Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019

Η Οδύσσεια σε ένα υπέροχο τρισδιάστατο βίντεο Animation - The Odyssey is a 3D Animation movie

H Οδύσσεια είναι το δεύτερο μεγάλο ηρωικό έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας μετά την Ιλιάδα, που γράφτηκε από τον Όμηρο.
The Odyssey is a 3D Animation movie that I made based on the Homer's poem. Directed, produced by me. Music is also created by me. In my channel you can find the version without the greek subtitles.
Η Οδύσσεια που αποτελείται από 12.110 στίχους, έναντι των 15.693 στίχων της Ιλιάδας, πραγματεύεται γενικά τον μεταπολεμικό νόστο αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παλινοστούντες και ειδικότερα τον περιπετειώδη επαναπατρισμό του ήρωα του Τρωικού Πολέμου και βασιλιά της Ιθάκης Οδυσσέα καθώς και το φόνο των μνηστήρων, οι οποίοι έχοντας εγκατασταθεί στο παλάτι του διεκδικούσαν μέσω της γυναίκας του Πηνελόπης τη βασιλεία.
Έτσι στην Οδύσσεια ο ηρωισμός δεν είναι εκείνος των πεδίων των μαχών αλλά ο καρτερικός αγώνας επιβίωσης και της επιτυχίας των μετά τον πόλεμο ειρηνικών σκοπών όπως της ανάπτυξης του εμπορίου, της ναυτιλίας και των νέων αποικισμών.
Αξιοσημείωτο είναι ότι αν και τα εξιστορούμενα γεγονότα του έπους καλύπτουν βάθος χρόνου μια δεκαετία ο ποιητής του έργου τα έχει εντάξει σε μόλις 41 ημέρες.

Την σκηνοθεσία, παραγωγή και μουσική επιμέλεια έκανε ο Στέλιος Πεφάνης της Step Animations

Απολαύστε το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=7t6a9BTFD0A
newsone
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

“The box”: Μία υπέροχη ταινία μικρού μήκους για την ανάγκη της συντροφιάς

Το “The box” (Το κουτί) είναι μια γλυκιά ταινία μικρού μήκους για την ιστορία ανάμεσα στους ενοίκους ενός σπιτιού: ενός παππού και ενός μικρού ποντικιού. 
Ο ηλικιωμένος αρχικά θέλει να παγιδεύσει το ποντίκι για να το ξεφορτωθεί. 
Όταν καταφέρνει όμως να το εγκλωβίσει, τα πράγματα αλλάζουν και η επαφή τους εξελίσσεται διαφορετικά. 
Η ταινία ξεδιπλώνει την ανάγκη σύνδεσης με τα ζώα, αλλά και τη βαθιά ανάγκη που όλα τα όντα έχουμε για επικοινωνία και συντροφιά.
Εναλλακτική Δράση
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι