Wednesday 20 June 2007

«Καλοκαίρι στην Πόλη» και διήμερο Μαθηματικό Πανηγύρι

«Καλοκαίρι στην Πόλη»
Το πολιτιστικό κέντρο «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού καλεί για όγδοη συνεχή χρονιά όλους τους μικρούς του φίλους, ηλικίας 5 έως 12 ετών, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην Πόλη» για ένα δεκαήμερο γεμάτο εκπλήξεις... Μυστικά κρυμμένα σε ένα "σιδηροδρομικό σταθμό" θα αποτελέσουν την αφετηρία για ένα μαγικό ταξίδι αναζήτησης και ανακάλυψης.
 

Το πρόγραμμα είναι κατάλληλα σχεδιασμένο από το τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του ΙΜΕ και φιλοδοξεί να κρατήσει συντροφιά στα παιδιά σε ένα ευχάριστο περιβάλλον όπου η φαντασία, το παιχνίδι και το πείραμα θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακολουθώντας διαφορετικό "δρομολόγιο" κάθε μέρα, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τους χώρους του μουσείου, και θα συλλέξουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στη λύση ενός μυστηρίου! Η σύγχρονη τεχνολογία θα είναι σύμμαχός τους σε αυτή την αποστολή. Θέματα - "σταθμοί" όπως η Αρχαία Αγορά της Αθήνας, η μυθολογία, η γη και η λειτουργία της, το θέατρο και οι εφευρέσεις σπουδαίων ανθρώπων θα κεντρίσουν τη φαντασία των παιδιών και θα αποτελέσουν το ερέθισμα για τις δικές τους δημιουργίες.
Περισσότερα: http://summer.hellenic-cosmos.gr/

Διήμερο μαθηματικό πανηγύρι  
Το διήμερο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ που διοργανώνει η ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ θα λάβει χώρα στις 23 και 24 Ιουνίου 2007, στο νέο κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (οδός Πειραιώς).
Το πανηγύρι αυτό θα αποτελέσει ευκαιρία προκειμένου να γνωριστούν τα μέλη των λεσχών ανάγνωσης όλης της Ελλάδας, αλλά και να παρουσιαστεί η δουλειά που έγινε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς από τους ίδιους τους μαθητές. Θα υπάρξουν παιχνίδια και διαγωνισμοί «παραμαθηματικού» χαρακτήρα και λογιών – λογιών δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. Επίσης θα παρουσιαστεί έκθεση με posters με τη δουλειά της κάθε λέσχης ανάγνωσης. Τα posters αυτά θα στηθούν στο αίθριο του Μουσείου, όπου θα μπορούν να τα επισκεφθούν όλοι οι συμμετέχοντες, αλλά και οι επισκέπτες του Μουσείου.

Η ομάδα ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ προτείνει στους μαθηματικούς που διδάσκουν στη Μέση Εκπαίδευση να οργανώσουν με τους μαθητές τους λέσχες ανάγνωσης μαθηματικού βιβλίου. Η διαδικασία είναι απλή: αρχικά συνεργαζόμαστε με τον εκπαιδευτικό για να τον βοηθήσουμε να επιλέξει το καταλληλότερο βιβλίο ανάλογα με την ηλικία και τις δυνατότητες της ομάδας του. Στη συνέχεια προγραμματίζουμε μαζί του τις δραστηριότητες που μπορεί να οργανώσει γύρω από την ανάγνωση του βιβλίου που επέλεξε. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης - που μπορεί ανάλογα με το βιβλίο και τον διαθέσιμο χρόνο να κρατήσει από έναν μέχρι τρεις μήνες - συναντιόμαστε τακτικά με τον εκπαιδευτικό-εμψυχωτή για να παρακολουθήσουμε μαζί του την πορεία της δραστηριότητας και να του προσφέρουμε όποια υποστήριξη χρειάζεται (πρόσθετες πληροφορίες, υλικό, αντιμετώπιση δυσκολιών, κλπ.)

Περισσότερα:
http://www.thalesandfriends.org/gr/index.php
Αγαπητό μου χαμομηλάκι ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki