Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Παιδί 2 ετών επέζησε μετά από 101 λεπτά (!) καρδιοπνευμονικής ανάνηψης

Ως "θαύμα" χαρακτηρίζουν οι γιατροί νοσοκομείου στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ, την περιπέτεια του 2χρονου Gardell Martin, ο οποίος εισήλθε στα Επείγοντα χωρίς σφυγμό.
Παιδί 2 ετών επέζησε μετά από 101 λεπτά (!) καρδιοπνευμονικής ανάνηψης
Όλα ξεκίνησαν όταν, παίζοντας με τα αδέρφια του, ο 2χρονος έπεσε στα παγωμένα νερά ενός ποταμού κοντά στο σπίτι του με τα ρεύματα να τον οδηγούν περίπου 300 μέτρα μακριά.
Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες εντοπισμού του από την οικογένεια, τους γείτονες και τα μέλη του συνεργείου Πρώτων Βοηθειών, ο μικρός βρέθηκε να κρατάει ένα κομμάτι ξύλου στην όχθη με το σώμα του ακόμα μέσα στο νερό.
Το πλήρωμα του ασθενοφόρου παρέλαβε τον Gardell και μόλις διαπίστωσε ότι δεν είχε σφυγμό αμέσως ξεκίνησε να του παρέχει τις Πρώτες Βοήθειες με καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR). Δεν φαντάζονταν εκείνη τη στιγμή ότι αυτό θα συνεχιζόταν επί 1 ώρα και 41 λεπτά αδιάκοπα.
Όταν έφτασε στα Επείγοντα, ο μικρός ήταν σε κατάσταση υποθερμίας με το σώμα του να είναι στους 25 μόλις βαθμούς Κελσίου.
Αλλά αυτό φαίνεται ότι λειτούργησε θετικά, επειδή έριξε στο ελάχιστο τον μεταβολισμό του και προστάτευσε μερικώς τα όργανά του από τις επιπτώσεις της καρδιακής ανακοπής.
Αφότου οι γιατροί επανέφεραν τη θερμοκρασία του σε φυσιολογικά επίπεδα και συνεχίζοντας άκοπα να του κάνουν CPR επί 101 λεπτά, ο Gardell ανέκτησε τις αισθήσεις του.
Το απίστευτο είναι ότι μετά από όλα αυτά, ο 2χρονος δεν είχε κανένα απολύτως τραύμα ή άλλο ιατρικό πρόβλημα (πχ εγκεφαλική λειτουργία) και είναι υγιέστατος.
Πηγή: onmed.gr

Όσα χρειάζονται τα παιδιά από τους μπαμπάδες

Μέχρι πρόσφατα, ο ρόλος του πατέρα στην διαπαιδαγώγηση
του παιδιού θεωρούνταν δευτερεύουσας σημασίας.

Προφανώς γιατί επικρατούσε η άποψη ότι η επίδρασή του έχει μικρότερη σημασία από εκείνη της μητέρας.

Σήμερα, είναι σαφές ότι η αλληλεπίδραση πατέρα-παιδιού είναι πολύ σημαντική και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητα του παιδιού.
Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Scientific American Mind, οι πατεράδες το 1965 ξόδευαν λιγότερο από 3 ώρες την ημέρα στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους με το ποσοστό αυτό να φτάνει στις 6,5 ώρες το 2000.
Σήμερα ευτυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τα παιδιά  χρειάζονται και έχουν την επιρροή του πατέρα, την υποστήριξη και την αγάπη του.
 
Εκτός όμως από τις βασικές ανάγκες, ο μπαμπάς πρέπει να παρέχει τα ακόλουθα 7 πράγματα:
Χρόνος
Ο χρόνος είναι ένα πολύτιμο αγαθό και είναι κάτι που δεν μπορεί να αναπληρωθεί. Μην προσπαθήσετε να διακρίνετε την ποιότητα μεταξύ της ποσότητας από τον χρόνο που διαθέτετε. Κάθε φορά που αφιερώνετε χρόνο στα παιδιά είναι ποιοτικός. Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν ότι αποτελούν προτεραιότητα στη ζωή σας. Δείξτε τους πόσο πολύτιμοι είναι για εσάς. Διαβάστε ένα βιβλίο, πηγαίνετε μια βόλτα στη θάλασσα, παίξτε μαζί τους και προπαντός  ακούστε τις ανησυχίες τους.
Σοφία και Γνώση
Τι καλύτερο για έναν μπαμπά από το να μοιραστεί τη σοφία και τη γνώση που διαθέτει με τα παιδιά του; Με το να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς για τις εμπειρίες σας μπορείτε να αποτρέψετε τα παιδιά σας να κάνουν τα λάθη που κάνατε. Μην αποθαρρύνεστε αν δεν ακολουθούν πάντα τις συμβουλές σας. Με τον καιρό και αφού ωριμάζουν θα αφουγκράζονται τα λόγια σας και θα τα «περάσουν» στα δικά τους τα παιδιά. 
Καθοδήγηση
Τα παιδιά χρειάζονται καθοδήγηση και ενθάρρυνση από τον πατέρα για να αντιμετωπίσουν  αποτελεσματικά όλα τα εμπόδια που θα συναντήσουν στη ζωή τους. Όχι βέβαια έτοιμες λύσεις, αλλά τα ερεθίσματα εκείνα που θα τα οδηγήσουν να ανακαλύψουν μόνα τους τις λύσεις που χρειάζονται.
Ενθάρρυνση
Τα λόγια έχουν δύναμη. Μπορούν να επηρεάσουν την αυτοεκτίμηση του παιδιού, την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό σας και την εξωστρέφεια του. Ωστόσο, πολλοί μπαμπάδες είναι φειδωλοί με τις λέξεις και ξεχνάνε πόσο σημαντικό είναι να μιλάνε με τα παιδιά τους. Προσπαθήστε να είστε γενναιόδωροι με τα λόγια σας και να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Ακόμα και όταν αποτυγχάνουν, θέλουν να ξέρουν ότι εξακολουθείτε να πιστεύετε σε αυτά. Φράσεις τύπου «Είμαι περήφανος για σένα», «Τι πιστεύεις εσύ;», «Πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις» σημαίνουν πολλά για ένα παιδί.
Προστασία
Τα παιδιά έχουν μεγάλη ανάγκη να γνωρίζουν ότι ο μπαμπάς τους αποτελεί πηγή προστασίας και ασφάλειας. Όταν όμως εδραιωθεί αυτή η αίσθηση της ασφάλειας τότε πρέπει η οικογένεια, να τα «σπρώξει» να ανακαλύψουν τον κόσμο, πέρα από το «δίχτυ προστασίας» που προσφέρει ο περίγυρος.
Υπομονή
Η υπομονή είναι μια αρετή που μπορεί εύκολα να εξαντληθεί όταν υπάρχουν παιδιά, αφού τη δοκιμάζουν συνεχώς. Όμως ο μπαμπάς οφείλει να μάθει να ελέγχει τα συναισθήματά του και να απαντάει με υπομονή και αγάπη στα ερωτήματα των παιδιών. Αν κυριαρχήσει αυτή η ικανότητα, πατέρας και παιδιά  θα αποκομίσουν τεράστια οφέλη και θα αναπτύξουν μια στενότερη σχέση.
Αγκαλίτσες και φιλάκια
Τα παιδιά έχουν ανάγκη να αισθάνονται την αγάπη του μπαμπά. Οι αγκαλιές και τα φιλιά θα τα παρηγορήσουν τις δύσκολες στιγμές και θα τα κάνουν να αισθάνονται ασφάλεια. Όταν τους τα στερείτε τα παιδιά νιώθουν παραμελημένα. Εκδηλώστε λοιπόν τα συναισθήματα σας, δείξτε αγάπη, τρυφερότητα, στοργή για να μεγαλώσετε χαρούμενα παιδιά.

Πώς ένας πατέρας τιμώρησε το γιο του, που άσκησε bullying στο σχολείο -Timothy Robenhorst learned son Kayden was a bully - and punished him

Όταν ο Timothy Robenhorst έμαθε ότι ο γιός του άσκησε bullying σε έναν συμμαθητή του στο σχολείο της πόλης Green Day, στο Wisconsin των ΗΠΑ, αποφάσισε να τον τιμωρήσει παραδειγματικά, για να μην το ξανακάνει.
* Timothy Robenhorst learned son Kayden was a bully - and punished him * Kayden, of Green Bay, Wisconsin, was made to do push-ups and dawn run * Also forced to apologize in front of class, and have story shared online

Τα "νταηλίκια" που έκανε στο σχολείο ο Kayden μάλλον θα σκεφτεί αν θα τα ξανακάνει, αφού η τιμωρία του περιλαμβάνει σκληρή προπόνηση, δουλειές του σπιτιού αλλά και την συγγνώμη του στο συμμαθητή-θύμα του μπροστά στην τάξη του.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την dailymail, ο "άτακτος" Kayden ξυπνάει στις 4.30 το πρωί, αφού κάνει 50 push ups με τις γροθιές του, μετά τρέχει περίπου ένα μίλι στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εκείνη την ώρα. Επίσης, ασχολείται με τις εργασίες του κήπου και με όποιες άλλες δουλειές προκύψουν στο σπίτι ή του αναθέσει ο πατέρας του.
Ο Timothy, μάλιστα δεν δίστασε να ανεβάσει στα social media και μία φωτογραφία εκείνου και του γιού του μαζί με ένα πόστερ που δείχνει τα στάδια της τιμωρίας και καλεί τους ανθρώπους να το "μοιραστούν".
Κατά αυτόν τον τρόπο, όπως λέει ο πατέρας, θέλει να μάθει στα παιδιά του να μην ασκούν βία αλλά και να μην έχουν άσχημη συμπεριφορά απέναντι στους άλλους και ελπίζει ότι με αυτή την "επαναστατική του μέθοδο" το φαινόμενο του bullying θα σταματήσει να υπάρχει.
madata