Wednesday 20 April 2011

Αλάδωτο Γλυκό Σάμαλι ! Μμμμμμ... η μανούλα έφτιαξε

ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
1 κουτάλι σούπας Baking powder
1 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι γλυκού αμμωνία ή 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι χονδρό
2 βανίλιες
500 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1η εκδοχή
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και μέσα σ' αυτόν διαλύουμε το baking powder, την αμμωνία ή τη σόδα.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  3. Έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι λίγο λίγο και ανακατεύουμε συγχρόνως μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
  4. Το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 2η εκδοχή
  • Βάζουμε ένα - ένα όλα τα υλικά, εκτός απο το μπέικιν πάουντερ, σε ένα μπώλ και τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι ώσπου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. 
  • Αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά μαζί ρίχνουμε και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφριά. 
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ενα ταψάκι Νο 28 ή 30 και ψήνουμε στον αέρα στους 170 με 180 βαθμούς για 20΄λεπτά, 
  • Το βγάζουμε απο το φούρνο και το κόβουμε με το μαχαίρι όπως και τον μπακλαβά.   
  • Ξαναβάζουμε το γλυκό στο φούρνο για 10΄- 15΄ λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσει για τα καλά. 
  • Τέλος βγάζουμε το γλυκό απο το φούρνο να κρυώσει και μετά ρίχνουμε απο πάνω καυτό το σιρόπι.
ΣΙΡΟΠΙ:
750 γραμμάρια ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και αφού το αφήνουμε να βράσει 3' - 4΄λεπτά το αποσύρουμε από την φωτιά και το περιχύνουμε όπως είναι καυτό στο κρύο γλυκό μας. 
Το αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι του και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! 

Από nistisimo σε συνδυασμό με nosyparker-mageiremata

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki