Sunday 14 April 2019

Η Fisher-Price ανακαλεί 5 εκατομμύρια καθισματάκια ριλάξ για βρέφη - Fisher-Price recalls nearly 5 million sleepers after more than 30 babies died

Ο αμερικανικός όμιλος Mattel ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι ανακαλεί παγκοσμίως 4,7 εκατομμύρια καθισματάκια-ριλάξ για βρέφη της μάρκας Fisher-Price, έπειτα από προειδοποίηση των αμερικανικών αρχών, οι οποίες επικαλέστηκαν τον θάνατο περίπου 30 βρεφών σε 10 χρόνια.
Βεβαιώνοντας ότι το προϊόν της είναι ακίνδυνο, η Fisher-Price "ανακοινώνει την εκούσια ανάκληση όλων των δειγμάτων από το καθισματάκι-ριλάξ για βρέφη 'Rock 'n Play Sleeper' λόγω περιπτώσεων που αναφέρθηκαν θανάτου βρεφών ενώ βρισκόντουσαν στην κούνια αυτή νανουρίσματος (...) χωρίς να έχουν δεθεί", γράφει η Fisher-Price στον λογαριασμό της στο Twitter, προσθέτοντας ότι η ανάκληση αυτή έγινε "σε συνεργασία" με την αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (Consumer Product Safety Commission, USCPSC).
Στις 5 Απριλίου, η USCPSC είχε εκδώσει προειδοποίηση για το προϊόν αυτό, επικαλούμενη τότε τον θάνατο 10 βρεφών από το 2015 "αφότου τα μωρά γύρισαν μπρούμυτα ή στο πλάι, καθώς δεν είχαν δεθεί" με τις ζώνες ασφαλείας που έχει το καθισματάκι-ριλάξ. 
Η Επιτροπή, σε συμφωνία με την Fisher-Price, καλούσε τους καταναλωτές να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν στον τρίτο μήνα των βρεφών ή "από την στιγμή που αρχίζει να μαθαίνει να γυρνάει".
Χθες Παρασκευή, ο κατασκευαστής και η Επιτροπή ανακοίνωσαν εν τέλει την ανάκληση του προϊόντος, με την USCPSC να επικαλείται αυτήν τη φορά τον θάνατο "περισσότερων από 30 μωρών" από την κυκλοφορία στην αγορά του μοντέλου αυτού το 2009 και ζήτησαν από τους γονείς να σταματήσουν "αμέσως να το χρησιμοποιούν".
"Εμμένουμε στο ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή. Ωστόσο λόγω περιστατικών που αναφέρθηκαν σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το προϊόν χρησιμοποιήθηκε χωρίς να γίνονται σεβαστές οι προειδοποιήσεις για την ασφάλεια και οι οδηγίες χρήσης, αποφασίσαμε εκουσίως να το ανακαλέσουμε", επισημαίνει επίσης η Mattel, η μητρική εταιρεία της Fisher-Price, σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε χθες.
Τη Δευτέρα η ένωση προστασίας καταναλωτών Consumer Reports ανέφερε για το μοντέλο αυτό ότι εμπλέκεται, σύμφωνα με την ίδια, στον θάνατο "τουλάχιστον 32 βρεφών".
Την επομένη, η Αμερικανική Ένωση Παιδιάτρων (AAP) ζήτησε από την USCPSC να προχωρήσει στην ανάκληση του "Rock 'n Play Sleeper".

Topontiki
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Τροφές για να δώσετε σε ένα παιδί που έχει ίωση

Για να πάρει τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη για να την ξεπεράσει.

Η άνοιξη έχει μπει όμως η εποχή με τα κρυολογήματα, τις γαστρεντερίτιδες, ακόμα και τη γρίπη δεν έχει περάσει. 
Έτσι, οι περισσότερες οικογένειες ταλαιπωρούνται ακόμα με βήχα, πυρετό, συνάχι και βήχα. όπως σίγουρα γνωρίζετε, όταν μιλάμε για ιώσεις, τα αντιβιοτικά δεν έχουν καμία χρησιμότητα. 
Οι ιοί κάνουν τον κύκλο τους και περνάνε χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη φαρμακευτική αντιμετώπιση. 
Αυτό όμως που σίγουρα θα βοηθήσει το παιδί να νιώσει καλύτερα είναι η ξεκούραση, ο καλός ύπνος και η σωστή διατροφή. 
Αυτές οι τροφές θα του προσφέρουν όσα χρειάζεται για να γίνει και πάλι καλά όσο πιο γρήγορα γίνεται!
Γιαούρτι
Τα προβιοτικά που περιέχει το γιαούρτι είναι πολύ χρήσιμα την περίοδο των ιώσεων και λειτουργούν και προληπτικά, οπότε είναι καλό να τις δίνετε στο παιδί ανεξάρτητα από το εάν έχει κάποια ίωση ή όχι. 
Πρόκειται για ευεργετικά βακτήρια που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα καταπολεμώντας τα επιβλαβή για τον οργανισμό βακτήρια.

Γλυκοπατάτες
Είναι πολύ πλούσιες σε βιταμίνη Α, ένα συστατικό απαραίτητο για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος -ιδιαίτερα για την υγεία των ιστών του στόματος, των εντέρων και της αναπνευστικής οδού. 
Τρώγοντας μόνο μισό φλιτζάνι μαγειρεμένες γλυκοπατάτες, το παιδί παίρνει τη διπλάσια ποσότητα βιταμίνης Α από όση χρειάζεται την ημέρα! η συγκεκριμένη βιταμίνη υπάρχει επίσης σε άλλα λαχανικά και φρούτα με πορτοκαλί χρώμα, όπως τα καρότα, οι χρωματιστές πιπεριές, τα βερίκοκα κ.λπ.

Κρέας
Είναι η πιο πλούσια τροφή σε πρωτεΐνη, ένα θρεπτικό συστατικό που είναι πολύ σημαντικό για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Το μοσχάρι, όπως και το χοιρινό, είναι επίσης πολύ πλούσια σε ψευδάργυρο, ένα μεταλλικό στοιχεί που χρειάζεται ο οργανισμός για τη σύνθεση των αντισωμάτων. 
Ψευδάργυρο περιέχουν επίσης τα κάσιους, τα ρεβίθια και τα φασόλια.

Κοτόσουπα
Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται comfort food και από την εποχή των γιαγιάδων μας ήταν η τροφή που προτιμούσαν για όποιον ήταν αδιάθετος. 
Έρευνες έχουν δείξει ότι η κοτόσουπα είναι ευεργετική για όποιον έχει κρυολόγημα γιατί ενυδατώνει τον οργανισμό και καταπραΰνει την ενόχληση στην αναπνευστική οδό ενώ παράλληλα προσφέρει αντιφλεγμονώδη δράση.

Ζεστά ροφήματα
Ένα ζεστό τσάι ή χαμομήλι μαλακώνει το λαιμό, «ανοίγει» τη μπουκωμένη μύτη, καταπραΰνει το βήχα και ανακουφίζει από τον πυρετό. 
Προσθέστε μια κουταλιά μέλι για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

mamamia.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Οι πιο γελαστοί και ευγενικοί άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν πληγωθεί πιο πολύ

Όλοι οι άνθρωποι κουβαλούν τη δική τους ιστορία, τα δικά τους βιώματα. 
Άλλοι έχουν ευτυχισμένο παρελθόν ή παρόν, και άλλους κάτι τους έχει πονέσει και υποφέρουν. 
Με κάποιο τρόπο, όμως, θα περάσουμε από κάποιες δοκιμασίες, οι οποίες, ως εμπειρίες ζωής, θα σχηματίσουν τον τρόπο σκέψης μας και το ποιόν του χαρακτήρα μας.
Θα έχετε προσέξει πως οι πιο γελαστοί και ευγενικοί άνθρωποι συνήθως είναι οι άνθρωποι που έχουν πληγωθεί πιο πολύ. 
Είναι αυτοί που επειδή έχουν νιώσει πως είναι να είσαι πληγωμένος, θυμωμένος, στενοχωρημένος φροντίζουν ώστε να μη νιώσει κανείς άλλος αυτά τα συναισθήματα. 
Είναι αυτοί που, αν παρατηρήσουν πως τελικά κάποιος βιώνει τον πόνο, θα προσπαθήσουν να τον απαλύνουν είτε με συζήτηση είτε με κάποιο αστείο.

Ο άνθρωπος που έχει στη ζωή του πολλές δυσκολίες, επιθυμία του είναι να παραμείνει καλός άνθρωπος.
Αυτά που στερήθηκε από τη ζωή του και τα λαχτάρησε όπως την αγάπη, την κατανόηση και την εμπιστοσύνη, έχει θέληση να τα προσφέρει στον υπερβολικό βαθμό.

Για παράδειγμα, θυμάμαι τις ιστορίες που μου έλεγε ο γέροντας του χωριού, ένας αγρότης της επαρχίας που πέρασε την παιδική του ηλικία καταπιεσμένος από τους γονείς του και την κοινωνία. Δεν μπορούσε να σπουδάσει γιατί έπρεπε να αναλάβει τα κτήματα. Δεν μπορούσε να παίξει με τους φίλους του γιατί έπρεπε να βοηθάει τον πατέρα του.

Δεν είχε δικαίωμα ακόμα να επιλέξει και τη γυναίκα του, καθώς αυτή είχε επιλεγεί από άλλους γι’ αυτόν. Σε αντίθετη περίπτωση που πρόβαλλε τις απόψεις του ή τις αντιρρήσεις του, θα πληγωνόταν είτε σωματικά είτε συναισθηματικά.

Παρόλα αυτά, είναι ο πιο γελαστός άνθρωπο που γνωρίζω. Είναι ο άνθρωπος με τις πιο φιλελεύθερες απόψεις, με τα πιο ωραία ανέκδοτα, με τις πιο παρήγορες κουβέντες. Είναι ο άνθρωπος που παρά τις δυσκολίες της ζωής, φτώχεια, καταπίεση, πόλεμο, σωματική και ψυχολογική βία θέλει να βλέπει τους ανθρώπους γύρω του να είναι χαρούμενοι και να μη το βάζουν κάτω. Είναι ο άνθρωπος που προσφέρει σε μεγάλες δόσεις την αγάπη και την καλοσύνη του, καθώς τα έχει στερηθεί στη ζωή του. Είναι ο πιο ευγενικός άνθρωπος.

Οι ευγενικοί άνθρωποι έχουν ζήσει τη ζωή τους με όλες τις πτυχές της. Γνωρίζουν κάθε αρνητικό συναίσθημα και επιθυμούν κάθε θετικό συναίσθημα. Έχουν καταφέρει να μετατρέψουν την θλίψη σε χαρά, την απογοήτευση σε εμπειρία, την αποτυχία σε μάθημα ζωής. Από αυτές τις καταστάσεις βγήκαν πιο δυνατοί και ανθεκτικοί. Δεν γεννήθηκαν έτσι αλλά διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας τους από τις εμπειρίες αυτές.

Τέλος, το πιο εύκολο είναι μέσα από τις δυσκολίες της ζωής να γίνουμε αρνητικοί, κακοί και μίζεροι. Η ευγένεια, η καλοσύνη και η αγάπη είναι ο δύσκολος δρόμος, θα πρέπει να πολεμήσετε, να πληγωθείτε και να βγείτε δυνατότεροι. 
Η επιλογή είναι δική σας.

Γιάννης Ξηντάρας
enallaktikidrasi.com
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki