Monday 20 August 2007

Χιλιάδες προφίλ παιδεραστών απομακρύνονται από το MySpace

Νέα Υόρκη:



Η δημοφιλής υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης MySpace ανακοίνωσε ότι εντόπισε και διέγραψε τα προφίλ ακόμα 29.000 ατόμων που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα, σε μια οργανωμένη προσπάθεια να προστατεύσει τους ανήλικους χρήστες του.



Ο αριθμός είναι τετραπλάσιος από αυτόν που είχε αναφέρει η εταιρεία τον Μάιο.

Ο δικτυακός τόπος δέχεται έντονες επικρίσεις στη διάρκεια του τελευταίου έτους έπειτα από την καταδίκη χρηστών του για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων κοριτσιών. Στα τέλη του 2006, η MySpace ξεκίνησε συνεργασία με την εταιρεία επιβεβαίωσης δεδομένων Sentinel Tech Holdings για να δημιουργήσει την πρώτη βάση δεδομένων με τους καταγεγραμμένους σεξουαλικούς παραβάτες στο σύνολο των ΗΠΑ.



Με τη βοήθεια του συστήματος παρακολούθησης αναγνωρίστηκαν και διαγράφηκαν τον Μάιο 7.000 από τις περίπου 180 εκατ. σελίδες χρηστών. Η έρευνα συνεχίστηκε και αποκάλυψε ακόμα 29.000 χρήστες που πρέπει να διαγραφούν από την υπηρεσία.

Τα άτομα που έχουν καταδικαστεί στις ΗΠΑ για βιασμό, σεξουαλική παρενόχληση ή παιδεραστία είναι υποχρεωμένα από το νόμο να δηλώνουν τον τόπο κατοικίας τους και άλλες προσωπικές πληροφορίες στις τοπικές αρχές. Μέχρι σήμερα τα δεδομένα αυτά ήταν διαθέσιμα μόνο σε πολιτειακό επίπεδο.



Ο γενικός εισαγγελέας της Βορείου Καρολίνας Ρόι Κούπερ, ένας από τους πολλούς γενικούς εισαγγελείς που απαίτησαν από τη MySpace να λάβει μέτρα, προωθεί τώρα νομοθεσία που θα υποχρέωνε τα παιδιά να ζητούν τη συγκατάθεση των γονιών τους για την εγγραφή τους σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες οι χρήστες δημιουργούν προφίλ με φωτογραφίες, μουσική, κείμενα και άλλα προσωπικά στοιχεία.



http://tech.pathfinder.gr/tech/297774.html




ΓΟΝΕΙΣ, ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

ΟΤΑΝ ΣΕΡΦΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Θα σταματούν τους παιδοβάτες με φάρμακα!!

Προς το παρόν τους χορηγούν Βιάγκρα!! 
Γαλλία: συζητούν την επιβολή υποχρεωτικής φαρμακευτικής αγωγής στους παιδεραστές

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Γαλλία η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός ανηλίκου, κινητοποιώντας ακόμη και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. «Τι κάνουμε με τους παιδεραστές;», διερωτάται η εφημερίδα «Λε Μοντ».
O Φρανσίς Εβράντ αποφυλακίστηκε στις 2 Ιουλίου, έπειτα 18 χρόνια κάθειρξης για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Μόλις 45 μέρες μετά την αποφυλάκισή του, ασέλγησε πάνω σε ένα πεντάχρονο παιδί στην πόλη Ρουμπέ της Βόρειας Γαλλίας, αφού το έπεισε να τον ακολουθήσει σχετικά εύκολα. Ο 5χρονος Ενίς βρέθηκε γυμνός και εγκαταλελειμμένος σε ένα γκαράζ.
Ο Εβράντ συνελήφθη όταν αναγνωρίσθηκε από έναν οδηγό ταξί που τον είχε μεταφέρει μαζί με το θύμα του. Το απίθανο της ανατριχιαστικής ιστορίας είναι ότι στις τσέπες του 61χρονου παιδεραστή βρέθηκαν κουτιά Βιάγκρα, τα οποία είχε συνταγογραφήσει ο γιατρός της φυλακής, ενώ μια έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας αποκάλυπτε ότι εμπειρογνώμονες έκριναν «μάλλον απίθανη» την κοινωνική επανένταξη του Εβράντ.

Εικονική η επιτήρηση
Η υπόθεση επανέφερε στη Γαλλία δύο ακανθώδη ζητήματα σχετικά με την αντιμετώπιση των παιδεραστών: Ο Εβράντ, ο οποίος ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι «δεν μπορούσε να συγκρατηθεί», υποτίθεται ότι βρισκόταν υπό δικαστική επιτήρηση έως το 2013. Θα έπρεπε να ενημερώνει τις αρχές για όλες τις μετακινήσεις του εκτός των ορίων της περιοχής, ενώ του είχε απαγορευθεί οποιαδήποτε επαφή με ανήλικους. Όμως, η πρώτη του συνάντηση με τον δικαστή είχε οριστεί για τις 24 Αυγούστου, δηλαδή περισσότερο από ενάμιση μήνα μετά την αποφυλάκισή του. Όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής ένωσης των δικαστών, Μπρινό Τουζελιέ, η επιτήρηση είναι «συχνά εικονική» εξαιτίας του υπερβολικού φόρτου εργασίας των συναδέλφων του. Πέρα, πάντως, από τη δικαστική της διάσταση, η υπόθεση θέτει και το θέμα της υποχρεωτικής θεραπείας με φάρμακα των καταδικασθέντων για σεξουαλικά εγκλήματα, το οποίο αναμένεται να απασχολήσει και μια έκτακτη σύσκεψη των υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.
Την πραγματοποίηση της σύσκεψης ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σημειώνοντας ότι «πρέπει να εγγυηθούμε ότι όσοι έχουν καταδικασθεί για βαριά εγκλήματα, κυρίως σεξουαλικής κακοποίησης, δεν θα είναι σε θέση να επαναλάβουν τις πράξεις τους μετά την αποφυλάκισή τους». Ο Σαρκοζί είχε αναφερθεί στην πιθανότητα «να χορηγείται υποχρεωτικά φαρμακευτική αγωγή στα άτομα που δεν μπορούν να ελέγξουν τις ορμές τους» το 2005.

Τα σκευάσματα
Ένα χρόνο νωρίτερα ο γενικός εισαγγελέας Ντομινίκ Περμπέν είχε ανακοινώσει την έναρξη ενός σχετικού πειράματος. Από τότε, εκτιμάται ότι περίπου 1.000 με 1.500 εθελοντές έχουν υποβληθεί στη φαρμακευτική αγωγή σε συνδυασμό με ψυχοθεραπεία. Η θεραπεία επιτρέπει στους ασθενείς να ελέγξουν τις ορμές τους και όπως εξηγεί ο επικεφαλής του προγράμματος, Σερζ Στολερί, «δεν πρόκειται για χημικό ευνουχισμό, καθώς οι σεξουαλικές ορμές αναλαμβάνουν μετά το τέλος της αγωγής». Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται στην αγωγή εμποδίζουν την τεστοστερόνη να διεγείρει συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου κρατώντας ανενεργή τη λίμπιντο. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η φαρμακολογία είναι βοήθεια, δεν είναι πανάκεια. Αλλά είναι κρίμα να έχουμε αποτελεσματικά μέσα, όπως έχουν δείξει μελέτες σε όλο τον κόσμο, και να μην τα χρησιμοποιούμε».


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Περικλής Δημητρολόπουλος
Πηγή: Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 20-08-2007

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki