Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Τα μωρά τα καταφέρνουν καλύτερα από τα νήπια ...

Τα παιδιά μας χαρίζουν μοναδικές και αξέχαστες στιγμές σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται. Η κάθε ηλικία έχει τα καλά και τα κακά της και δε μπορούμε να πιστέψουμε πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια!
 
Με μία πρώτη σκέψη τα μωρά έχουν περισσότερες αναγκες χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και προσοχή, ενώ όσο μεγαλώνουν γίνονται πιο ανεξάρτητα και μπορούν να κάνουν από μόνα τους πράγματα. Είναι όμως έτσι; Αν το καλοσκεφτούμε υπάρχουν μερικά πράγματα που τα μωρά καταφέρνουν καλύτερα από τα μεγάλα παιδιά!
1. Στο φαγητό
Τα μωρά είναι πρόθυμα να δοκιμάσουν τα πάντα! Ακόμα και αν δεν τους αρέσουν, θα δοκιμάσουν ακόμα μία φορά, και ακόμα μία και ακόμα μία! Η αλήθεια είναι ότι το τάισμα ενός μωρού είναι πιο εύκολο και γρήγορο. Ένα παιδί δύο ή τριών χρονών μπορεί να κάθετε για ώρες στο καρεκλάκι του και το φαγητό στο τέλος να βρεθεί στο πάτωμα!

2. Κάθονται όπου τα βάλουμε
Το θετικό αυτό χαρκατηριστικό των μωρών διαρκεί πολύ λίγο και μόνο τους πρώτους μήνες. Αμέσως μετά αρχίζουν να μπουσουλάνε, αργότερα να περπατάνε και αν γυρίσετε για δύο λεπτά το κεφάλι σας από την άλλη, μην το είδατε!

3. Στο ντύσιμο
Ένα μωρό σίγουρα δεν έχει στυλιστικές απόψεις και στην πραγματικότητα δεν καταλαβαίνει καν τη χρησιμότητα των ρούχων! Εκμεταλλευτείτε το όσο μπορείτε και βάλτε του τα ρούχα που θέλετε γιατί σε λίγους μήνες θα χαλάει τον κόσμο να βάλει τη μπούζα και τη φούστα που θέλει, και που φυσικά δεν πάνε μεταξύ τους!

4. Στον ύπνο
Τα μωρά κοιμούνται ανα διαστήματα μέσα στη μέρα και πολύ πιο εύκολα από ότι κανουν μεγαλώνοντας. Εκμεταλλευτείτε το, τώρα που μπορείτε!

5. Διασκεδαζουν και μόνα τους
Ένα μωρό μπορεί να ασχολείται με ένα παιχνίδι του ή ακόμα και μία χαρτοπετσέτα για ώρες! Όσο μεγαλώνει όμως θα βαριέται πιο εύκολα και θα αναζητά πιο ενδιαφέροντα πράγματα και φυσικά παρέα για να τα μοιραστεί!

6. Γελάνε με τα αστεία μας
Για το μωρό σας είστε ο πιο αστείος άνθρωπος στον κόσμο. Με μια γκριμάτσα σας το κάνετε και ξεκαρδίζετε στα γέλια! Όσο μεγαλώνει βρίσκει ενδιαφέρον και σε άλλα πράγματα και γίνεται λιγάκι πιο «σοβαρό»!


Όπως και να έχει η κάθε ηλικία είναι μοναδική και πάντα το παιδί σας θα σας χαρίζουν στιγμές γέλιου, συγκίνησης και περηφάνιας με τα κατορθώματά του. Ζήστε το κάθε λεπτό και σίγουρα θα το απολαύσετε!

mothersblog

Antoinette de Boer: Η 54χρονη Ολλανδή
που αναζητά τους Κρητικούς γονείς της

Ντοκιμαντέρ Ολλανδών για την «βρεφοδόχο του Γερωνυμάκειου»
και τα χαμένα παιδιά
βρεφοδόχος 2

Συγκίνηση για την ιστορία της 54χρονης Ολλανδής 
 που αναζητά τους Κρητικούς γονείς της
22
της Κατερίνας Μποτζάκη
 
Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες Ολλανδοί δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες και τηλεοπτικά συνεργεία προκειμένου να καταγράψουν την "ιστορία" της  βρεφοδόχου του Γερωνυμάκειου Βρεφοκομείου και τα "χαμένα παιδιά".
Μαζί τους η 54χρονη Antoinette de Boer που αναζητά εδώ και καιρό τους βιολογικούς της γονείς στην Κρήτη.
Το Ολλανδικό τηλεοπτικό συνεργείο θα καταγράψει την ιστορία της βρεφοδόχου αλλά θα αναζητήσει και τις αιτίες που οι μητέρες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν εκεί τα παιδιά τους αλλά και την ψυχολογία των παιδιών που εγκαταλείφθηκαν.
Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η βραβευμένη σκηνοθέτης και συγγραφέας  Anneloek Sollart.
....................................

περισσότερα εδώ: candianews

Η μικρή Ραφαέλα πρέπει να σωθεί

Αρ. τραπεζικου λογαριασμού: Τραπεζα Πειραιώς 6587-127665-497 Ραφαέλα Γκαγκανάτσιου

Πουλάει το σπίτι της για να σωθεί η μικρή Ραφαέλα 
Κάνει έκκληση για βοήθεια η νεαρή μητέρα

Τον περασμένο Οκτώβριο, το μόλις 9 μηνών τότε κοριτσάκι, η Ραφαέλα, τραυματίστηκε σοβαρότατα σε τροχαίο. Η μικρή υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χρειάστηκε να υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων στο Νοσοκομείο Λάρισας και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Το κοριτσάκι, όμως, προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, η οποία σύμφωνα με όσα έχει καταγγείλει δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα.
Η μεταφορά του παιδιού σε κλινική του εξωτερικού, προκειμένου να της παρασχεθεί η απαραίτητη νοσηλεία, για να αντιμετωπίσει τη λοίμωξη, καθώς και η κάλυψη των εξόδων νοσηλείας της Ραφαέλας σε κλινική της Γερμανίας χρειάζονται σχετική απόφαση από την αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ. Ο φάκελος με όλα τα δικαιολογητικά είναι στα χέρια των μελών της επιτροπής, όμως βρίσκονται συνέχεια εμπόδια και έτσι η μεταφορά καθυστερεί.


Τα έξοδα νοσηλείας της στην Ελλάδα αλλά και της μεταφοράς και νοσηλείας της μικρής στο Εξωτερικό είναι τεράστια και οι γονείς, που είναι άνεργοι, αφού είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης κοντά στη μικρή Ραφαέλα, δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν, κι έτσι αναγκάζονται να πουλήσουν μέχρι και το σπίτι τους στην Καλαμπάκα.
Τα έξοδα για την μεταφορά και την νοσηλεία του παιδιού σε κλινική της Γερμανίας αγγίζουν σχεδόν τις 88χιλ. Ευρώ και γι' αυτό η οικογένεια κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει.

Έχει ανοιχτεί ένας τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα της μικρής που είναι στην Τράπεζα Πειραιώς , ενώ έχει ξεκινήσει ραδιομαραθώνιο το Ράδιο Σταγών της περιοχής με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι μεγάλη.Αρ. τραπεζικου λογαριασμού: Τραπεζα Πειραιώς 6587-127665-497 Ραφαέλα Γκαγκανάτσιου

thessaliatv