Wednesday 16 April 2008

Η διακίνηση ανθρώπων από τα πιο προσοδοφόρα εγκλήματα

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ η διακίνηση ανθρώπων είναι ένα από τα πιο προσοδοφόρα και ταχέως αναπτυσσόμενα εγκλήματα σε διεθνές επίπεδο, αφού κάθε χρόνο αποφέρει κέρδη ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Είναι η τρίτη πιο επικερδής δραστηριότητα του οργανωμένου εγκλήματος μετά το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών και όπλων.5,7 εκατομμύρια παιδιά εμπλέκονται σε μορφές εξαναγκαστικής εργασίας ή δουλείας
Κάθε χρόνο, 1,2 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως πέφτουν θύματα παράνομης διακίνησης και εμπορίας.
1,8 εκατομμύρια παιδιά, τα περισσότερα κορίτσια πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης στην πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων εμπορική σεξουαλική βιομηχανία.
5,7 εκατομμύρια παιδιά εμπλέκονται σε μορφές εξαναγκαστικής εργασίας ή δουλείας.
Όμως το trafficking δεν αποσκοπεί μόνο στη σεξουαλική και εργασιακή εκμετάλλευση των παιδιών.
Σε μια άλλη μορφή του, εξίσου απεχθή, το trafficking μετατρέπει τα παιδιά σε στρατιώτες- πολεμιστές στο πλευρό ενόπλων ομάδων.
Επίσης, κορίτσια μέχρι 13 ετών (συνήθως από την Ασία και την Ανατολική Ευρώπη) διακινούνται ως νύφες κατά παραγγελία.
Ο τελευταίος εφιάλτης στο trafficking είναι το εμπόριο οργάνων.
Ο λόγος που προτιμούνται τα παιδιά είναι αφενός η ευκολία εξεύρεσης θυμάτων,και αφετέρου η καλύτερη πρόσληψη που έχουν τα παιδικά όργανα στο σώμα του ενήλικου λήπτη.
Στην Ελλάδα το πρόβλημα του trafficking εστιάζεται κυρίως στα κυκλώματα που φέρνουν ανήλικους από γειτονικές χώρες για επαιτεία, "μαύρη" εργασία και σεξουαλική εκμετάλλευση.
Επίσης, έχουν καταγραφεί περιστατικά διακίνησης βρεφών με στόχο την παράνομη υιοθεσία από ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν δικό τους παιδί.

http://www.skai.gr/master_story.php?id=78903

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki