Friday 9 January 2015

Οι κίνδυνοι του διαδικτύου σε ένα συνταρακτικό βίντεο για τα παιδιά και τους μεγάλους

Δείτε το μαζί με τα παιδιά σας

Στο πλαίσιο του αγώνα που δίνει καθημερινά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να αφυπνίσει μικρούς και μεγάλους για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, δημοσίευσε πρόσφατα ένα συγκλονιστικό βίντεο που όλοι οι γονείς πρέπει να δουν για να προστατεύσουν τα παιδιά τους από επαφές με αγνώστους.
Σκοπός του βίντεο είναι να καταλάβουν τόσο οι μεγάλοι, όσο και οι μικροί που περνούν πλέον αμέτρητες ώρες μπροστά σε μία οθόνη και έρχονται σε επαφή μέσω κοινωνικών δικτύων με άτομα που μπορεί και να μη γνωρίζουν ότι... στο διαδίκτυο το κακό μπορεί να έχει και αγγελικό πρόσωπο.
Αν είστε γονείς επιβάλλεται να δείτε το παρακάτω βίντεο:

Πηγή: mama365.gr

Ο μικρός Χριστός έζησε ως πρόσφυγας... - Ευτυχώς, στην Αίγυπτο δεν υπήρχε φράχτης...

Ο λόγος του Χριστού όμως είναι ξεκάθαρος: «Ξένος ήμουν και με φροντίσατε… Αν κάνατε κάποιο καλό σ’ έναν από τους ταπεινούς αδελφούς μου, είναι σαν να το κάνατε σ’ εμένα…». 
περισσότερα για το σχόλιο του Γαβριήλ Σακελλαρίδη εδώ
Θρησκευτικά (Δ Δημοτικού) - Βιβλίο Μαθητή (Εμπλουτισμένο)

Η φυγή στην Αίγυπτο

Όταν οι Μάγοι προσκύνησαν το νεογέννητο Χριστό, παρουσιάστηκε Άγγελος Κυρίου στο όνειρο του Ιωσήφ και του είπε: «Σήκω, πάρε το παιδί και τη μητέρα του και πήγαινε στην Αίγυπτο. Να μείνετε εκεί μέχρι να σου πω, γιατί ο Ηρώδης θα ζητήσει να βρει το παιδί και να το σκοτώσει». Ο Ιωσήφ πήρε αμέσως τη μητέρα και το παιδί και νύχτα έφυγαν για την Αίγυπτο.

Περπάτησαν για πολλές μέρες, πέρασαν μεγάλες ταλαιπωρίες κι εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες σε ξένη γη. Έμειναν στην Αίγυπτο μέχρι που έμαθαν πως πέθανε ο Ηρώδης. Τότε μόνο επέστρεψαν. Έτσι επαληθεύτηκε ο λόγος του προφήτη Ωσηέ, που αιώνες πριν είχε πει: «Από την Αίγυπτο κάλεσα τον Yιό μου».

Πρόσφυγες

Ο μικρός Χριστός εξαναγκάζεται να φύγει, για να γλιτώσει από την απειλή του θανάτου. Καταδιωγμένος, κουρασμένος, πεινασμένος, τρομαγμένος, πρόσφυγας. Πρόσφυγες είναι και σήμερα χιλιάδες παιδιά και μεγάλοι, που υποχρεώνονται ν’ αλλάξουν τόπο διαμονής, γιατί στην πατρίδα τους κινδυνεύουν.

Πρόσφυγες.... Μάτια τρομαγμένα, ανήσυχα. ψυχές κουρασμένες και φοβισμένες. Ζητούν ένα στοργικό βλέμμα, ένα φιλικό χέρι, λίγο ζεστό φαγητό, έναν καλό λόγο. Κάποιοι μιλούν σκληρά ή κοροϊδευτικά γι’ αυτούς. Ο λόγος του Χριστού όμως είναι ξεκάθαρος: «Ξένος ήμουν και με φροντίσατε… Αν κάνατε κάποιο καλό σ’ έναν από τους ταπεινούς αδελφούς μου, είναι σαν να το κάνατε σ’ εμένα…». 

Μαθαίνω τις λέξεις
πρόσφυγες: Άνθρωποι που υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, γιατί κινδυνεύει η ζωή τους
Βρίσκω πληροφορίες
Οι Έλληνες γνώρισαν παλαιότερα την προσφυγιά. ψάξε από προφορικές διηγήσεις ή από άλλες πηγές (εγκυκλοπαίδειες, ιστορικά βιβλία κ.λπ.) πότε έγινε αυτό.

εικόνα
Οι Έλληνες γνώρισαν παλαιότερα την προσφυγιά
Σήμερα στην Ελλάδα δεχόμαστε πρόσφυγες. Ποια προβλήματα αντιμετωπίζει σήμερα μια οικογένεια που υποχρεώνεται, επειδή κινδυνεύει, να εγκαταλείψει το σπίτι και τη χώρα που ζει; Πώς εμείς τους αντιμετωπίζουμε;

Πηγή φωτ.: UNICEF. Πηγή φωτ.: UNICEF.
Πηγή φωτ.: UNICEF.Πηγή φωτ.: UNICEF.

ebooks

Giancarlo Mursciniano: Μικρή μου γιαγιά, κάποια εποχή
με κρατούσες εσύ στα γόνατα και τώρα είναι η σειρά μου ... 

Συγκινεί η φωτογραφία που δημοσίευσε στο Facebook ο 28χρονος Giancarlo Mursciniano στην οποία κρατά τη 87χρονη γιαγιά του Antonia, η οποία πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
 
Ο νεαρός Ιταλός γράφει στη λεζάντα την φωτογραφίας:
Αυτό είναι η αγάπη. Μπορεί να μην ήταν η καλύτερη 31η Δεκεμβρίου της ζωής μου, αλλά αυτό είναι μέρος της καθημερινότητάς μου. Κάποια εποχή με κρατούσες εσύ στα γόνατα και τώρα είναι η σειρά μου, μικρή μου γιαγιά, χωρίς ντροπή ή φόβο και θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι τι ζωή πρέπει να την ζούμε και να δίνουμε μάχη γι’ αυτήν.”
 
Anche questo è amore.. non è stato il 31 dicembre migliore della mia vita forse..ma anche questo fa parte della vita. ..una volta mi tenevi tu sulle tue gambe adesso lo faccio io nonnina, senza vergogna e senza timore..per ricordare a tutti che la vita va vissuta e va combattuta..e facile scrivere parole su Facebook o altro... nella vita si deve essere presenti sempre e comunque..questo è il mio augurio per il 2015 la presenza di qualcuno accanto che ci possa proteggere e confortare ma anche essere felice e sorridente con noi..
enallaktikidrasi

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki