Η γιαγιά είναι το γλυκό και ασφαλές καταφύγιο των παιδιών! Δεν κρατάει κακίες, δεν βάζει τιμωρίες, δεν τηρεί προγράμματα και στόχους.

Η γιαγιά διδάσκει ως πρώτο μάθημα την αγάπη. Και ως δεύτερο μάθημα πάλι την αγάπη. Όλα τα μαθήματα της έχουν να κάνουν γύρω από αυτό το θέμα.

Διότι είναι η ίδια ο ορισμός της αγάπης!

Η γιαγιά δίνει μόνο αγάπη και έτσι δεν γίνεται να πάρει πίσω κάτι το διαφορετικό.

Είναι το καλοκαίρι μας, ο ήλιος μας, η τρυφερή αγκαλιά και η ξεγνοιασιά μας.

Τα παιχνίδια μας και το χαμόγελο μας. Είναι οι γελαστές μέρες μας, δίχως σκοτούρες και προβλήματα.

Οι γιαγιάδες δεν νευριάζουν ποτέ με τα εγγόνια! Nευριάζουν μόνο
όταν τους πειράξεις τα εγγόνια.

Δεν τους νοιάζει εάν είσαι, ακόμη και παιδί τους. Ο πρώτος τους προστατευόμενος είναι το εγγόνι. Όλοι οι υπόλοιποι απέχουν χιλιόμετρα από το εγγόνι, γι’ αυτό πρόσεχε πολύ καλά τι θα πεις.

Η γιαγιά θα σου προσφέρει πολύ άνετα όλα αυτά που απαγορεύονται να τρως. Σοκολάτες, γαριδάκια, καραμέλες και οτιδήποτε άλλο σου στερούν οι γονείς σου. Ότι δεν πωλείται έξω θα στο φτιάξουν αυτές.

Είναι γελοίο να ρωτάς μία γιαγιά εάν ξέρει να σου φτιάξει ένα γλυκό ή ένα φαγητό! Το μόνο που χρειάζεται, είναι να είσαι εγγόνι και απλά να το ζητήσεις.

Αν και συνήθως στο έχει έτοιμο από πριν. Διότι οι γιαγιάδες ξέρουν τι θέλεις πριν το ζητήσεις. Αυτή είναι η πιο σημαντική τους δουλειά και την κάνουν εξαιρετικά.

Ότι είχαν απαγορεύσει στα δικά τους παιδιά, εσένα στο προσφέρουν απλόχερα και δίχως ιδιαίτερη σκέψη

Άλλωστε η γιαγιά είναι η πηγή της ισορροπίας του παιδιού και της φύσης. Είναι άκρως απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού και πάνω απ’ όλα για να έχει μια καρδιά γεμάτη αγάπη. Ακόμη και να ενηλικιωθείς η γιαγιά θα σε βλέπει πάντοτε για το μικρό παιδάκι που σε πήγαινε το καλοκαίρι στη θάλασσα.

Θα βγάζει από την τσάντα της σοκολάτες και θα σου βάζει στην τσέπη 20ευρα για τυχών μικροανάγκες που θα σου τύχουν.

Όταν θα μπαίνει η σύνταξη είναι η καλύτερη τους στιγμή, διότι μπορούν άνετα να ξοδέψουν ότι χρήσιμο θα χρειαστεί το εγγόνι, (όπως Μπάτμαν, Μπάρμπι, αυτοκινητάκια, κινητά κτλ) και δεν τους νοιάζει ακόμη και εάν στο τέλος του μήνα περάσουν δύσκολα.

Διότι την γιαγιά την νοιάζει μόνο ένα πράγμα. Να χαμογελάει το εγγόνι! Δεν θέλει ανταλλάγματα ούτε ευχαριστίες. Της φτάνει μόνο μια δυνατή παιδική αγκαλιά!

Θέλει να βλέπει το χαμόγελο σου. Τότε μόνο μπορεί να αναπνέει χαρούμενη. Θέλει να σε κοιτάζει με τα μάτια της, που είναι γεμάτα αγάπη μόνο και να είσαι ευτυχισμένο παιδί. Όλα τα παιδιά είναι ευτυχισμένα με την γιαγιά τους.

Το ίδιο ήμουν και εγώ!

Η γιαγιά προσφέρει τις πιο πολύτιμες υπηρεσίες σε αυτήν την κοινωνία. Και δεν μπορεί κανείς να την αναπληρώσει. Και κάτι τελευταίο.

Η γιαγιά δεν πεθαίνει ποτέ!

Διότι ακόμη και εάν τύχει να φύγει από τη ζωή…δεν σταματάει να είναι δίπλα μας! Είναι ο άγγελος μας και μας ακολουθεί παντού, για να μας προστατεύει!

(Για τον άγγελο μου, με τα πιο καθαρά γαλάζια μάτια που έχω δει ποτέ)