Sunday 2 January 2011

Ηράκλειο: 66χρονος ασελγούσε σε 12χρονη την οποία εξέδιδε η μητέρα της

 Τα κτήνη...
Ένας 66χρονος, από το Ηράκλειο, συνεληφθη για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης. Επίσης, συνελήφθησαν η μητέρα και η αδελφή της ανήλικης, για μαστροπεία.
Σύμφωνα με την αστυνομία, σε απομονωμένο και σκοτεινό σημείο περιοχής του Ηρακλείου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου εντόπισαν τον 66χρονο εντός του ΙΧ αυτοκινήτου του, μαζί με τη 12χρονη ανήλικη και να ενεργεί ασελγείς πράξεις σε βάρος της.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή της ανήλικης και κατασχέθηκαν, ένα πακέτο τσιγάρα, μία πορτοκαλάδα, ένα ποτό βότκα, ένα πακέτο σποράκια και τέσσερις τυποποιημένους στιγμιαίους καφέδες.
Τα παραπάνω είδη τα προσέφερε στην ανήλικη ο 66χρονος, ως υλικό αντάλλαγμα για τις ασελγείς του πράξεις.
Από την προανάκριση προέκυψε, ότι η 46χρονη μητέρα της ανήλικης, με την άμεση συνδρομή της 23χρονης κόρη της, εξωθούσε στην πορνεία την μικρή κόρη της, έναντι χρηματικής αμοιβής και υλικών ανταλλαγμάτων.
Όπως διαπιστώθηκε, η 46χρονη αφού επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον 66χρονο - μέσω του κινητού τηλεφώνου της 23χρονης και μετά από προκαθορισμένο ραντεβού μαζί του - παρέδιδε η ίδια την ανήλικη κόρη της, προκειμένου ο 66χρονος να ενεργήσει ασελγείς πράξεις σε βάρος της, έναντι του χρηματικού ποσού των σαράντα ευρώ και διαφόρων υλικών ανταλλαγμάτων (τσιγάρα και φαγώσιμα είδη).  
Στη συνέχεια ο 66χρονος επέστρεφε την ανήλικη στο σπίτι της και την παρέδιδε στην μητέρα της.
Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ηρακλείου.
Πηγή: roufianos

Αγκαλιά! Το πιο όμορφο δώρο είναι δωρεάν! / "Free Hugs"

Τριγυρνάνε στους δρόμους της Αθήνας κρατώντας στα χέρια τους μεγάλα χαρτόνια! «Δωρεάν αγκαλιές», «free hugs» αναγράφεται στα αυτοσχέδια πανό τους και πλησιάζουν τον κόσμο για να τους χαρίσουν το πιο σημαντικό δώρο:
Μια αγκαλιά. Δωρεάν!
«Αγκαλιαστείτε, είναι τσάμπα», φωνάζουν και χοροπηδούν στους ρυθμούς της νιότης τους και της γνησιότητας της ηλικίας τους.
Είναι μαθητές και φοιτητές και κάθε μέρα δίνουν ραντεβού σε ένα διαφορετικό σημείο της πόλης για να διαδηλώσουν τη μεγάλη αλήθεια!
Δεν είναι οργανωμένοι, δεν τους βρίσκεις στο internet, δεν είναι καν σταθερά πρόσωπα.
Μπορείς κι εσύ να μπεις στην ομάδα τους και να διακηρύττεις τη σημασία μιας αγκαλιάς αν τους συναντήσεις στο δρόμο σου! Έχουν έτοιμα μικρά πανό να σου δώσουν για να φωνάξεις κι εσύ «έλα να σ’ αγκαλιάσω»!
Πόσο καλό μπορεί να κάνει μια αγκαλιά, πόσο μπορεί να σου γεμίσει την καρδιά, να σε καθησυχάσει, να σε κάνει να χαμογελάσεις.
Μια ανιδιοτελής και απρόσμενη αγκαλιά είναι το φιλί της ζωής στους μοναχικούς αυτής της σκληρής πόλης.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε αποτελεί το μοναδικό αντίδοτο στο μαρασμό της ψυχής μας!

Το σχολείο, το τελευταίο οχυρό του "Εμείς"

 
Τα παιδιά μου όπως και όλοι οι μικροί πολίτες έρχεται η στιγμή που γνωρίζουν από κοντά το θεσμό του σχολείου και αρχίζουν να κατανοούν την σημασία του στην ζωή τους. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και εμείς από αυτή την συνάντηση ξεκινήσαμε την κοινωνική μας ζωή. 
Από αυτό τον ευλογημένο χώρο μάθαμε να γράφουμε, να διαβάζουμε, να μιλάμε, να οργανώνουμε τις σκέψεις μας, να παρατηρούμαι, να κρίνουμε και προπάντων να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί με ότι μας συμβαίνει στη ζωή μας. Το τελευταίο κάπως δύσκολο στην εφαρμογή του, αλλά όχι ακατόρθωτο, φτάνει να καταλάβουμε ότι το εγώ μας ανήκει στο εμείς .

Στο σχολείο πολύ μεγάλη σημασία είχε το διάλειμμα. 
 
Όλοι ξέρουμε πια το γιατί απλά τότε το ζούσαμε ενώ τώρα το αναζητούμε. Ναι εκείνη την στιγμή είχαμε το χρόνο να ασχοληθούμε με τον φίλο μας και με το παιχνίδι που όλοι μαζί το στήναμε στο μικρό προαύλιο. Είμαι σίγουρος πως όλοι μας εκτός από τους φίλους μας δεν ξεχάσαμε και το δάσκαλο εκείνο που ακούραστα μιλούσε για αξίες και ιδανικά. Για το πόσο σημαντικός είναι ο εθελοντισμός και πόσο σπουδαία είναι η ζωή μας όταν διακατέχετε από την συλλογικότητα. Έλεγε και πολλά άλλα σπουδαία που και εγώ ή τα ξέχασα ή κάπου τα έχω φυλαγμένα.

Είναι σε όλους μας γνωστό
πως το θέμα Παιδεία στην χώρα μας είναι δύσκολο και πολλές φορές συνειδητά πολύπλοκο. Αυτή η αλήθεια δεν μπορεί να ευνουχίζει ένα τέτοιο θεσμό που προάγει αποτελεσματικά την συλλογικότητα την Δημοκρατία και την άμεση επίλυση πολλών θεμάτων που μας αφορούν.  
Το σχολείο και συγκεκριμένα το ανοικτό σχολείο μπορεί να γίνει δυνατός πυρήνας όπου γύρο του παιδιά και μεγάλοι μπορούμε να αναπτύξουμε δημιουργικές δραστηριότητες που σκοπό έχουν να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής. Να μας θυμίσει πως το μικρό παιδί που κρύβουμε ποτέ δεν μας εγκατέλειψε αλλά αντίθετα πάντα περιμένει την ευκαιρία να αρχίσει το παιχνίδι που με το ξένοιαστο γέλιο θα καταπραΰνει κάθε ψυχολογική ανησυχία.

Η κοινωνία πάντα είχε ανάγκη
τον τρόπο που σκέφτονται οι μικροί πολίτες, γιατί στην σκέψη των παιδιών χωράει ο φίλος,το περιβάλλον, η φαντασία, το όνειρο. Στο μυαλό του μικρού πολίτη η αξία της ύλης δεν διαδραματίζει σοβαρό ρόλο, και το συμφέρον μάλλον την ζαβολιά υπηρετεί. Άρα κανένας κίνδυνος. Έτσι το σχολείο κρατά την αθωότητα ασφαλή και τους μικρούς πολίτες ήσυχους να ζουν την σύντομη ανεμελιά τους.

Μικροί και μεγάλοι
μπορούμε να μπούμε σε δράση με λίγα χρήματα και πολύ διάθεση αρκεί να ακούσουμε ξανά το κουδούνι του διαλείμματος και να αρχίσουμε εκδρομές στο βουνό μας, προβολές με διάφορα θέματα , επιτραπέζια παιχνίδια, αθλητικές δραστηριότητες. Ομιλίες με θέματα όπως οικολογία, πολιτισμός, τεχνολογία κλπ. Οι γονείς ως πολίτες του δήμου μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο και να συζητούν θέματα που αφορούν το Δήμο όπου ζουν.

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν
και να οργανωθούν αν το σχολείο είναι ανοικτό προς την κοινωνία και η κοινωνία πιστεύει πως το σχολείο μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε κάθε μορφή κοινωνικής απαξίωσης. Αν πιστεύουμε πως η κοινωνία αλλάζει από την παιδεία τότε έχει κάθε λόγω το σχολείο να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο προς αυτή τη κατεύθυνση. Ώστε κάθε είδους μοναξιά και ψυχολογικής δυσκολίας δεν θα έχει θέση στην ζωή μας και η ευημερία θα είναι δείκτης ποιοτικός και όχι ποσοτικός. Τα παιδιά αλλά και εμείς έχουμε ανάγκη από σχολεία που να μας κρατούν όρθιους μέσα στο χρόνο της ιστορίας με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την παιδική δημιουργική φαντασία. 

Νικόλαος Κουτούβαλης

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki