Friday 16 January 2015

Μανόλης Αναγνωστάκης: Ὁ Οὐρανός

Πρῶτα νὰ πιάσω τὰ χέρια σου
Νὰ ψηλαφίσω τὸ σφυγμό σου
Ὕστερα νὰ πᾶμε μαζὶ στὸ δάσος
Ν᾿ ἀγκαλιάσουμε τὰ μεγάλα δέντρα
Ποὺ στὸν κάθε κορμὸ ἔχουμε χαράξει
Ἐδῶ καὶ χρόνια τὰ ἱερὰ ὀνόματα
Νὰ τὰ συλλαβίσουμε μαζὶ
Νὰ τὰ μετρήσουμε ἕνα-ἕνα
Μὲ τὰ μάτια ψηλὰ στὸν οὐρανὸ σὰν προσευχή.
Τὸ δικό μας τὸ δάσος δὲν τὸ κρύβει ὁ οὐρανός.
Δὲν περνοῦν ἀπὸ δῶ ξυλοκόποι.

Στην Αμυγδαλέζα τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα
της Ιεράπετρας, αλλά τί συμβαίνει εκεί;

Στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν σήμερα τα 26 ασυνόδευτα παιδιά του πλοίου Baris και από εκεί τα 25 μεταφέρθηκαν στο κέντρο υποδοχής στην Αμυγδαλέζα και το 26ο στο κέντρο των Αγίων Αναργύρων όπου θα φιλοξενηθεί προσωρινά.
Αμυγδαλέζα: Τεράστιες ελλείψεις
σε βασικά είδη υγιεινής και ένδυσης
περισσότερα στην πηγή

Τραγικές συνθήκες για τα ασυνόδευτα παιδιά στην Αμυγδαλέζα

Τραγικές συνθήκες διαβίωσης για τα ασυνόδευτα παιδιά στο Κέντρο Διοικητικής Κράτησης Αλλοδαπών της Αμυγδαλέζας διαπιστώνει ο δήμος Αθηναίων με επιστολή που διαβίβασε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης στον υπουργό Δημοσίας Τάξης, κ. Βασίλη Κικίλια.
Στην επιστολή του δημάρχου Αθηναίων επισημαίνονται οι εξόχως προβληματικές συνθήκες που επικρατούν για τα ασυνόδευτα ανήλικα άτομα, τα οποία παραμένουν εκεί αναμένοντας να προωθηθούν σε δομές φιλοξενίας, «με προσωπικό και εγκαταστάσεις που λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες προσώπων της ηλικίας τους».

περισσότερα εδώ

Η γατούλα Masha έσωσε μωράκι
που το εγκατέλειψαν μέσα στο χαρτόκουτό της

H γάτα στη Ρωσία θεωρείται γουρλού, καλός οιωνός και είναι απαραίτητο να κάνει "ποδαρικό" σε αγορά σπιτιού και οι ρωσικές δοξασίες δικαιώνονται από μια γάτα που κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός μωρού το οποίο είχε εγκαταλειφθεί κοντά σε κάδο απορριμμάτων πολυκατοικίας της Μόσχας προστατεύοντάς το από το κρύο με το σώμα της.
Οπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda ένα αγοράκι δύο-τριών μηνών εγκαταλείφθηκε το Σάββατο στο χαρτόκουτο που χρησιμοποιούσε για «σπίτι» η Μάσα, στο κεφαλόσκαλο μιας πολυκατοικίας στο Ομπνίνσκ, στην περιοχή Καλούγκα, σύμφωνα με το κανάλι.

«Το ζώο ζέστανε το μωρό επί πολλές ώρες με τη θερμότητα του σώματός του», εξήγησε.

 
Όταν το βρέφος άρχισε να κλαίει, μια ένοικος βγήκε στο κεφαλόσκαλο και το εντόπισε στο πλάι της γάτας, η οποία δεν σταματούσε να γλείφει το πρόσωπο και τα χέρια του μωρού.
«Οι ένοικοι της πολυκατοικίας είναι βέβαιοι: αν η γάτα δεν είχε πάρει υπό την προστασία της το βρέφος, αυτό δεν θα είχε επιβιώσει», σύμφωνα με το Zvezda.

Η γάτα δεν ήθελε να αφήσει το μωρό ακόμη και όταν έφτασε το ασθενοφόρο και ακολούθησε τους γιατρούς που το πήραν μέχρι που ανέβηκαν στο όχημα, πρόσθεσε το δίκτυο.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται το Zvezda, το βρέφος ήταν καλά ντυμένο και φορούσε καθαρά και καινούργια ρούχα, ενώ δίπλα του είχαν αφήσει μερικές πάνες.

Η ζωή του μικρού αγοριού, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται, δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, διαβεβαιώνουν οι γιατροί, ενώ η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για να εντοπίσει τους γονείς του.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki