Wednesday 25 August 2010

Κολομβία: Δολοφόνησαν δύο έφηβες – Τα ονόματα τους ήταν σε λίστα “στόχων” στο Facebook!
Colombian youths in fear over Facebook hitlist

Η αστυνομία ερευνά δύο δολοφονίες εφήβων και την διανομή καταλόγων με συνομήλικούς τους "στόχους" μέσω Facebook...

Colombian youths in fear over Facebook hitlist

3 Colombian teens on Facebook hit list killed in past 10 days

The hit list on Facebook gave the people named three days 
to leave the town of Puerto Asis, Colombia, or be executed

Η αστυνομία της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι ερευνά "καταλόγους στόχων προς δολοφονία" οι οποίοι κυκλοφορούν μέσω Facebook κι έχουν συνδεθεί με τους φόνους δύο εφήβων, τα ονόματα των οποίων βρίσκονταν μεταξύ των 100 που περιέχουν.
Ομάδες ερευνητών έχουν σταλεί στην πόλη Πουέρτο Ασίς, όπου σημειώθηκαν οι φόνοι, δήλωσε ο Χοσέ Λεόν Ριάνο, ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας.
Καλούνται να βρουν ποιοι βρίσκονται πίσω από τις "λίστες του Φέισμπουκ", που έχουν προκαλέσει πανικό στην πόλη.

Κατά αξιωματούχους, η υπόθεση άρχισε την 16η Αυγούστου, όταν δύο έφηβοι, 16 και 17 ετών, δολοφονήθηκαν ενώ επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.
Μια ημέρα αργότερα, οι μαθητές στο Πουέρτο Ασίς έλαβαν στην δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μια πρώτη λίστα με 69 ονόματα που περιλάμβαναν τους δολοφονημένους.
Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει άλλοι δύο κατάλογοι, προκαλώντας πανικό στους γονείς. Τα περισσότερα ονόματα είναι εφήβων κάτω των 18 ετών.
Η αστυνομία ζυγίζει την πιθανότητα οι λίστες να είναι ένα μακάβριο εφηβικό αστείο.
Ο Ριάνο σημείωσε ότι πολλοί από τους έφηβους στους καταλόγους δε ζουν πια στην Πουέρτο Ασίς.
Πρόσθεσε ότι υπήρξαν απειλητικά μηνύματα προς την αστυνομία της πόλης, οι συγγραφείς των οποίων κατηγόρησαν άνδρες της ότι ενέχονται στις δολοφονίες.
πηγή

Δίωξη 44χρονου για αποπλάνηση παιδιών και πορνογραφία ανηλίκων

Λύσσαξαν οι ανώμαλοι...

Αστυνομικοί ανέλυσαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη έπειτα από καταγγελία μητέρας.
Για αποπλάνηση παιδιών και παιδική πορνογραφία κατηγορείται 44χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε, οι διωκτικές αρχές έφτασαν στα ίχνη του 44χρονου, έπειτα από καταγγελία μητέρας, σύμφωνα με την οποία, ο κατηγορούμενος είχε αποπλανήσει πριν από δύο χρόνια την τότε 6χρονη κόρη της.
Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την Ιντερπόλ, ανέλυσαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη, κι όπως προέκυψε, ο 44χρονος επισκέπτονταν κατά το παρελθόν ιστοσελίδες με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, το περιεχόμενο των οποίων εξετάζεται.
Οι αστυνομικοί δεν τον συνέλαβαν, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και θα στείλουν τη δικογραφία στον εισαγγελέα.
kathimerini

Σύλληψη 24χρονου που «πλησίαζε» ανήλικα αγόρια


Στην Άρτα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ συνέλαβαν έναν 24χρονο Αφγανό, γιατί με την υπόσχεση χρηματικού ποσού προχώρησε σε ασελγείς χειρονομίες και προτάσεις που αφορούν ασελγείς πράξεις, σε βάρος ανήλικων αγοριών.

Τα παιδιά ενημέρωσαν τους γονείς τους και αυτοί με την σειρά τους την Αστυνομία.  
Ο Αφγανός συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Άρτας.
kathimerini

Στη Δικαιοσύνη Γερμανός «ιερέας» για βιασμό ανηλίκου
German priest charged with raping girl

Ούτε ιερό ούτε όσιο...

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε έναν Γερμανό ιερέα για βιασμό ανηλίκου μετά την παραπομπή της υπόθεσής του στη δικαιοσύνη από ειδική επιτροπή της Καθολικής Εκκλησίας, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Όσναμπρουκ, στη βορειοδυτική Γερμανία.

German priest charged with raping girl

The Catholic Church has been hit by several sex abuse scandals
Ο ιερέας αυτός κατηγορείται ότι εξανάγκασε ένα κορίτσι της ενορίας, το οποίο ήταν τότε ηλικίας 14 ετών, σε σεξουαλικές σχέσεις για τρία χρόνια από το 1990, απειλώντας το ότι αν δεν ενδώσει «δεν θα πάει στον παράδεισο», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας Αλεξάντερ Ρετεμέγερ.
Ο εκπρόσωπος της επισκοπής του Όσναμπρουκ, Χέρμαν Χάαρμαν, δήλωσε ότι ο ιερέας, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ενορίας του Σπέλε στην Κάτω Σαξωνία, στην οποία μετακόμισε από την ενορία του Χάρεν, όπου συνέβησαν τα γεγονότα, απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του τον Μάρτιο όταν το θύμα τον κατήγγειλε στην επισκοπή, η οποία πραγματοποίησε έρευνα.
Η γερμανική καθολική εκκλησία από την αρχή του έτους έχει έλθει αντιμέτωπη με μια σειρά από αποκαλύψεις και κατηγορίες σχετικά με σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων από ιερείς, κυρίως σε σχολεία και οικοτροφεία, τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

kathimerini με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το ψυχικό «τραύμα» μετά την επίθεση ζώου...
Posttraumatic Stress Disorder in Children After
Animal-Induced

Όταν ένα παιδί δεχτεί επίθεση από ζώο, είτε το δαγκώσει είτε όχι, είναι πολύ πιθανό να εκδηλώσει σύνδρομο μετατραυματικού στρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Ρediatrics».

Investigation of Posttraumatic Stress Disorder in Children 

After Animal-Induced - Injury in China

Το σύνδρομο μετατραυματικού στρες στα παιδιά μπορεί να επιδράσει στη φυσιολογική ανάπτυξή τους. Μελέτη του Νοσοκομείου του Ιατρικού Κολεγίου στο Πεκίνο επικεντρώθηκε σε 358 παιδιά ηλικιών 5-17 ετών που είχαν εισαχθεί στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έπειτα από επίθεση ζώου.
Τα περισσότερα είχαν δεχτεί επίθεση από σκύλο και λιγότερα από γάτες, κουνέλια και ποντίκια. Όλα τα παιδιά ελέγχθηκαν για συμπτώματα συνδρόμου μετατραυματικού στρες μία εβδομάδα μετά την επίθεση και τρεις μήνες αργότερα.

Κατά τον τρίμηνο επανέλεγχο διαπιστώθηκε ότι 19 από τα 358 παιδιά είχαν ακόμη μετατραυματικό στρες, το οποίο στους ενηλίκους συνήθως διαρκεί μέχρι ένα μήνα.  

Τα παιδιά που είχαν νοσηλευτεί για σοβαρό τραυματισμό διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν το σύνδρομο (10 από τα 38 είχαν μετατραυματικό στρες).
Δεν παρατηρήθηκαν διαφορές μεταξύ αγοριών και κοριτσιών. Τα περισσότερα δυσκολεύονται να επανενταχθούν ύστερα από κάποιο τραυματικό γεγονός. 

Χάος στους βρεφονηπιακούς - Ποιοί θα πληρώσουν
το «μάρμαρο»;

Χιλιάδες βρέφη και νήπια δεν θα φιλοξενηθούν φέτος στους παιδικούς σταθμούς των δήμων εξαιτίας σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό. Η κρίση αύξησε τις αιτήσεις που απορρίπτονται μαζικά, φέρνοντας σε απόγνωση εκατοντάδες οικογένειες.

Χάος επικρατεί στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν τη λειτουργία τους εξαιτίας σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες βρέφη και νήπια να μη φιλοξενηθούν φέτος στους παιδικούς σταθμούς, καθώς αρκετά τμήματα ή κι ακόμα ολόκληροι σταθμοί θα μείνουν κλειστοί, αφού δεν θα υπάρχει προσωπικό να τους λειτουργήσει.

Μόνο στον Δήμο Αθηναίων έχουν απορριφθεί μέχρι στιγμής 3.351 παιδιά, ενώ από τον Σεπτέμβριο ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν αρκετά κενά, κυρίως εκπαιδευτικού προσωπικού. Στο Περιστέρι 1.380 νήπια και βρέφη βρήκαν «κλειστή» την πόρτα των σταθμών του δήμου, ενώ στην Αγία Παρασκευή έχουν μείνει ήδη εκτός 250 παιδιά και, αν δεν γίνουν εγκαίρως προσλήψεις, ο αριθμός θα διπλασιαστεί.
Η οικονομική κρίση αύξησε τις αιτήσεις στους δημοτικούς σταθμούς, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση. Έτσι το «μάρμαρο» θα πληρώσουν και πάλι εκατοντάδες οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, που οδηγούνται πλέον σε απόγνωση.
Αξίζει να σημειωθεί πως τον Σεπτέμβριο ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν απορριφθεί θα αυξηθεί, καθώς εκτός από τις συμβάσεις δημοτικών υπαλλήλων που λήγουν, εκατοντάδες εργαζόμενοι βγαίνουν μαζικά στη σύνταξη
Μέχρι πρότινος, οι δήμοι δεν μπορούσαν να προσλάβουν έκτακτο προσωπικό εξαιτίας της απαγόρευσης που ίσχυε λόγω προεκλογικής περιόδου. Πρόσφατα, ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών τούς έδωσε με εγκύκλιο τη δυνατότητα να συνεχίζουν κανονικά τις προσλήψεις συμβασιούχων με διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου.

Eγγραφές

Ήδη από τα μέσα Ιουλίου, οπότε και ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές, οι δήμοι είχαν απορρίψει αρκετές αιτήσεις παιδιών. 
Στα υπάρχοντα προβλήματα προστίθενται και οι ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές. 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δήμου Γέρακα, ο οποίος, αν και γνωρίζει μεγάλη αύξηση πληθυσμού, διαθέτει μόλις δύο παιδικούς σταθμούς.
Αρκετοί δήμαρχοι «κρούουν των κώδωνα του κινδύνου» τονίζοντας ότι από την 1η Σεπτεμβρίου, που ξεκινά η νέα περίοδος λειτουργίας των σταθμών, θα απορριφθούν κι άλλα παιδιά, ακόμα και ορισμένα που έχουν γίνει ήδη δεκτά, καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki