Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016

Άφησαν το παιδί τους να βράζει μέσα στο αυτοκίνητο
και έκαναν τουρισμό!

Χανιά
Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα χτες, Τετάρτη, στα Χανιά, όπου ένα μικρό κοριτσάκι, ηλικίας 3-4 χρονών έμεινε κλειδωμένο, μέσα στον καύσωνα, στο αυτοκίνητο των γονιών του.

Οι γονείς του μικρού κοριτσιού είναι Γάλλοι, οι οποίοι βρέθηκαν την Κρήτη για διακοπές και το άφησαν μέσα στο αυτοκίνητο χωρίς ωστόσο να υπολογίσουν τον καυτό ήλιο.
Οι περαστικοί που είδαν το κοριτσάκι ειδοποίησαν την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο και κάλεσε κλειδαρά για να ανοίξει το αυτοκίνητο και να βγει το παιδί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο αργότερα στο σημείο έφθασαν και οι γονείς του μικρού κοριτσιού οι οποίοι είναι υπήκοοι Γαλλίας.

Οι γονείς έχουν οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Πηγή φωτογραφίας: cretalive.gr

Κυρίες μου, μήπως στις τσάντες σας
«κάνουν πάρτι» μικρόβια και βακτήρια;

Οι γυναικείες τσάντες κρύβουν πολλά μικρόβια και οι περισσότερες γυναίκες δεν το γνωρίζουν αυτό με αποτέλεσμα να μην πλένουν τα χέρια τους μετά το ψάξιμο στην τσάντα.

Το 20% των γυναικείων τσαντών έχουν επίπεδα βακτηρίων-σχετική μόλυνση που δυνητικά θα μπορούσε να επιμολύνει άλλες επιφάνειες- και περιείχαν περισσότερα μικρόβια από τη μέση λεκάνη τουαλέτας, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Initial Washroom Hygiene.Αναλυτικότερα , η Dr. Sorana Segal-Maurer, του New York Hospital-Queens, δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό κάποιος να αρρωστήσει από την τσάντα του, οι άνθρωποι θα πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις ώστε να σταματούν την εξάπλωση των μικροβίων. 
Ούτε τα πράγματα που βρίσκονταν μέσα στην τσάντα είχαν καλή εικόνα. Η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε ότι κρέμες προσώπου ή χεριών φιλοξενούσαν τα περισσότερα βακτήρια, με επόμενα τα κραγιόν και τη μάσκαρα. Ένα αντικείμενο που μπορεί να εξαπλώσει βακτήρια στην τσάντα δεν είναι άλλο από το κινητό τηλέφωνο. Δεν το αφήνουμε.
Μερικοί το παίρνουν και στο μπάνιο, που δεν είναι καλή ιδέα, δήλωσε η Segal-Maurer. Πρέπει να το σκουπίζετε. Οι δερμάτινες τσάντες ήταν περισσότερο πιθανό να περιέχουν τα περισσότερα βακτήρια επειδή το σπογγώδες υλικό αποτελεί πρόσφορο έδαφος, σύμφωνα με την έρευνα.
Ο Peter Barratt, τεχνικός διευθυντής της Initial Hygiene, δήλωσε ότι οι τσάντες έρχονται τακτικά σε επαφή με τα χέρια μας και πολλές επιφάνειες, επομένως ο κίνδυνος μεταφοράς διαφόρων μικροβίων σε αυτές είναι πολύ υψηλός, ιδιαίτερα καθώς οι τσάντες σπάνια καθαρίζονται.
Όταν τα συγκεκριμένα μικρόβια βρίσκονται στην τσάντα μπορεί εύκολα να ...
...........
η συνέχεια στον Πρασινούλη