάσημος Βραζιλιάνος συγγραφέας, Πάολο Κοέλιο.

«Όχι στη λιτότητα – ναι στη δημοκρατία» είναι το μήνυμα αλληλεγγύης του Κοέλιο που αναρτήθηκε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό https://twitter.com/paulocoelho.

Το μήνυμα έχει ως εξής:
«No to austerity – yes to democracy @GreekSolidarity»



enallaktikidrasi

Είσαι φτωχός; Άσε τους πλούσιους να αποφασίζουν
για το μέλλον σου και το μέλλον των παιδιών σου!!

Νέα πολιτικά ήθη!!
Οι πλούσιοι δεν κάνουν λάθος επιλογές!!
«Δεν είναι κακοί, δεν είναι ανόητοι, δεν είναι αμόρφωτοι αυτοί που είναι φτωχοί. Απλώς κάνουν λάθος επιλογές σε κρίσιμες στιγμές».
Δεν είναι μοντάζ της #ellinofreneia το 'πε η βουλευτής και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος "Του Ποταμιού" Αντιγόνη Λυμπεράκη στο MEGA.

Εμείς θα προχωρήσουμε το σκεπτικό της κυρίας.
Οι «κακοί» γιατί να ψηφίζουν;
Να συλληφθούν όλοι πάραυτα και να τους στερήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα! (Εξαιρούνται οι κακοί του συναφιού μας, βέβαια. Είναι όμορφοι, καλοντυμένοι, έχουν άλλον αέρα!!)
Οι γέροι γιατί να ψηφίζουν;
Μόνο με χαρτί γιατρού που να αποδεικνύει ότι οι νοητικές τους ικανότητες είναι άριστες και με το Ε9 στο χέρι φυσικά!
Οι νέοι γιατί να ψηφίζουν;
Τι μπορεί να ξέρουν; Είναι άπειροι, επιπόλαιοι και κατά τεκμήριο αμαθείς! (Αν είναι δικά μας, πλούσια παιδιά, το συζητάμε)
Οι «αγράμματοι» γιατί να ψηφίζουν;
Ας πάρουν κανένα πτυχίο πρώτα και το συζητάμε!
Οι λιγότερο έξυπνοι - οι ανόητοι γιατί να ψηφίζουν;
Αφού δεν τους «κόβει». Τι ξέρουν αυτοί από διαδικασίες, Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα αυτά τα τόσο σύνθετα και πολύπλοκα που τους μπερδεύουν; Αφήστε τους στον κόσμο τους! (Πλούσιοι ανόητοι δεν υπάρχουν)
Οι άστεγοι γιατί να ψηφίζουν;
Καλά δεν το συζητάμε καθόλου. Η παρουσία τους και μόνο είναι κόντρα στην αισθητική μας!
Οι ρομά γιατί να ψηφίζουν;
Απαράδεκτο, απλά απαράδεκτο. Ακόμα κι αν είναι πλούσιοι, δεν τους θέλουμε δίπλα μας στα εκλογικά κέντρα.
και πάει λέγοντας....

το χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki