Friday 21 October 2022

Οι δικοί μας άνθρωποι, οι άνθρωποι που αγαπάμε...

... μας πληγώνουν περισσότερο

    Αρκετοί από εμάς έχουμε πονέσει ή έχουμε νιώσει αρνητικά σχόλια από κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο που μας πλήγωσε. 
    Συνήθως είμαστε αρνητικοί όταν έχουμε μια μειονεκτική εικόνα του εαυτού μας, όταν κατά βάθος δεν έχουμε αυτοπεποίθηση. Έχουμε εσωτερική ανασφάλεια, και έλλειψη προσωπικής αξίας.
Πολλοί μπορούν να αποκρύπτουν το γεγονός αυτό από τους άλλους πολύ αποτελεσματικά ή ακόμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, και από τον ίδιο τον εαυτό τους. 
    Nομίζουν ότι έχουν αυτοπεποίθηση άλλα τα αρνητικά τους συναισθήματα και η συμπεριφορά είναι εμφανείς αποδείξεις ότι κατά βάθος έχουν έλλειψη ασφάλειας. Διαφορετικά, τα συναισθήματά τους και ο τρόπος έκφρασής τους θα ήταν αγάπη, κατανόηση και χαρά και δεν θα έβρισκαν κάθε φορά ευκαιρία να πληγώσουν με τις πράξεις τους, τους αγαπημένους τους ανθρώπους.
    Για να μας πονέσει κάποιος με τις πράξεις του, συνήθως μας κάνει κριτική, παραπονιέται μονίμως , συζητά και κατηγορεί τους άλλους για τα προβλήματα και την "δυστυχία" του. Συχνά απορρίπτει και βρίζει τους γύρω του. Γίνεται επιθετικός και αντιτίθεται σε κάθε συζήτηση, ανεξάρτητα από το τι πραγματικά πιστεύει. Έχει την τάση να χρησιμοποιεί σκληρά λόγια. Αρκετές φορές υψώνει το τόνο της φωνής του και μιλά επιθετικά.

    Παραπονιέται συνέχεια για τη ζωή και τα προβλήματά της και ακτινοβολεί γενικά μια αύρα δυστυχίας και αρνητικότητας
    Ίσως είναι σκληρό για εμάς να μας φέρονται τόσο αρνητικά και άσχημα οι γύρω μας όμως θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να δεχθούμε ότι η ζωή μας δίνει, με τη συμπεριφορά των άλλων, ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε για το επόμενο βήμα στη διαδικασία της εξέλιξής μας.
.......
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki