Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

15.000 παιδιά πεθαίνουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,
από ασθένειες που αντιμετωπίζονται

# Πνευμονία, διάρροια και ελονοσία βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των ασθενειών που ευθύνονται για την παιδική θνησιμότητα και μπορούν να προληφθούν....
# Το 2016, εκτιμάται ότι 5,6 εκατομμύρια παιδιά πέθαναν πριν από τα πέμπτα τους γενέθλια....
# Πάνω από 60 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών θα πεθάνουν από το 2017 ως το 2030....

περισσότερα εδώ: cnn

Αν δεν ρισκάρεις ποτέ, τότε δεν έχεις ζήσει πραγματικά!
Μαθήματα ζωής για μας και τα παιδιά μας,

«Ρίσκο»: Μια λέξη που κρύβει μέσα της τόσο έντονα συναισθήματα, ένταση και ορμή. 
 Μια λέξη που μπορεί να φανερώσει αρκετά για την προσωπικότητα του καθενός. Μια λέξη που μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω σε μια μόνο στιγμή.

Ας μιλήσουμε λίγο για το ρίσκο στη ζωή μας…
Μόλις μάθεις να ρισκάρεις, ολόκληρη η ζωή σου αλλάζει. Όμως η αλλαγή και η ανάπτυξη μπορεί να πραγματοποιηθεί μονάχα εάν έχουμε επιτρέψει στον εαυτό μας να πειραματιστεί και να είναι πρόθυμος για τις επικείμενες αλλαγές που πρόκειται να φέρει στο πέρασμά του, ακόμη και σαν τυφώνας. 
Ποτέ δεν είναι κανείς σίγουρος για τίποτα. 
Όλα αποτελούν ρίσκο.
Πόσες φορές δεν ξύπνησες από μια επιτακτική ανάγκη που έκανε την ανάσα σου γοργή και την καρδιά σου να σφυροκοπά σε ρυθμό ακατάστατο, παρακινώντας σε να αλλάξεις τα πάντα στη ζωή σου, να αποτινάξεις τα βαρίδια που σε κρατούν ακίνητο και να βάλεις πλώρη για την υλοποίηση των ονείρων σου, τα οποία κρατούσες σε αναμονή για πολλά χρόνια;
Θέλει ρίσκο να εμπιστευτείς, να ανοιχτείς σε κάποιον, να τον αφήσεις να δει μέσα σου τα ψεγάδια, τις ρωγμές της ψυχής και τις πληγές σου.
Θέλει ρίσκο να επιτρέψεις ακόμη και στον ίδιο σου τον εαυτό να κυνηγήσεις εκείνο που λαχταρά, χωρίς να μπαίνουν εμπόδια τα “πρέπει” και τα “μη”.

Θέλει ρίσκο να ακολουθήσεις την καρδιά σου…
  • Όταν γελάς, κινδυνεύεις να σε χαρακτηρίσουν αφελή. Ε και; Οι αφελείς ίσως και να διασκεδάζουν περισσότερο!
  • Όταν κλαις, κινδυνεύεις να σε περάσουν για συναισθηματικό. Ο συναισθηματισμός συχνά είναι ο δρόμος προς την λύτρωση, ιδιαίτερα μέσα από τα δάκρυά σου!
  • Όταν “ανοίγεσαι” στον άλλο, κινδυνεύεις να εμπλακείς. Ποιος ορίζει ότι η εμπλοκή ενέχει πάντα κίνδυνο; Μήπως όμως η ανάγκη να πιστέψεις σε κάποιον και να αφεθείς πάνω του είναι το ζητούμενο;
  • Όταν εκδηλώνεις τα συναισθήματά σου, κινδυνεύεις να εκτεθείς! Κι αυτό γιατί είναι κακό; Τι άλλο έχεις εξάλλου να δείξεις εκτός από τον πραγματικό σου εαυτό;
  • Όταν εκμυστηρεύεσαι τα όνειρά σου και μοιράζεσαι τις σκέψεις σου, κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς ανόητος. Από πότε θεωρείται ανοησία η ειλικρίνεια;
  • Όταν αγαπάς, κινδυνεύεις να πληγωθείς από τη μη ανταπόκριση του άλλου απέναντι στα συναισθήματά σου. Μα η πραγματική αγάπη είναι έκφραση στοργής, προσωπικής αφοσίωσης και ανιδιοτέλειας. Αγαπάς γιατί μπορείς και θέλεις!
  • Όταν ελπίζεις, κινδυνεύεις να απογοητευτείς και όταν επιχειρείς οτιδήποτε, κινδυνεύεις ν’ αποτύχεις. Ναι, αλλά μένοντας στάσιμος δεν επιτυγχάνεις το παραμικρό.
  • Όταν φοβάσαι το θάνατο, δεν ζεις. Η ζωή είναι ένα δώρο που πρέπει να μάθουμε να εκτιμούμε, προτού να είναι πλέον αργά.
Αν ο άνθρωπος δεν ρισκάρει ποτέ στη ζωή του, δεν ζει πραγματικά. Μπορεί να κρυφτεί από τον πόνο και τη λύπη, όμως δεν μπορεί να αγαπήσει, να ονειρευτεί, να δράσει. Είναι ένας αιώνιος σκλάβος της ίδιας του της ύπαρξης.

Πατρίτσια-Στεφανία Σενβάϊτζ, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Εναλλακτική Δράση

Κωφό μωράκι ακούει τη μαμά του για πρώτη φορά
A cute deaf baby listens to his mom for the first time

Η Τσάρλι γεννήθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Δυστυχώς, όμως, η μικρή γεννήθηκε εντελώς κωφή
Ωστόσο, οι γονείς της ήταν αποφασισμένοι να βρουν μια λύση και τελικά μπόρεσαν να πάρουν βοηθήματα ακοής για την κόρη τους. 
Η στιγμή που η μικρή ακούει την μητέρα της να της λέει «Γεια σου» για πρώτη είναι πραγματικά συγκινητική και κάνει το πρόσωπό της να ακτινοβολεί από ευτυχία. 
Η Κρίστι ήθελε να θυμούνται για πάντα αυτή την στιγμή και γι’ αυτό αποφάσισε να την καταγράψει.
Παρόλο που η Τσάρλι είναι ακόμα βρέφος, συγκινείται πολύ γρήγορα, όταν ακούει την φωνή της μαμάς της για πρώτη φορά. 
Την στιγμή που η Κρίστι της λέει «Σ’αγαπώ» η μικρή αρχίζει να κλαίει. 
«Επιτέλους, ζήσαμε αυτή την μαγική στιγμή που περίμενα από τότε που πήραμε τα βοηθήματα ακοής. Δεν περιμέναμε να ακούσει κάτι και γι’ αυτό δεν μπορώ να βρω λέξεις για να περιγράψω την μαγεία της στιγμής», έγραψε η Κρίστι στον λογαριασμό στο Instagram.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Τα Πρώιμα Σημάδια της Δυσλεξίας

Το 1/3 των παιδιών με δυσλεξία έχει διαταραχές και στο γραπτό και στον προφορικό λόγο.
Σε αυτή την κατηγορία μπορεί να ανήκουν ευφυή ή και ταλαντούχα άτομα. Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμη. Γι’ αυτό το λόγο παρακάτω παρουσιάζονται κάποια πρόωρα σημάδια δυσλεξίας.
Γενικά κάποια από τα σημάδια της δυσλεξίας είναι: 
* οι δυσκολίες στον γραπτό λόγο, 
* οι δυσκολίες στη γραφή, 
* τα σοβαρά προβλήματα στην ορθογραφία, 
* η αργοπορία στη μάθηση της ανάγνωσης 
* τα προβλήματα στη βραχυπρόθεσμη μνήμη και οργάνωση, 
* η σύγχυση δεξιού και αριστερού και άλλα.
Σημάδια δυσλεξίας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας
Εάν αναρωτιέστε εάν το παιδί σας έχει δυσλεξία ή όχι, οι ακόλουθες συμπεριφορές, σε παιδιά ηλικίας 4-5 έχουν σημειωθεί από το Power Dyslexia, ως πιθανά σημάδια δυσλεξίας.

👦 Η συνεχής εναλλαγή του αριστερού και δεξιού χεριού όταν το παιδί γράφει ή ζωγραφίζει.
👧 Αδυναμία στο δέσιμο των κορδονιών στα παπούτσια.
👦 Δυσκολία στην προφορά λέξεων που έχουν τρεις ή περισσότερες συλλαβές.
👧 Δυσκολία στην προφορά λέξεων που ομοιοκαταληκτούν.
👦 Δυσκολία στην εκμάθηση να γραφής.
👧 Τραύλισμα

Σε κάθε περίπτωση, αν πιστεύετε ότι το παιδί σας αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα, πρέπει να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας.