Wednesday 18 February 2009

Πλακέτα στη μνήμη του Αλέξανδρου

Πλακέτα στο σημείο όπου δολοφονήθηκε 
ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, 
ανάρτησε η μητέρα του.
«Εδώ, στις 6 Δεκεμβρίου 2008 
εντελώς αναίτια έσβησε το παιδικό χαμόγελο 
του αθώου 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου 
από τις σφαίρες 
αμετανόητων δολοφόνων».
  
Αυτό το κείμενο και την φωτογραφία του Αλέξη, θέλησε να τοποθετήσει η μητέρα του 15χρονου μαθητή, στην οδό Μεσολογγίου, τόπο του γεγονότος που συγκλόνισε τον Δεκέμβριο, την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα το δικαστικό συμβούλιο απέρριπτε τις αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν υποβάλει οι δύο ειδικοί φρουροί , μέσω του δικηγόρου τους Αλέξη Κούγια και στις οποίες υποστήριζαν ότι δεν πληρούνταν οι όροι που προβλέπει ο νόμος για την προσωρινή τους κράτηση. 

Στην αίτησή τους, ανέφεραν ότι συντρέχουν οι λόγοι αντικατάστασης της προσωρινής τους κράτησης, καθώς έχουν γνωστή διεύθυνση διαμονής, λευκό ποινικό μητρώο και δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου τους από τη χώρα. 

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, πάντως, στο βούλευμά του κρίνει ότι για τους δυο κατηγορούμενους υπάρχει ο κίνδυνος να τελέσουν νέα αδικήματα. Έτσι οι δύο ειδικοί φρουροί θα παραμείνουν στις φυλακές Δομοκού.

6 comments:

  1. Αχ! κορίτσι μου , η φωτιά καιει εκεί που πέφτει , η μάνα το ξέρει και θα το ξέρει μέχρι να πεθάνει.

    ReplyDelete
  2. Και καλά θα κάνουν. Ούτε Θεός είμαι ούτε δικαστής. Μητέρα όμως είμαι. Τα παιδιά κάνουν λάθη, το δέχομαι. Όμως εμείς τι κάνουμε γι αυτά...

    ReplyDelete
  3. Μακαρι να σαπισουν στη φυλακη! Οχι πως αυτο θα φερει πισω το παιδι, αλλα τουλαχιστον μια γερη τιμωρια θα αποτρεψει αλλους απο το να χασουν την ψυχραιμια τους και να κανουν το ιδιο. Αυτη τη μανα παντως, τη θαυμαζω! Η σταση της απο την πρωτη στιγμη ειναι απιστευτη!

    ReplyDelete
  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ BUTTERFLY !!!

    ReplyDelete
  5. Πάλι καλά που δεν τους άφησαν ελεύθερους!
    Όσο για την πλακέτα καλά έκανε η μητέρα του και την ανάρτησε για να μην ξεχάσουμε.. και για να θυμάται και να μαθαίνει όποιος περνά από κει.

    ReplyDelete
  6. Στις φυλακές Δομοκού για την ...ασφάλειά τους άραγε;

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki