Saturday 23 July 2011

Εκτοξεύστε τη δημιουργικότητα του παιδιού!

Η έμφαση δίνεται στη δημιουργία και όχι στο τελικό δημιούργημα.
Δημιουργικότητα είναι να μπορείς από το τίποτα να βγάλεις κάτι και να εκφράσεις πράγματα. Τα παιδιά με το παιχνίδι τους, τις σκανταλιές τους και την περιέργεια τους μπορούν να εκφράσουν με πολλούς τρόπους την δημιουργικότητα και την φαντασία τους. Σημαντικότερο είναι η διαδικασία αυτή κάθε αυτή της δημιουργίας, παρά το τελικό προϊόν.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε σε τι δημιουργίες
μπορεί να τα οδηγήσει η φαντασία τους.

«Ζωγραφίστε» τα συναισθήματα
Πάρτε χαρτιά, χρώματα και καθίστε και ζωγραφίστε με τα παιδιά. Το γεμάτο περίεργα σχήματα και ανακατεμένα χρώματα χαρτί, αποτυπώνει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του παιδιού με τον καλύτερο τρόπο.

Δημιουργικές συλλογές
Αυτοκινητάκια, αγαπημένα χαρτάκια με αυτοκόλλητα, γραμματόσημα κάθε είδους. Τα παιδιά λατρεύουν να συλλέγουν πράγματα και αυτό είναι κάτι που αυξάνει τη δημιουργικότητα τους, αλλά και την αυτοπεποίθηση τους.
 
Μικροί εξερευνητές
Το συνεχές ψάξιμο και η διάθεση εξερεύνησης των παιδιών είναι στοιχείο δημιουργικότητας που μπορεί να καλλιεργηθεί με πολλούς τρόπους. Πότε πήγατε τελευταία φορά σε κάποιο ζωολογικό κήπο, η σε μια παιδική έκθεση; Κάντε το μέρος του μηνιαίου προγράμματος της οικογένειας και κάντε τα σαββατοκύριακα των παιδιών διαφορετικά!

«Κατασκευάστε» τον κόσμο μαζί τους
Αντί να παίξει με τον υπολογιστή ή με ηλεκτρονικά παιχνίδια, το παιδί θα ενθουσιαστεί σίγουρα όταν το προκαλέσετε να κατασκευάσει με πηλό ή με πλαστελίνη διάφορα σχήματα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε σε τι δημιουργίες μπορεί να τα οδηγήσει η φαντασία τους. Θυμηθείτε μόνο τις καλοκαιρινές δημιουργίες τους στην άμμο της θάλασσας!
 
Αναρτήθηκε από Sofia

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki