Friday 28 June 2013

Dobri Dobrev: Ένας πάμφτωχος - σπουδαίος Άνθρωπος!

Ο Dobre κατάγεται από τη Βουλγαρία και είναι 99 ετών. 
Όλη του τη ζωή την πέρασε δύσκολα, πολλές φορές σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.
(20 July 1914 – ☦13 February 2018)
perierga.gr - Η συγκινητική ιστορία ενός φτωχού και σπουδαίου ανθρώπου!
ζητιάνευε για τους άλλους...
perierga.gr - Η συγκινητική ιστορία ενός φτωχού και σπουδαίου ανθρώπου!
Μέχρι τώρα έχει δωρίσει πάνω από 30.000 ευρώ,
χωρίς να κρατήσει τίποτα για τον εαυτό του.
Ζούσε σε τρώγλες και τρεφόταν με ό,τι έβρισκε στα σκουπίδια ή του έδιναν οι «καλοί άνθρωποι» στο δρόμο όπως λέει ο ίδιος. 
Ζει σε μια μικρή πόλη της χώρας, το Bajlo, και κάνει καθημερινά πάνω από 30 χιλιόμετρα για να φτάσει στη Σόφια.
Εκεί στέκεται για πολλές ώρες στο προαύλιο μιας ορθόδοξης εκκλησίας και ζητιανεύει. Όχι για τον εαυτό του, αλλά για τους άλλους. 
Ό,τι χρήματα συγκεντρώσει τα δωρίζει στην εκκλησία, σε γηροκομεία, ορφανοτροφεία αλλά και σε φτωχές οικογένειες «που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εμένα», όπως επισημαίνει.
.
Πρόκειται για τον ιδιώτη που κάνει αυτή τη στιγμή τις μεγαλύτερες δωρεές στην εκκλησία, ενώ μέχρι τώρα έχει δωρίσει πάνω από 30.000 ευρώ, χωρίς να κρατήσει τίποτα για τον εαυτό του. 
Ο ίδιος είναι αυτάρκης, ζει με μια πενιχρή σύνταξη των 80 ευρώ που παίρνει και δείχνει να μην ενοχλείται καθόλου από τις δυσκολίες. 
Στην πόλη όλοι τον γνωρίζουν με το προσωνύμιο ο «δίκαιος από το Bajlo», αφού και ο ίδιος είναι υπέρμαχος της δικαιοσύνης και της αγάπης. 
Γιατί ο άνθρωπος αυτός ικετεύει τον συνάνθρωπο όχι για τον εαυτό του αλλά για τους αναξιοπαθούντες. Και συνεχίζει… «Για όσο ζω», λέει ο ίδιος!

Ευαγγελία Αναστασάκη
Το βρήκαμε στην Ιδεοπηγή

Janell Burley Hofmann: Διάσημη στο Ίντερνετ έγινε
η μητέρα που δώρισε υπό όρους iPhone στον γιο της

Η Janell Burley Hofmann έκανε δώρο ένα iPhone στον δεκατριάχρονο γιο της, Gregory και έχει γίνει διάσημη λόγω των κανόνων που του επέβαλε.
Όπως αναφέρει το Associated Press, η μητέρα μαζί με το δώρο έδωσε στον έφηβο και ένα συμβόλαιο με 12 κανόνες που θα πρέπει να τηρεί κάθε ώρα και στιγμή, ώστε να παραμείνει η δημοφιλής συσκευή της Apple στα χέρια του.

To My 13-Year-Old, An iPhone Contract From Your Mom, With Love

Το συμβόλαιο:
Αγαπημένε μου Gregory, Χρόνια πολλά! Είσαι τώρα ένας ευτυχής κάτοχος ενός iPhone. Ουάου! Είσαι ένα πολύ καλό και υπεύθυνο 13χρονο αγόρι και σου αξίζει αυτό το δώρο. 

Η αποδοχή, όμως, αυτού του δώρου συνεπάγεται και κάποιους κανόνες. 
Σε παρακαλώ να διαβάσεις το παρακάτω συμφωνητικό. Ελπίζω πως καταλαβαίνεις ότι είναι χρέος μου να σε αναθρέψω ώστε να γίνεις ένας συγκροτημένος, υγιής νέος άντρας που μπορεί να λειτουργεί στον κόσμο και να συνυπάρξει με την τεχνολογία, όχι να τον καθορίζει εκείνη. 
Η αδυναμία σου να ανταποκριθείς στους κανόνες αυτούς θα έχει ως αποτέλεσμα να μην είσαι πλέον κάτοχος του iPhone. 
Σ’ αγαπώ τρελά και περιμένω να μοιραστώ μαζί σου χιλιάδες sms τις επόμενες μέρες. 

  • 📲 Αυτό είναι δικό μου τηλέφωνο. Εγώ το αγόρασα, εγώ το πληρώνω και στο δανείζω για να το έχεις. Δεν είμαι φοβερή; 
  • 📲 Θα γνωρίζω πάντα το password. 
  • 📲 Αν χτυπάει, απάντησέ το. Πες «παρακαλώ», χρησιμοποίησε τους καλούς σου τρόπους. Μην αγνοείς ποτέ κλήσεις όταν στην οθόνη εμφανίζεται η λέξη «Μαμά» ή «Μπαμπάς». Ποτέ. 
  • 📲 Παραδίδεις πρόθυμα στους γονείς σου τη συσκευή κάθε βράδυ στις 7:30 τις ημέρες που έχεις σχολείο και το Σαββατοκύριακο, στις 9:00. Θα είναι κλειστό κάθε βράδυ και θα σου επιστρέφεται κάθε πρωί στις 07:30. 
Αν δεν θέλεις να καλέσεις κάποιον στο σταθερό του με την πιθανότητα να απαντήσουν οι γονείς τους, τότε μην καλέσεις καν. Μάθε να ακούς το ένστικτό σου και να να σέβεσαι τις άλλες οικογένειες με τον ίδιο τρόπο που θα ήθελες να σέβονται εμάς. 
  • 📲 Το τηλέφωνο δεν θα έρχεται μαζί σου στο σχολείο. Μίλησε με τους ανθρώπους με τους οποίους ανταλλάσσεις μηνύματα, κατά πρόσωπο. Είναι μία τέχνη που θα πρέπει να αναπτύξεις στη ζωή σου.  *Για τις ημιαργίες, τις εκδρομές και τις εξωσχολικές δραστηριότητες, θα συμφωνήσουμε ειδικές χρήσεις. 
  • 📲 Αν πέσει στη λεκάνη, στο πάτωμα και σπάσει ή εξαφανιστεί είσαι υπεύθυνος για το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης. Κούρεψε το γρασίδι κάποιου, κάνε babysitting ή αποταμίευσε τα χρήματα που σου δίνουμε στα γενέθλιά σου. Θα συμβεί σίγουρα, οπότε φρόντισε να είσαι προετοιμασμένος. 
  • 📲 Μην χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία για να πεις ψέματα, να κοροϊδέψεις ή να εξαπατήσεις κάποιον άλλο άνθρωπο. Μην συμμετέχεις σε συζητήσεις που πληγώνουν άλλους ανθρώπους. Παρέμενε καλός φίλος ή απλά μην συμμετέχεις στην ανταλλαγή κατηγοριών. 
  • 📲 Μην στείλεις SMS, email, ή μην πεις τίποτα χρησιμοποιώντας αυτή τη συσκευή, που δεν θα έλεγες σε κάποιον κατά πρόσωπο. 
  • 📲 Μην στείλεις SMS, email, ή μην πεις τίποτα χρησιμοποιώντας αυτή τη συσκευή που δεν θα έλεγες δυνατά με τους γονείς τους δωμάτιο. Λογόκρινε τον εαυτό σου. 
  • 📲 Το πορνό απαγορεύεται. Αναζήτησε στο διαδίκτυο πληροφορίες που θα μοιραζόσουν άνετα με εμένα. Αν έχεις κάποια απορία, ρώτησε κάποιον, κατά προτίμηση εμένα ή τον πατέρα σου. 
  • 📲 Όταν είσαι σε δημόσιο χώρο, κλείσε το, βάλε το στο αθόρυβο, ή κρύψε το στην τσάντα σου. Ειδικά σε κάποιο εστιατόριο, στον κινηματογράφο, ή όταν μιλάς σε κάποιον άλλο άνθρωπο. Δεν είσαι αγενής. Μην επιτρέψεις στο iPhone να το αλλάξει αυτό. 
  • 📲  Μην στείλεις αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τα «ιδιαίτερα» σημεία σου σε κανέναν ή μην δεχτείς τέτοιες φωτογραφίες. Μη γελάς. Κάποια στιγμή θα μπεις στον πειρασμό να το κάνεις, παρά την υψηλή σου νοημοσύνη. Είναι επικίνδυνο και μπορεί να διαλύσει την εφηβική/φοιτητική/ενήλικη ζωή σου. Παραμένει πάντα μία κακή ιδέα. Ο κυβερνοχώρος είναι αχανής και πιο δυνατός από εσένα και είναι δύσκολο...  
περισσότερα στην πηγή

Αόρατοι πολίτες στην Ελλάδα

Σε απλά Ελληνικά, μας πετάνε έξω από κάθε σχεδιασμό υπέρ της Αναπηρίας στα Ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων. 
.
Δεν είναι  περιφρόνηση απέναντι σε Ανθρώπους με Αναπηρία.
Δεν είναι  απλά  παράβαση καθήκοντος.
Είναι καταστρατήγηση των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους,
όπως αυτά προβλέπονται από το Ελληνικό Σύνταγμα. 
Σας πέρασε ποτέ απ' το μυαλό ότι κάποιοι Έλληνες πολίτες αποτελούν «αόρατη μειονότητα» για την Ελληνική Πολιτεία; Εμένα όχι, καίτοι παροικώ στην Ιερουσαλήμ ... !


Το θεωρώ τραβηγμένο. Κι όμως η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία  τους αγνοεί!
Στερείται στατιστικών στοιχείων, δεδομένων και ειδικών δεικτών που σχετίζονται με το 18% του Ελληνικού λαού (τόσοι περίπου οι Ανάπηροι  με τις οικογένειές τους).
Στοιχεία  απαραίτητα για τον σχεδιασμό της δημόσιας Εθνικής πολιτικής σχετικά με την Αναπηρία και προϋπόθεση για την υπογραφή Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης με την Ευρώπη.

Σε απλά Ελληνικά, μας πετάνε έξω από κάθε σχεδιασμό υπέρ της Αναπηρίας στα Ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων.
Αυτά τουλάχιστον καταγγέλλει (κάλιο αργά παρά ποτέ) η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).
Κι αν ακόμη θεωρηθεί ρητορική η έκφραση «Είμαστε αόρατοι για την ΕΛ.ΣΤΑΤ» αυτό δεν ακυρώνει την ΑΜΕΛΕΙΑ έως και ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής  απέναντι μιας ευπαθούς και καθόλου αμελητέας αριθμητικά τουλάχιστον,κοινωνικής ομάδας (για να μην επεκταθώ στο τεράστιο  ανθρωπιστικό ζήτημα που προκύπτει   και δεν εγκλωβίζεται σε αριθμούς).  
Η άρνηση της ΕΛ.ΣΤΑΤ, να συνεργαστεί με το αρμόδιο θεσμικό όργανο, την ΕΣΑμεΑ, που εκπροσωπεί το αναπηρικό κίνημα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο υποβολής και αποδοχής προτάσεων σχετικών με την αναγκαιότητα ανάπτυξης ειδικών δεικτών και την διενέργεια ερευνών εστιασμένων στην αναπηρία, δεν είναι μόνο ολιγωρία.
Δεν είναι  περιφρόνηση απέναντι σε Ανθρώπους με Αναπηρία.
Δεν είναι  απλά  παράβαση καθήκοντος.

Είναι καταστρατήγηση των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, όπως αυτά προβλέπονται από το Ελληνικό Σύνταγμα. 
 
 
Περισσότερα ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Απολύσεις εκπαιδευτικών: Την "αποβολή" δασκάλων
και καθηγητών ζητάει η Τρόικα

'Οταν μπορείς και βυσσοδομείς απέναντι στην ΙΣΤΟΡΙΑ, όταν μένεις ασυγκίνητος στο "αίμα για την ελευθερία", σιγά μη σου σταθεί εμπόδιο η ΟΛΜΕ...

.

"Δεν θα κλάψουμε και για τις απολύσεις
των καθηγητών"

περισσότερα εδώ 

Ποιοι εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν με απόλυση


Συναγερμός σε καθηγητές και δασκάλους από τα σχέδια της κυβέρνησης
Του Θ. Ρέλλου
Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται μέρα με τη μέρα και που η κάθε ελληνική οικογένεια δίνει μάχη για να επιβιώσει, ένας ακόμη και μάλιστα ιδιαίτερα ευαίσθητος τομέας, φαίνεται πως πλήττεται ανεπανόρθωτα.
περισσότερα εδώ

Η αύξηση του ωραρίου φέρνει 13.000 απολύσεις

Εκπαίδευση
Π. Αντωνόπουλος, Α. Μπαχτή, Β .Ρέππα, Ντ .Ρέππα
Η αύξηση του ωραρίου φέρνει 13.000 απολύσεις
Εξαφάνισαν 10.000 τμήματα δημοτικών και νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα
Σε ευθεία επίθεση στην επαίδευση και τους εκπαιδευτικούς προχώρησε η κυβέρνηση λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα. Με δύο νομθετήματα και μία προειδοποίηση σκιαγράφησε τη νέα κατάσταση που θα επικρατεί από το Σεπτέμβριο του 2013 στο δημόσιο σχολείο αν όλα αυτά περάσουν.
Σίγουρα, 10.000 αναπληρωτές δεν θα δουν την πόρτα των σχολείων, άλλοι 10.000-15.000 μόνιμων επαιδευτικών θα οδηγηθούν σε αναγκαστικές μεταθέσεις το επόμενο δίχρονο και αρκετοί στην απόλυση, οι διορισμοί θα καταργηθουν ενώ χιλιάδες μαθητές θα αναζητούν σχολείο γιατί στο σχολείο τους δεν θα υπάρχει πια θέση.
περισσότερα εδώ

Την "αποβολή" δασκάλων και καθηγητών ζητάει η Τρόικα

Το Υπουργείο Παιδείας ευθυγραμμισμένο με τις κατευθύνσεις που βάζει επιτακτικά η Τρόικα υλοποιεί την πλήρη διάρρηξη της εργασιακής ασφάλειας των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας,  Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου,  παράλληλα με τις συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ , μπαίνουν προς εφαρμογή οι καταργήσεις ειδικοτήτων, η αναδιάρθρωση των ωρολογίων προγραμμάτων, η αξιολόγηση και ως εκ τούτου οι απολύσεις σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Απολύστε, Συρρικνώστε και ΑΜΕΣΑ!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Τρόικα θεωρεί ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν πολύ "λίπος" ακόμα, και  γι’αυτό απαιτεί περικοπές και περαιτέρω  συρρίκνωση του κλάδου.
περισσότερα εδώ  

Ευτύχιος Τζεμανάκης του Γεωργίου, ο βιαστής παιδιού - Σύλληψη 42χρονου για βιασμό 8χρονης

Με την κατηγορία του βιασμού κατ' εξακολούθηση ενός κοριτσιού μόλις οκτώ χρονών συνελήφθη ο 42χρονος Ευτύχιος Τζεμανάκης (φωτογραφία) του Γεωργίου. 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Τζεμανάκης, ο οποίος έχει γεννηθεί στα Χανιά και κατοικούσε στο Περιστέρι, ασέλγησε εις βάρος του παιδιού και συνελήφθη πριν από οκτώ ημέρες.

περισσότερα εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki