Monday 2 March 2020

Ευχαριστώ τους ανθρώπους που έλεγαν πως δε θα τα καταφέρω.

Πόσα ευχαριστώ οφείλω σε ανθρώπους; Νομίζω πάρα πολλά, θα ήθελα να αναφέρω τον καθένα που γνωρίζω και τους λόγους που τον ευχαριστώ. 
Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με αγάπησαν. 
Μου έδειξαν πως μπορεί να υπάρξει αληθινό ενδιαφέρον και ζεστασιά για τον συνάνθρωπο, ακόμα και μέσα σε έναν σκληρό και αριβίστα κόσμο.

Ευχαριστώ τους ανθρώπους που δε με αγάπησαν. 
Μου έδειξαν πως μπορείς να είσαι ευτυχισμένος και να βιώνεις την πληρότητα, ακόμα κι αν δεν έχεις την αγάπη όλων. Δε χρειάζεται να έχεις τη συμπάθεια όλων, αρκεί εσύ να αγαπάς τον εαυτό σου. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με απογοήτευσαν. 
Μου έδειξαν πως οι μεγάλες προσδοκίες πάντοτε στο τέλος πληγώνουν.

Ευχαριστώ τους ανθρώπους που μου έλεγαν πως δε θα τα καταφέρω με τα όνειρά μου. 
Μου έδειξαν πως αυτό που έχει σημασία είναι να πιστεύω εγώ σε εμένα και στις δυνάμεις μου, όχι στα λόγια των περαστικών.

Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με στήριξαν στα όνειρά μου. 
Μου έδειξαν πως όταν έχεις ανθρώπους που σε στηρίζουν, οι δυσκολίες για την υλοποίηση των ονείρων σου, είναι μικρότερες. Ευχαριστώ εκείνους που έμειναν δίπλα μου. 
Μου έδωσαν ένα μάθημα πως στη ζωή υπάρχει η αληθινή αγάπη, εκείνη που αντέχει τις δυσκολίες.

Ευχαριστώ εκείνους που έφυγαν. 
Μου έδειξαν πως πολλές σχέσεις στη ζωή αρχίζουν με τις καλύτερες προοπτικές, αλλά τελειώνουν με άσχημη κατάληξη. Ευχαριστώ εκείνους που με βρήκαν όμορφη. 
Μου έδειξαν πως κάποιοι άνθρωποι θα μπορούν πάντοτε να διακρίνουν την ομορφιά σου, ακόμα κι αν εσύ αδυνατείς να τη δεις.

Ευχαριστώ εκείνους που δε με βρήκαν όμορφη. 
Μου έδειξαν πως σημασία έχεις να προχωράς στη ζωή σου, ακόμα και αν κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν την καλύτερη γνώμη για εμένα. Ευχαριστώ εκείνους που ήρθαν κοντά στις δύσκολες στιγμές μου. 
Μου έδειξαν πως όλα τα ξεπερνάς όταν έχεις καλή παρέα. 

Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή μου, κανέναν δεν εξαιρώ. Όλοι τους ήταν πολύτιμοι, όλοι μου έδωσαν μαθήματα ζωής.

enallaktikidrasi.com
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Ένα στα 4 παιδιά στην Ε.Ε. κινδυνεύει από τη φτώχεια

Στην Ευρώπη, ένα στα τέσσερα παιδιά κινδυνεύει από τη φτώχεια. Τα παιδιά που διαβιούν στο φτωχότερο 20% των νοικοκυριών είναι κατά 40% πιθανότερο να πεθάνουν πριν από τα πέμπτα γενέθλιά τους!

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η φτώχεια παραμένει σημαντικός παράγοντας παιδικής θνησιμότητας ακόμη και εντός της ΕΕ. Έξι αξιωματούχοι οργανώσεων για τα δικαιώματα του παιδιού συναντήθηκαν με υπεύθυνους χάραξης πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στόχος της επίσκεψης ήταν να συζητηθεί πώς να αντιμετωπιστεί η παιδική φτώχεια. Τα δικαιώματα των παιδιών βασικό ζήτημα στην ατζέντα της νέας Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου.

«Σκεφτόμαστε πιο συγκεκριμένα το σχέδιο για μια παιδική στρατηγική της ΕΕ, την οποία ελπίζουμε ότι θα καλύψει τόσο τις εσωτερικές όσο και τις εξωτερικές πολιτικές και θα διευκολύνει επίσης τη διαβούλευση με τα παιδιά. Αυτό είναι μια στρατηγική για τα παιδιά. Πρέπει λοιπόν να διασφαλίσουμε ότι συμμετέχουν σε αυτές τις συζητήσεις πολιτικής», είπε η Ντελφίν Μοράλις, γενική γραμματέας της οργάνωσης Terre des Hommes.

Πολλές χώρες στην Ευρώπη έχουν μειώσει τις δαπάνες για παροχές κοινωνικής πρόνοιας από το 2008 όταν ξέσπασε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση - διατάξεις από τις οποίες επωφελείται μεγάλος αριθμός παιδιών. Συνολικά 22.7 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν απο τη φτώχεια στην ΕΕ. 

Τα ίδια τα παιδιά δείχνουν σταθερά τη βία ως το πιο επείγον ζήτημα. Η κατάσταση των παιδιών προσφύγων είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

«Το 52% των προσφύγων παγκοσμίως είναι παιδιά. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το αν αναπτύσσουμε τη σωστή αντιμετώπιση των προσφύγων. Ένας βασικόςπαράγοντας σε αυτό είναι η κατάλληλη εκπαίδευση στα κέντρα προσφύγων. Συχνά θεωρούμε ότι η εκπαίδευση αποτελεί τον τέταρτο πυλώνα της ανθρωπιστικής βοήθειας και αν οι νέοι εκπαιδεύονται στα κέντρα αυτά, υπάρχει μια ευκαιρία να τους βοηθήσουμε να ελπίζουν για ένα καλύτερο μέλλον», είπε η Μεγκ Γκαρντινιερ, γενική γραμματέας του ChildFund Alliance.
Τον Οκτώβριο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε απόφαση για την ενίσχυση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Μέρος τους είναι να δοθεί προτεραιότητα σε μια ευρωπαϊκή εγγύηση των παιδιών για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, της ανεργίας των νέων και της μακροχρόνιας ανεργίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται ήδη σε αυτό, αλλά το ερώτημα είναι πόσα χρήματα θα υπάρξουν στον κοινό προϋπολογισμό.

gr.euronews.com

Οι άνθρωποι που χαμογελούν

Στους ανθρώπους που χαμογελούν, να φέρεσαι με ευγένεια…
Δεν έχει σημασία πού πηγαίνεις αλλά πόσο διαρκεί η στιγμή που το δείχνεις στον εαυτό σου και στους γύρω σου. 
Διότι, ένα χαμόγελο ποτέ δεν είναι λάθος, μήτε βάρος. 
Είναι λάθος δηλαδή, όταν είσαι ερωτευμένος και γελάς χωρίς λόγο;

Ή μήπως θεωρείται αδυναμία από κάποιον που δεν έχει μάθει ποτέ την αισιοδοξία και τη χαρά του γέλιου; 
Μα και πώς να την μάθει όταν η έκφρασή του δείχνει απελπισία και παράπονο;

Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που χαμογέλασες; 
Που ένιωσες ξανά εκείνη την δύναμη, την αξία και την αυτοπεποίθηση ότι ο κόσμος είναι όμορφος ακόμα και αν όλα στην ζωή σου έχουν αλλάξει;

Ένα χαμόγελο δεν βοηθάει μόνο εσένα αλλά και κάποιον άλλον που μπορεί να έχει ξεχάσει να ελπίζει. 
Είναι ελπίδα να γελάς. Να πιστεύεις και να αγαπάς μαζί. Για αυτό να σέβεσαι όσους χαμογελούν. Να δείχνεις ευγένεια και σεβασμό. Διότι, σπανίζουν και είναι πλέον λίγοι.
Μπορεί να μην δείχνουν την ντροπή, την ανησυχία ή τον φόβο γιατί φορούν το γέλιο, αλλά κατά βάθος πονούν. Αλλά προτιμούν να μοιράζουν τη φωτεινή πλευρά της ζωής γιατί με αυτήν έμαθαν να κυνηγούν τα όνειρά τους.

Αν τους συναντήσεις, μην τους προσπεράσεις. Ανταπέδωσε αυτή την πράξη τους, και χαμογέλα. Ακόμα κι αν δεν σου αρέσει να γελάς, κάνε το για λίγο. Για να γεμίσεις την ψυχή σου και να αυξήσεις τον πληθυσμό του γέλιου που όλο και μαραίνεται.

Και αν τελικά σου άρεσε και εσένα, υιοθέτησέ το και διάδωσέ το παντού. 
Μη φοβάσαι να χαμογελάς. Δεν το χρωστάς πουθενά. Μόνο στον εαυτό σου και πρέπει να μάθεις επιτέλους να τον κάνεις ευτυχισμένο. Το γέλιο είναι πηγή ζωής. Μην ξεχνάς ποτέ να ξεδιψάς πλάι του.

enallaktikidrasi.com
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki