Wednesday 27 July 2016

ΟΧΙ στα προσωρινά Τατουάζ με Μαύρη Χένα το καλοκαίρι - Dangers of black henna

Tο καλοκαίρι περιοδεύοντες καλλιτέχνες εφαρμογής τατουάζ μαύρης χένας επισκέπτονται -εκτός από τις πλαζ- υπαίθριες εκδηλώσεις όπως εκθέσεις, φεστιβάλ, παζάρια και πανηγύρια ιδιαίτερα, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους τουρίστες, ειδικά στους νέους, ακόμα και σε μικρά παιδιά.
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έχει εκδώσει οδηγίες για τους κινδύνους που υπάρχουν από την εφαρμογή τατουάζ με μαύρη χένα.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, για να επιτευχθεί το έντονο μαύρο χρώμα του τατουάζ και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια προστίθεται μεγάλη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών. Αυτές οι ψηλές συγκεντρώσεις χρωστικών πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις. Για σοβαρά περιστατικά χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα, ακόμα και εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αλλεργική αντίδραση, εξ επαφής δερματίτιδα και ανάπτυξη πολυευαισθησίας είναι μη αναστρέψιμες για το υπόλοιπο της ζωής.
Τα συμπτώματα εμφανίζονται, έπειτα από λίγες (3 - 12) μέρες. Η καλύτερη συμβουλή είναι να αποφεύγουμε εντελώς το τατουάζ μαύρης χένας.
Τα χρώματα που προστίθενται στην πάστα χένας, που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή στο δέρμα του προσωρινού, όπως λέγεται, τατουάζ, ευθύνονται για σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Πολλές από τις ουσίες αυτές προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, χρόνιο ερεθισμό ή εμφάνιση αλλεργίας σε κατοπινό στάδιο. Αυτές οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση φαγούρας και ερυθρότητας, και την εμφάνιση στο δέρμα κηλίδων και φουσκαλών, που με τον καιρό επουλώνονται και εξαφανίζονται.
Σε μερικές, όμως, περιπτώσεις οδηγούν σε πιο μόνιμες δερματικές βλάβες, όπως αποχρωματισμό και ουλές στο δέρμα. 
Κάποια άτομα μπορεί να αποκτήσουν μόνιμη ευαισθησία σε αυτές τις ουσίες και να αναπτύξουν αλλεργική εξ επαφής δερματίτιδα. Εφόσον έχουν ευαισθητοποιηθεί, δημιουργείται διά βίου ευπάθεια σε αυτές τις ουσίες. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, γιατί αυτά τα αλλεργιογόνα βρίσκονται επίσης και σε άλλα προϊόντα όπως, για παράδειγμα, στις βαφές μαλλιών.
Από τη στιγμή που θα αναπτυχθεί ευαισθητοποίηση από τατουάζ μαύρης χένας, έστω και αν μια αλλεργική εμφάνιση δεν είναι σαφές ότι προήλθε από αυτό καθαυτό το τατουάζ, εμφάνιση αλλεργίας μπορεί να προκύψει και σε επακόλουθη έκθεση σε άλλα προϊόντα που, επίσης, περιέχουν τις αλλεργιογόνες αυτές χρωστικές.
Η αλλεργική αντίδραση σε δεύτερη έκθεση, συχνά, μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρή από την πρώτη. 
Σε τέτοιες περιπτώσεις η εμφάνιση επιθετικού εκζέματος μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής του τατουάζ, καθιστώντας μερικές φορές επιτακτική την επείγουσα ιατρική φροντίδα ή ακόμα και την εισαγωγή σε νοσοκομείο. Τα συμπτώματα μπορεί να περιορίζονται στο σημείο του τατουάζ, τη γύρω περιοχή ή να εξαπλώνονται σε όλο το σώμα.
Τα συμπτώματα μπορεί να είναι άμεσα ή να εμφανιστούν μερικές μέρες μετά την εφαρμογή του τατουάζ. Μερικές φορές, όπως έχει ήδη αναφερθεί, μπορεί να αποκτηθεί πολυευαισθησία σε κάποια προϊόντα, ιδιαίτερα στο καουτσούκ, στον ιματισμό, στα παπούτσια και στις βαφές μαλλιών, στα οποία επίσης χρησιμοποιούνται αυτές οι χρωστικές αλλά ακόμα και σε προϊόντα που περιέχουν στη σύνθεσή τους παρόμοια συστατικά όπως τα αντηλιακά και ορισμένα φάρμακα. 
Τέτοια ευαισθητοποίηση δημιουργεί αυξανόμενη ανησυχία, καθώς επηρεάζει, κυρίως, παιδιά και εφήβους και είναι πιθανό να έχει επίδραση στην καθημερινότητά τους ή ακόμα και την επαγγελματική τους ζωή.

Πώς ξεχωρίζει το τατουάζ φυσικής χένας από το τατουάζ μαύρης χένας:
  • Το χρώμα της πάστας με φυσική χένα κυμαίνεται από πράσινο - καφέ μέχρι καφέ. Αν το χρώμα της πάστας που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες - δημιουργοί των τατουάζ είναι πιο σκούρο (μαύρο), τότε, πιθανότατα, έχουν προστεθεί στην πάστα χρωστικές.
  • Ζητούμε πληροφορίες για την προέλευση της πάστας χένας και κατάλογο των συστατικών και οδηγιών για να διαπιστωθεί το είδος της πάστας. Αν οι καλλιτέχνες - δημιουργοί δεν είναι σε θέση να μας δώσουν ακριβή πληροφόρηση για το προϊόν τους, τότε αποφεύγουμε το τατουάζ.
  • Αν μας πουν ότι μπορούμε να αφαιρέσουμε την πάστα από το σημείο εφαρμογής έπειτα από πάροδο μιας μόνο ώρας και θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε πρόκειται σίγουρα για μαύρη χένα. Η φυσική χένα, για να καταφέρει να βάψει το σώμα με σκούρο κοκκινοκάστανο χρώμα πρέπει να παραμείνει στο δέρμα για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κυρίες μου, που πάτε χωρίς ψάθα;
Προσοχή στις παγίδες της άμμου και της θάλασσας.
How to Avoid Vaginal Infections in the Summer

Τα θεριεμένα μικρόβια του καλοκαιριού προτιμούν θύματα γένους ... θηλυκού! 
Γυναίκες, προσοχή στις παγίδες της άμμου και της θάλασσας.
How to Avoid Vaginal Infections in the Summer
Το γεννητικό σας σύστημα, χωρίς την άμυνα των χοντρών ρούχων του χειμώνα, είναι τώρα με τις ζέστες ευάλωτο στα μικρόβια και τους μύκητες, που εύκολα μπορούν να προκαλέσουν κάποια κολπίτιδα.
Η αυξημένη ζέστη, ο ιδρώτας, η έκθεση του σώματος στη θάλασσα και την άμμο αποτελούν ένα επιθετικό σύνολο που καλά θα κάνετε να το κρατήσετε σε ... απόσταση χωρίς να στερηθείτε τα καλοκαιρινά σας μπάνια. 
Φροντίστε να μην έρχεστε σε απευθείας επαφή με την άμμο, ξαπλώστε στην ψάθα ή την πετσέτα και προτιμήστε τα φαρδιά και απορροφητικά ρούχα.
«Λοιμώξεις του γυναικείου γεννητικού συστήματος μπορεί να προκληθούν είτε από την εισβολή κάποιου μικροβίου, οπότε έχουμε μικροβιακή κολπίτιδα, είτε από εισβολή μύκητα και μιλάμε για μυκητισιακή κολπίτιδα, εξηγεί στον «Ε.Τ.» ο μαιευτήρας-χειρούργος γυναικολόγος κ. Ευάγγελος Γκικόντες.
«Το πρώτο σύμπτωμα είναι αυξημένη έκκριση υγρού, που είναι διαφανές. Το υγρό αυτό αργότερα μπορεί να γίνει λευκό και στη συνέχεια κίτρινο, μετά πράσινο. Η γυναίκα μπορεί να παρατηρήσει σε κάποια από τις φάσεις αυτές την ύπαρξη μυρωδιάς, ενώ τα συμπτώματα συνοδεύονται από ερυθρότητα του κόλπου και φαγούρα».
Υπ΄ αριθμόν 1 κίνηση που πρέπει να κάνετε είναι να χτυπήσετε την πόρτα του γυναικολόγου. 
Θα πάρει δείγμα εκκρίματος από τον κόλπο για να εντοπίσει το ένοχο μικρόβιο ή μύκητα και θα σας υποδείξει το καταλληλότερο φάρμακο. Χάπια ή κολπικά υπόθετα, ίσως και συνδυασμός των δύο, είναι η θεραπεία που θα σας δώσει ο γιατρός και τα συμπτώματα θα πρέπει κανονικά να υποχωρήσουν και σιγά σιγά να εξαφανιστούν.
Η θεραπεία, πάντως, της μικροβιακής κολπίτιδας κρατάει περισσότερο από εκείνη της μυκητισιακής.
«Είναι σημαντικό να γίνεται σύντομη αντιμετώπιση της κολπίτιδας, επειδή μια λοίμωξη του κόλπου μπορεί να επεκταθεί και στις τριγύρω περιοχές με σοβαρότερες συνέπειες», τονίζει ο κ. Γκικόντες. 
«Η επίσκεψη της γυναίκας στο γιατρό της τους καλοκαιρινούς μήνες για έλεγχο της μικροβιακής ισορροπίας στον κόλπο πρέπει να είναι πιο συχνή».
Εάν υπάρχει υποτροπή της λοίμωξης, θα πρέπει να ακολουθήσει θεραπεία και ο σύντροφος.
«Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και την επίμονη μυκητισιακή κολπίτιδα, η οποία, παρά τις θεραπείες, υποχωρεί προσωρινά για να ξαναγυρίσει λίγο αργότερα», λέει ο κ. Γκικόντες.
«Στην περίπτωση αυτή ο γιατρός θα σας δώσει κάποια κυκλική θεραπεία που θα κρατήσει ίσως 6-8 μήνες».


Πολλοί και διάφοροι οι υπεύθυνοι μικροοργανισμοί που μπορούν να προκαλέσουν κολπίτιδα .

Τα χλαμύδια, το μυκόπλασμα και το ουρεόπλασμα, ο ιός του έρπητος, η τριχομονάδα, ο στρεπτόκοκκος ή ο σταφυλόκοκκος κυρίως όμως ο μύκητας «κάντιτα άλμπικανς» και άλλα μικρόβια.

UNCRC: Προστάτευσε το παιδί σου από το Pokémon Go
A Parent’s Guide to Playing Pokémon Go With Your Kids

A Parent’s Guide to Playing Pokémon Go With Your Kids
Tο Pokemon Go είναι ένα παιχνίδι όπου μαζεύεις και ανταλλάζεις χαριτωμένα πλάσματα που ονομάζονται Pokemon (Pokemon Monsters). Είναι ένα από τα πρώτα δημοφιλή παιχνίδια τα οποία χρησιμοποιούν την ''επαυξημένη πραγματικότητα '' - μία μίξη της πραγματικής ζωής και του διαδικτυακού κόσμου.
Το παιχνίδι κάνει να φαίνεται ότι το Pokemon εμφανίζεται στην πραγματική ζωή σε διάφορα μέρη χρησιμοποιώντας το GPS και την κάμερα του κινητού τηλεφώνου του χρήστη. Είναι είδη πολύ δημοφιλές στην Αυστραλία και Αμερική και έχει βρεθεί στην επικαιρότητα στις ειδήσεις όλων τον ΜΜΕ ανά τον κόσμο.
To Hope For Children, επισημαίνει τους βασικότερους κινδύνους και μερικά tips για την ασφάλεια τον παιδιών που χρησιμοποιούν αυτό το παιχνίδι.
Οι κίνδυνοι
Υπάρχουν και καλά στοιχεία που αφορούν αυτό το παιχνίδι και δεν είναι τυχαίο που έγινε τόσο δημοφιλές αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει ενημέρωση για τους κινδύνους οι οποίοι ελλοχεύουν για τα παιδιά.
Γνωρίζουν άτομα που δεν έχουν ξαναδεί:
Το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο να φέρνει σε επαφή ανθρώπους που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, έτσι δεν γνωρίζεις ποιον θα συναντήσουν.
Υπάρχουν κίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών:

Είναι εύκολο να ξεχαστούν να κοιτάξουν τον προορισμό τους. Υπάρχουν είδη ιστορίες ατόμων όπου καταλήξαν σε μέρη που δεν είναι ασφαλή για ένα παιδί.
Μπορεί να κοστίσει πολλά χρήματα: Το παιχνίδι ενσωματώνει αγορές και άλλα κίνητρα για την βελτίωση της θέσης του χρήστη που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 95.50€ (14,500 Pokecoins). Βεβαιωθείτε ότι το παιχνίδι θα εγκατασταθεί χωρίς την επιλογή αγορών.
Πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα:

Το Pokemon Go ζητά προσωπικές πληροφορίες για το παιδί σας όπως την ημερομηνία γέννησης και την διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι οποίες ζητείται να εισάγουν ή να λάβουν μέσω των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης. 
Οι γονείς έχουν το δικαίωμα να επικοινωνήσουν με τους δημιουργούς του παιχνιδιού και να τους ζητήσουν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις προσωπικές πληροφορίες.
Συμβουλές για να μείνετε ασφαλείς

Εξερευνήστε μαζί με το παιδί σας. 
Με τα μικρότερα παιδιά να παίξετε το παιχνίδι μαζί τους και να εξερευνήσετε πως ακριβώς λειτουργεί. Μεγαλύτερα παιδιά ίσως να θέλουν να παίξουν το παιχνίδι μόνα τους, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να τους εξηγήσετε τους πιθανούς κίνδυνους.
Καθιερώστε βασικούς κανόνες
Μιλήστε στα παιδιά σας για τους κινδύνους που υπάρχουν στο να συναναστρέφονται με αγνώστους και να καταλήγουν σε περιοχές που δεν ξέρουν. 
Βάλτε κάποια όρια, όπως:
Πάρτε μια ακόμη μπαταρία τηλεφώνου μαζί σας, το παιχνίδι χρειάζεται πολύ ενέργεια με αποτέλεσμα να τελειώνει η μπαταρία γρήγορα άλλα με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί να χαθούν χωρίς και να μην έχουν μπαταρία.
Μείνετέ με φίλους: Άλλοι παίκτες μπορεί να γίνουν ανταγωνιστικοί για αυτό να είσαστε προσεκτικοί
Καθιερώστε ένα μέρος που θα παίζεται το παιχνίδι από πριν.
Απενεργοποιήστε τη δυνατότητα αγορών μέσω του λογισμικού
Για να αποφευχθούν απρόσμενοι λογαριασμοί ελέγξτε, εάν τα δικαιώματα του λογισμικού έχουν καταχωρηθεί σωστά.
Προϊόντα Apple:
Επιλέξτε Family Sharing και Ask to Buy, έτσι ώστε να δίνεται την συγκατάθεση σας πριν από οποιαδήποτε αγορά.
Βρείτε το στο: Settings > iCloud > Family και επιλέξτε το όνομα του μέλους της οικογένειας σας και μετά επιλέξτε Ask to Buy.
Android:
Εγκαθιδρύστε μια οικογενειακή ομάδα που συμπεριλαμβάνει μια μέθοδο πληρωμής και το άτομο που έχε την δικαιοδοσία να κάνει αυτή την πληρωμή.
Βρείτε το στο : Subscribe > Family > Set up family > Get started

Προστατέψτε τα προσωπικά δεδομένα του παιδιού σας
Για να γίνει εγγραφή, το παιδί σας πρέπει να εισάγει την ημερομηνία γέννησης του αλλά και το e-mail του.
Παρόλα αυτά, οι γονείς μπορούν να ζητήσουν αυτές οι πληροφορίες να κρατηθούν ασφαλείς. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά πώς να γίνει αυτό στο privacy policy του παιχνιδιού.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki