Wednesday 14 November 2007

«Τρόπος ζωής ο διαβήτης»

100 παιδιά με διαβήτη έτρεξαν στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Η 11χρονη Μαρία Μανιάτη (δεύτερη από δεξιά) και η επικεφαλής των παιδιών με διαβήτη Σοφία Μανέα (πρώτη από αριστερά) συμμετείχαν στον 25ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

«ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΤΡΕΞΩ στον Μαραθώνιο γιατί έτσι θα μάθαινε όλος ο κόσμος ότι ο διαβήτης δεν είναι μια αρρώστια που πρέπει να λυπούνται, αλλά κάτι που είναι μέσα στη ζωή».
Η φωνή της Μαρίας Μανιάτη αλλάζει όταν μιλά για τη συμμετοχή της στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Διστακτική στην αρχή, αλλά με πάθος και δύναμη στη συνέχεια, η 11χρονη ξαναθυμάται την «πολύ μεγάλη εμπειρία» που έζησε.
«Δεν κάναμε μεγάλη διαδρομή. Ήταν σκυταλοδρομία κι ο καθένας μας έτρεχε περίπου δύο χιλιόμετρα», λέει. «Προς το τέλος είχα κουραστεί λιγάκι, αλλά σκεφτόμουν ότι μπορώ να τα καταφέρω και να φτάσω και να δώσω τη σκυτάλη στο επόμενο παιδί- κι έτσι έτρεχα και περπάταγα μέχρι το τέρμα. Δίπλα μου ήταν άλλο ένα παιδί με διαβήτη, δεν ήμουν μόνη... Κι αυτό μου έδινε δύναμη».
Την ίδια δύναμη ένιωσαν και μοιράστηκαν και τα άλλα περίπου 100 παιδιά με διαβήτη που συμμετείχαν στη σκυταλοδρομία.
«Ο Μαραθώνιος ήταν πολύ μεγάλη εμπειρία», λέει η Μαρία. «Ο διαβήτης δεν είναι ασθένεια, αλλά τρόπος ζωής. Κι αυτό πρέπει να το μάθει ο κόσμος. Οι φίλοι μου το ξέρουν πια καλά. Δεν μου φέρονται λες και με λυπούνται ή σαν να είμαι κάποιο ιδιαίτερο παιδί, αλλά κανονικά- γιατί γι΄ αυτούς δεν έχει σημασία αν εγώ έχω διαβήτη ή όχι, αλλά τι είδους φίλη είμαι απέναντί τους».
Τη «σκυταλοδρομία της ζωής και της υγείας» διοργάνωσαν το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Ιδρύματος Έρευνας για τον Νεανικό Διαβήτη (JDRF Ηellas) και το ολλανδικό Πρόγραμμα Κids Chain for Diabetes.
Όπως λέει η κ. Σοφία Μανέα, που έχει νεανικό διαβήτη και συμμετείχε στον Μαραθώνιο ως επικεφαλής των παιδιών, «για τα ελληνικά δεδομένα ήταν αληθινό άλμα το ότι τόσα πολλά παιδιά με διαβήτη έτρεξαν σε έναν τόσο σπουδαίο αγώνα».
πηγή: Εφημ.Τα Νέα

Hatsune Miku: Το νέο είδωλο της ποπ είναι... ολόγραμμα!! - Japan's holographic pop star

«Πρήζεστε από φαΐ, τρέχετε στα θεάματα και τα χαζοκούτια, και χειροκροτείτε φούσκες».
Αντισταθείτε λιγάκι παρακαλούμε.
Προστατέψτε τα παιδιά μας.

Η βιομηχανία της εκμετάλλευσης δημιούργησε νέα καταναλωτικά προϊόντα. 
Πρότυπα χωρίς αξίες.
Το απόλυτο τίποτα
Όσο για την απορία του αρθρογράφου στο τέλος του κειμένου, τι να πω; 
Αυτό σας ενόχλησε κ. αρθρογράφε;
Δεν σας θορυβεί η βιομηχανία που στήνεται σε βάρος των παιδιών μας; 
Δεν σας προβληματίζουν τα χιλιάδες παιδιά που έχουν ως ίνδαλμα το τίποτα;
Βγάζουν κούκλες, κουκλάκια για μωρά, φορέματα και ό,τι φανταστεί κανείς σε στυλ Hatsune Miku. 
Κατασκευάζουν νεολαία απολίτικη, οπαδό της εικονικής ποπ σταρ και τα κονομάνε τρελά. 
Αποβλακωμένα, ποδηγετούμενα νιάτα, αυτός είναι ο στόχος.
Σας ενοχλεί που δεν μπορούν "να την αγγίξουν και να την νιώσουν κοντά τους";;

Ουδείς μπορεί να εξηγήσει πώς ένα ολόγραμμα έχει καταφέρει να δημιουργήσει τόσο ντόρο... Ίσως επειδή η φωνή της είναι πάντα τέλεια και η εμφάνισή της απόλυτα περιποιημένη, είναι πάντοτε χαρούμενη και ποτέ δεν κάνει λάθος.
Η απόλυτη εικονική πραγματικότητα.
Ενώ κυριολεκτικά... δεν υπάρχει, έχει κλέψει καρδιές!!

Hatsune Miku is a stage sensation in her native Japan... 

not bad, say critics, for an anime pop princess 

who doesn't even exist

Είναι 16 ετών, όμορφη και επιτυχημένη σταρ της ποπ. Ο λόγος για την Hatsune Miku, το νέο είδωλο της Ιαπωνίας που -κυριολεκτικά- δεν υπάρχει αφού είναι... ολόγραμμα! Το κοινό, πάντως, την αποθεώνει αγοράζοντας μετά μανίας τα cdτης και κάνοντας sold-outόλες τις εμφανίσεις της!
Η Miku έχει ό,τι έχουν όλα τα ινδάλματα της ποπ: εκατοντάδες πωλήσεις, no1 στα charts, συναυλίες που κάνουν πάταγο και θαυμαστές που ουρλιάζουν. Το μόνο που δεν έχει είναι φυσική υπόσταση, αφού είναι ολόγραμμα κατασκευασμένο από ιαπωνική εταιρεία!

Με ύψος 1,61 και μακριά -συνήθως πράσινα- μαλλιά, η ψηφιακή σταρ έχει κλέψει καρδιές. Οι θαυμαστές της μπορούν να την προγραμματίσουν να τους πει το τραγούδι που τους αρέσει περισσότερο, ενώ οι κατασκευαστές της δίνουν τη φωνή διαφόρων ηθοποιών κάνοντάς την ξεχωριστή κάθε φορά.
Στις συναυλίες της, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από εκείνες της Madonna, της Britney Spears και κάθε άλλου καλλιτέχνη, επικρατεί το αδιαχώρητο: οι μουσικοί της είναι πραγματικοί άνθρωποι και η Miku εμφανίζεται on stage όπου τραγουδά και χορεύει σαν πραγματική σταρ!
Η virtual σταρ έχει δικό της fan club, δική της σελίδα στο Facebook και δική της δισκογραφική εταιρεία, ενώ κάνει guest εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές.
Ουδείς μπορεί να εξηγήσει πώς ένα ολόγραμμα έχει καταφέρει να δημιουργήσει τόσο ντόρο... Ίσως επειδή η φωνή της είναι πάντα τέλεια και η εμφάνισή της απόλυτα περιποιημένη, είναι πάντοτε χαρούμενη και ποτέ δεν κάνει λάθος.
Κι αν οι θαυμαστές της ξεσαλώνουν σε κάθε συναυλία, η απορία είναι μία: πώς μπορούν να την αγγίξουν και να την νιώσουν κοντά τους, όπως συμβαίνει με τους real καλλιτέχνες;

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Η 14η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, ημέρα αφιερωμένη στο να γνωρίσει το κοινό περισσότερα πάνω στην παγκόσμια επιδημία που ονομάζεται «Σακχαρώδης Διαβήτης» ή απλά «Διαβήτης». Για το 2007 και 2008, η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι αφιερωμένη στον Διαβήτη Παίδων και Εφήβων και για πρώτη φορά τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Όσο περισσότερα παιδιά γίνονται υπέρβαρα και δεν κινούνται, ο Διαβήτης Τύπου 2 αυξανόμενα παρουσιάζεται σε νεαρούς ενήλικες και εφήβους. Ο Διαβήτης Τύπου 2 μπορεί να προληφθεί σε πολλές περιπτώσεις, διατηρώντας φυσιολογικό βάρος και ζώντας μια δραστήρια ζωή.

Παρακαλώ παρακολουθήστε τα παρακάτω βίντεο, δείτε τους πραγματικούς ανθρώπους που εμφανίζονται σε αυτά. Δείτε τα παιδιά που τυγχάνουν να ζουν με τον διαβήτη τους και γίνετε μάρτυρες της προσπάθειάς τους να παραμείνουν ζωντανά. Κοιτάξτε πως ζουν τη ζωή τους καθημερινά και σκεφθείτε για το δικαίωμά τους να ζήσουν μια υγιή, γεμάτη ζωή ενώ παλεύουν για να μεγαλώσουν ως άτομα με διαβήτη. Συμπάσχετε μαζί τους!
Εύχομαι να ήμουν ξανά ένα 10χρονο παιδί. Ένα παιδί που δεν θα χρειαζόταν να μεγαλώσει μέσα σε μια νύχτα, αφού διαγνώστηκε με Διαβήτη Τύπου 1. Εύχομαι να μπορούσα να παίζω με τους φίλους μου χωρίς να έχω έννοια αν πεινάω, ή χρειάζομαι να κάνω ινσουλίνη, ή αν αισθάνομαι κουρασμένη εξαιτίας του ανεβασμένου επιπέδου γλυκόζης. Εύχομαι να ήμουν ένα παιδί σαν όλα τα άλλα και να μην αισθάνομαι "άρρωστη" ή "διαφορετική" για τον έναν ή άλλο λόγο. Εύχομαι να είχα μεγαλώσει χωρίς ο διαβήτης μου να μ' ακολουθεί 24 ώρες το 24ώρο, 365 μέρες τον χρόνο. Εύχομαι να αγαπούσα το σώμα μου περισσότερο και να μισούσα τον εαυτό μου λιγότερο επειδή είμαι άτομο με διαβήτη. Εύχομαι τα γαλάζια μάτια μου να έλαμπαν από ευτυχία και το χαμόγελο στα χείλη μου να μην σήμαινε τίποτα λιγότερο από την απόλαυση της ζωής, όπως ένα παιδί ξέρει μόνο να ζει!
Εύχομαι να μην υπήρχαν άλλα παιδιά, άλλες οικογένειες, που θα περάσουν από το μαρτύριο της κατακλυσμιαίας στιγμής που μαθαίνουν ότι το παιδί τους πάσχει από Διαβήτη και δεν θα γίνει ποτέ καλά. Εύχομαι να μην ξαναντίκρυζα άλλον συντετριμμένο γονιό να περνά σιωπηλά το μαρτύριο του να βλέπει το παιδί του να έχει Διαβήτη. Εύχομαι να μην υπήρχαν άλλοι συνάνθρωποί μας που να υποφέρουν από τις επιπλοκές της νόσου και έπρεπε να ζήσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους ακρωτηριασμένοι, τυφλοί, με χρόνιο πόνο, σε αιμοκάθαρση, να χάνουν τις αισθήσεις τους επειδή υποφέρουν από υπερβολικά σοβαρές υπογλυκαιμίες, να είναι άρρωστοι, μόνοι και μελαγχολικοί, επειδή δεν κατάφεραν να έχουν καλή ρύθμιση του σακχάρου τους.
Εύχομαι οι Εννέα σύγχρονες Πληγές του Φαραώ να μην υπήρχαν πια όσον αφορά στην αντιμετώπιση του Διαβήτη. Εύχομαι μια μέρα ένας ή περισσότεροι επιστήμονες να έβρισκαν τη Θεραπεία για τον Διαβήτη, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της υπολειτουργίας του παγκρέατος και της αδρανοποίησης των β-κυττάρων στο σώμα μας. Εύχομαι κανένα άλλο παιδί ή νέος να αναπτύσσεται με την προοπτική να γίνει υπέρβαρος, ελλιπώς διατρεφόμενος, υπερτασικός, έχοντας διαβήτη, εξαιτίας της καθημερινής τους διατροφής.

Εύχομαι να παραμείνω ένα μικρό κοριτσάκι που θυμάται ακόμα πως ήταν στα 10 της χρόνια για όσο το έχω ανάγκη, ελπίζοντας να βρεθεί κάποτε η Θεραπεία, επειδή θέλω τη ζωή μου πίσω, θέλω το μέλλον μου πίσω, μόνο αυτό ζητώ!


Μαριαλένα, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, 14 Νοεμβρίου 2007 (επειδή Αγαπητό μου χαμομηλάκι,
η συγκεκριμένη μέρα είναι αφιερωμένη στο κουράγιο και στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο)


Links:

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki