Saturday 19 March 2016

Αστείοι λόγοι για τους οποίους κάποια παιδάκια κάλεσαν
το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης

Οι λόγοι για τους οποίους ένα παιδί μπορεί να καλέσει το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης είναι από πολύ σοβαροί έως και αρκετά αστείοι.
Δείτε μερικές περιπτώσεις παιδιών που έκαναν μια τέτοια κλήση για πραγματικά παράξενους λόγους...

Το πανικόβλητο κορίτσι που χτύπησε... 
το ξωτικό της
Η 7χρονη από το Νιου Τζέρσει κάλεσε πανικόβλητη το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης όταν της έπεσε κατά λάθος ένα μικρό ξωτικό, τα Χριστούγεννα. 
Η μικρή Isabelle νόμιζε ότι κατέστρεψε τη γιορτή των Χριστουγέννων και η αστυνομία έφτασε στο σπίτι όπως πρέπει να κάνει όταν καλεί ένα παιδί. Η μητέρα είδε έκπληκτη τους αστυνομικούς, καθώς δεν είχε καταλάβει ότι είχε πάρει τηλέφωνο η μικρή της κόρη.

Η 2χρονη που δεν μπορούσε να ντυθεί
Όταν η 2χρονη Aaliyah Garrett από τη Νότια Καρολίνα χρειάστηκε βοήθεια για να ντυθεί θεώρησε ότι η καλύτερη λύση ήταν να καλέσει το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης. 
Η Aliyah θυμήθηκε πως η μητέρα της, της είχε πει ότι αν βρισκόμαστε σε ανάγκη, τηλεφωνούμε στο 911 (αριθμός έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ) κι έτσι και έκανε! Η αστυνομικός που έφτασε στο σπίτι τη βοήθησε και την πήρε μια μεγάλη αγκαλιά.

Το αγοράκι που δεν μπορούσε να λύσει ένα μαθηματικό πρόβλημα
Το μικρό αγόρι με το όνομα Johnny αποφάσισε να καλέσει το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης όταν χρειάστηκε βοήθεια με τα Μαθηματικά. Ο αστυνομικός μάλιστα του απάντησε στις ερωτήσεις του και όταν τον ρώτησε πόσο ετών είναι, απάντησε ότι ήταν μόλις τεσσάρων. 
Στο βίντεο ακούγεται και η μητέρα του αγοριού η οποία όταν συνειδητοποιεί ότι ο γιος της έχει καλέσει την αστυνομία, του εξηγεί ότι δεν ήταν αυτό που εννοούσε, όταν του έλεγε «αν χρειαστεί βοήθεια, να ρωτήσει κάποιον».

Ο 7χρονος που ήθελε να φάει μπισκότα
Όταν το αγόρι κάλεσε το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης οι αστυνομικοί πίστεψαν ότι πρόκειται για μια περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας καθώς τους είπε ότι η μαμά του, του πέταξε ένα μαχαίρι. 
Όταν έφτασαν βέβαια στο σπίτι δεν διαπίστωσαν κανένα σημάδι βίας αλλά μόνο ότι η μητέρα του, αρνιόταν να του δώσει να φάει άλλα μπισκότα. Τότε του εξήγησαν πότε πρέπει πραγματικά να καλεί το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης.

Δεν είναι τα παιδιά που «ξεμυαλίζονται» με τις ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά οι γονείς!

Τα παιδιά έχουν ανάγκη να «ξεκολλήσουμε» από τα κινητά μας!
Η εμμονή με τα κινητά και κάθε είδους ηλεκτρονικές συσκευές υποτίθεται ότι είναι κυρίως… παιδική υπόθεση.
Ωστόσο, μια καινούρια έρευνα αποδεικνύει ότι δεν είναι τα παιδιά που «ξεμυαλίζονται» με τις ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά οι γονείς!

Στην έρευνα συμμετείχαν 249 οικογένειες με παιδιά ηλικίας από δέκα έως δεκαεπτά ετών και το θέμα της ήταν η χρήση της τεχνολογίας στην οικογένεια.
Οι επιστήμονες ρώτησαν τα παιδιά ποιες… τεχνολογικές συνήθειες των γονιών τους, τα ενοχλούν. 
Οι απαντήσεις τους; Αποστομωτικές! 
Τα παιδιά θα ήθελαν οι γονείς τους να μην μένουν καθηλωμένοι στις οθόνες των κινητών και να τα χρησιμοποιούν με σύνεση, ενώ βρίσκουν εξαιρετικά ενοχλητική την ενασχόλησή τους με το κινητό την ώρα του οικογενειακού γεύματος.
Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι δεν τους αρέσει όταν οι γονείς τους μοιράζονται κάθε είδους πληροφορίες για εκείνα, συμπεριλαμβανομένων και φωτογραφιών τους, με τους διαδικτυακούς τους φίλους, χωρίς να τα ρωτήσουν.
Το περίεργο, μάλιστα, είναι ότι τα ίδια τα παιδιά καταλαβαίνουν πως οι γονείς πρέπει να φτιάξουν συγκεκριμένους κανόνες για να τα προστατεύσουν από τις κακοτοπιές του διαδικτύου. Ωστόσο, θα ήθελαν οι ίδιοι οι γονείς να είναι το παράδειγμα και να τους τηρούν, αφού τώρα τους αθετούν καθημερινά.
Σύμφωνα με την Sarita Schoenebeck, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που συμμετείχε στην έρευνα, τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους: 
ο διπλάσιος αριθμός των παιδιών σε σχέση με τους γονείς προβληματίζονται για το ότι οι δεύτεροι δημοσιοποιούν πολλές πληροφορίες γι' αυτά στο διαδίκτυο, χωρίς την άδειά τους.
Γι' αυτό, γονείς, ξεχάστε για λίγο τα κινητά και ασχοληθείτε πραγματικά με τα παιδιά σας! 
Παίξτε, βγείτε έξω και εκμεταλλευτείτε κάθε λεπτό μαζί τους. Αυτές οι στιγμές δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν και το σίγουρο είναι πως αν τις περνάτε μπροστά στην οθόνη αλλά μακριά απ” τα παιδιά, θα το μετανιώσετε.

escapemedia
το βρήκαμε στην αγαπημένη μας Ιδεοπηγή

Το χώμα κάνει τα παιδιά μας χαρούμενα και υγιή

Μια παιδίατρος εξηγεί τον τρόπο που το χώμα κάνει τα παιδιά μας χαρούμενα και υγιή

Οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν είναι αγρότες – δηλαδή σχεδόν όλοι μας -θεωρούμε ότι το έδαφος δεν μας αφορά καθόλου. Κι όμως, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μεγαλύτερο λάθος. Το έδαφος παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και την ευτυχία των παιδιών μας. Πράγματι, η υγεία του εσωτερικού μας «εδάφους», το εσωτερικό περιβάλλον του σώματός μας αντανακλά την υγεία του εξωτερικού εδάφους ή τον κόσμο γύρω μας. 
Ως παιδίατρος ολιστικής ιατρικής, εφαρμόζω με επιτυχία αυτό που εγώ αποκαλώ «Terrain Medicine» στην πράξη καθημερινά ως μια μέθοδο που βοηθά τα παιδιά να θεραπευτούν από δύσκολα νευρολογικά και άλλα χρόνια προβλήματα.
Στο βιβλίο με τίτλο «The Dirt Cure: Growing Healthy Kids with Food Straight from Soil» εξηγείται ο τρόπος που το χώμα μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά σας να είναι ευτυχισμένα, υγιή και έξυπνα:

1. Παρέχει θρεπτικά στοιχεία

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η καλή ποιότητα χώματος σημαίνει την ύπαρξη περισσότερων θρεπτικών συστατικών στα τρόφιμα. Είμαστε ό,τι τρώμε. Τρεφόμαστε με φυτά (και ζώα που τρώνε τα φυτά) και τα φυτά τρέφονται από τον ήλιο, το νερό, τον αέρα και το έδαφος.
Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι τα βιολογικά λαχανικά διαθέτουν περισσότερα φυτοθρεπτικά συστατικά, τη βασική ουσία των υπερτροφών. Αυτά τα φυτοθρεπτικά συστατικά, τα οποία κάνουν τα κράνμπερι κόκκινα, τα λεμόνια αρωματικά και τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά πικρά, κάνουν επίσης τα τρόφιμα τόσο νόστιμα και υγιεινά για τα παιδιά μας.
Για παράδειγμα, οι υποδοχείς που δεσμεύουν τις πικρές ενώσεις που βρίσκονται στη μαύρη σοκολάτα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά ή ακόμα και τον καφέ δεν καλύπτουν εσωτερικά μόνο το στόμα μας, αλλά ολόκληρο το πεπτικό και το αναπνευστικό μας σύστημα συμπεριλαμβανομένης της μύτης, του λαιμού και των πνευμόνων. Έτσι, βελτιώνεται η κινητικότητα του εντέρου (μειώνεται η καούρα, το φούσκωμα, τα αέρια και η δυσκοιλιότητα), ρυθμίζονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα (το οποίο επηρεάζει την όρεξη) και αντιμετωπίζονται οι λοιμώξεις (βήχας, κρυολογήματα, στρεπτόκοκκος και γρίπη). Ένα μικρόβιο που υπάρχει στο έδαφος έχει αποδειχτεί ότι ενισχύει τα επίπεδα σεροτονίνης και αυξάνει την ικανότητα μάθησης.

2. Συνδέεται με την εμφάνιση λιγότερων αλλεργιών

Ένα κουταλάκι του γλυκού με χώμα καλής ποιότητας περιέχει τόσους ζωντανούς οργανισμούς όσοι και οι άνθρωποι που υπάρχουν στη Γη. Το έδαφος διαθέτει το δικό του μικροβίωμα και το μοιράζεται μαζί μας.
Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ενημερωμένοι σχετικά με το θέμα της υγιεινής. Τα παιδιά που ζουν στην ύπαιθρο και που λερώνονται περισσότερο με χώμα, βρέθηκε ότι εμφανίζουν λιγότερες αλλεργίες και άσθμα σε σύγκριση με τα παιδιά που ζουν στην πόλη, τα οποία θεωρούνται ότι είναι πάρα πολύ «καθαρά». Ωστόσο, η πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι είναι πιο πολύπλοκη.
Όταν οι ερευνητές μέτρησαν τα μικρόβια που υπάρχουν σε ένα αγρόκτημα και σε ένα αστικό διαμέρισμα, ο αριθμός ήταν όμοιος. Ωστόσο, η διαφορά των μικροβίων στο αγρόκτημα ήταν η ετερογένειά τους. Ουσιαστικά, αυτή η τεράστια μικροβιακή ποικιλομορφία ενισχύει το πεπτικό, το ανοσοποιητικό και το νευρικό σύστημα των παιδιών ενώ ένα δευτερεύον όφελος είναι ότι εμποδίζει τον εκτός ελέγχου πολλαπλασιασμό κάθε μικροοργανισμού.

3. Βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση
Τα παιδιά που περνούν χρόνο σε φυσικές παιδικές χαρές και όχι σε όσες είναι ασφαλτοστρωμένες ή με τύρφη συνήθως έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο σε σύγκριση με τα άλλα. Σε μια μελέτη περισσότερων από 2.600 παιδιών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσα πήγαιναν σε σχολεία που περιβάλλονταν από πράσινο είχαν σημαντικά καλύτερη λειτουργική μνήμη εργασίας από τα άλλα ακόμα και όταν βελτιώθηκε η κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση.

4. Ενισχύει τη διάθεση
Το χώμα μπαίνει στο σώμα και τον εγκέφαλο των παιδιών όταν λερώνονται στη φύση. Αν νιώθετε υπέροχα όταν κάνετε κηπουρική ή πεζοπορία, μπορεί εν μέρει να οφείλεται στο βακτήριο του εδάφους Mycobacterium vaccae που εισέρχεται στο σώμα σας μέσω της ρινικής οδού ή μικρών κοψιμάτων στο δέρμα σας και αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης με τρόπο παρόμοιο με των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων. Το βακτήριο αυτό μας κάνει πιο ευτυχισμένους και πιο έξυπνους μέχρι και 3 εβδομάδες ύστερα από κάθε έκθεση. Βοηθήστε λοιπόν τα παιδιά σας να φυτέψουν φυτά στον κήπο ή παίξτε με τη λάσπη!

5. Μειώνει τη φλεγμονή

Η επαφή με το έδαφος βοηθά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών στο σώμα μας. Η γείωση – κυριολεκτικά σημαίνει τη φυσική επαφή με τη γη – έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο, ενισχύει την επούλωση των πληγών και βελτιώνει τη διάθεση. Αφήστε τα παιδιά σας να περπατήσουν έξω χωρίς παπούτσια ή να καθίσουν στο έδαφος για τουλάχιστον 10 λεπτά την ημέρα!

6. Βοηθά στη διαχείριση του άγχους και βελτιώνει τον ύπνο 

Η «βουτιά στο δάσος», δηλαδή το να βυθιζόμαστε που και που μέσα στο περιβάλλον του δάσους, έχει μελετηθεί εκτενώς ως μια μορφή προληπτικής ιατρικής στην Ιαπωνία.

Πέρα από τη διασκέδαση και τη μάθηση που θα έχουν στο δάσος, τα παιδιά μπορούν να αντλήσουν διάφορα οφέλη, όπως είναι η μείωση των ορμονών του στρες, η αύξηση της εκτελεστικής λειτουργίας και της συγκέντρωσης, ο καλύτερος ύπνος και η παραγωγή αντικαρκινικών πρωτεϊνών. Εξερευνήστε λοιπόν τα δάση παρέα με τα παιδιά σας και καρπωθείτε τα οφέλη!

Άρθρο της δρος Maya Shetreat-Klein

enallaktikidrasi.com

Τί φανερώνουν οι ιδιαίτερες ασχολίες ενός παιδιού

Όλα τα παιδιά έχουν κάποια ιδιαίτερα ταλέντα τα οποία καλό είναι οι γονείς να... τα ανακαλύψουν και να τα βοηθήσουν να ξεδιπλωθούν. 

Στο παρελθόν έχουμε ακούσει πολλές φορές για παιδιά που τους αρέσει από μικρή ηλικία να παίζουν στο πιάνο και μεγαλώνοντας να γίνονται εξαιρετικοί μουσικοί ή για παιδιά που έχουν έφεση από μικρή ηλικία στις ξένες γλώσσες και το διάβασμα και μεγαλώνοντας να αξιοποιούν και επαγγελματικά αυτήν τους την αγάπη.
Δεν αρκεί όμως ένα καλό σχολείο για να αναπτυχθούν τα ταλέντα των παιδιών. Μπορείτε κι εσείς ως γονείς να τα βοηθήσετε σημαντικά δουλεύοντας μαζί τους στο σπίτι. Ακόμη κι αν μερικά από όσα κάνει το παιδί σας καθημερινά σας εκνευρίζουν (όπως το τραγούδι ή η ζωγραφική στους τοίχους) μπορεί να αποτελούν ενδείξεις ενός διαφαινόμενου ταλέντου σε τομείς που σίγουρα μια μέρα θα του φανούν πολύ χρήσιμοι. Δεν έχετε παρά να παρατηρήσετε τη συμπεριφορά του και, αφού ανακαλύψετε την ιδιαίτερη κλίση του, να προσφέρετε στο παιδί σας τα απαραίτητα «όπλα» για να την εξελίξει.
Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς στο σπίτι
Τα ταλέντα των παιδιών πρέπει να αναπτυχθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε να μπορέσουν τα να εξασκήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν χρειάζεται να έχετε πάρα πολλά χρήματα ή ακόμα και χρόνο για να βοηθήσετε τα παιδιά να μάθουν και να βελτιώσουν την ικανότητά τους να σκέφτονται και να επικοινωνούν. Εδώ λοιπόν είναι μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε στο σπίτι:

Ρυθμίστε υψηλούς ακαδημαϊκούς στόχους για τα παιδιά σας
Πείτε τους ότι η επιτυχία είναι εφικτή, ότι θα επωφεληθούν αργότερα στη ζωή τους από το να κάνουν κάτι που πραγματικά τους αρέσει. Θα βοηθήσετε έτσι να αναπτυχθεί το αίσθημα της υπερηφάνειας για τον εαυτό τους.

Μιλήστε και παίξτε με τα παιδιά σας
Έχετε συχνά συνομιλίες σχετικά με τα τρέχοντα γεγονότα, τι συμβαίνει στη γειτονιά και την περιοχή σας, τι κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Περιγράψτε την καθημερινή σας ρουτίνα και εξηγήστε τι κάνατε και γιατί. Ενθαρρύνετε τα παιδιά και κάντε τους ερωτήσεις στις οποίες μπορούν να απαντήσουν. Συνθέστε μαζί ιστορίες, παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια και συναρμολογήστε πάζλ.

Ζητήστε από τα παιδιά να δίνουν προσοχή στον τρόπο που μιλούν οι άνθρωποι στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο
Αυτό θα τους δημιουργήσει καλά πρότυπα ομιλίας και θα μάθουν να μιλούν σωστά ελληνικά. Θα εμπλουτίσουν επίσης πλουσιότερο λεξιλόγιο και θα αποκτήσουν μια σφαιρική άποψη για τα τεκταινόμενα στον κόσμο.

Δώστε προσοχή σε οτιδήποτε κάνουν όπως η ζωγραφική ή η απομνημόνευση σε αριθμούς
Θα τους βοηθήσετε έτσι να αναπτύξουν σπουδαίες δεξιότητες. Αν ξεκινήσετε μάλιστα από νωρίς εξωσχολικές δραστηριότητες, μπορεί να εντρυφήσετε ακόμα περισσότερο στα ταλέντα των παιδιών σας.

Μπορείτε επίσης να:
Βρείτε έναν μέντορα στην οικογένεια που να μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να αποτελέσει πρότυπο για την ακαδημαϊκή τους επίδοση.

Δημιουργήσετε έναν ήσυχο χώρο μελέτης στο σπίτι που θα τα βοηθήσει στην εργασία τους ή να βρείτε ένα πρόγραμμα μετά το σχολείο που θα εξασφαλίζει η μελέτη να γίνεται χωρίς περισπασμούς.

Ρωτήσετε τον εκάστοτε εκπαιδευτή/δάσκαλο να σας πει τι μπορείτε να κάνετε ώστε να συμβάλλετε στη δημιουργία ενός συστήματος υποστήριξης.

newsbeast.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki