Wednesday 25 August 2010

Το ψυχικό «τραύμα» μετά την επίθεση ζώου...
Posttraumatic Stress Disorder in Children After
Animal-Induced

Όταν ένα παιδί δεχτεί επίθεση από ζώο, είτε το δαγκώσει είτε όχι, είναι πολύ πιθανό να εκδηλώσει σύνδρομο μετατραυματικού στρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Ρediatrics».

Investigation of Posttraumatic Stress Disorder in Children 

After Animal-Induced - Injury in China

Το σύνδρομο μετατραυματικού στρες στα παιδιά μπορεί να επιδράσει στη φυσιολογική ανάπτυξή τους. Μελέτη του Νοσοκομείου του Ιατρικού Κολεγίου στο Πεκίνο επικεντρώθηκε σε 358 παιδιά ηλικιών 5-17 ετών που είχαν εισαχθεί στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έπειτα από επίθεση ζώου.
Τα περισσότερα είχαν δεχτεί επίθεση από σκύλο και λιγότερα από γάτες, κουνέλια και ποντίκια. Όλα τα παιδιά ελέγχθηκαν για συμπτώματα συνδρόμου μετατραυματικού στρες μία εβδομάδα μετά την επίθεση και τρεις μήνες αργότερα.

Κατά τον τρίμηνο επανέλεγχο διαπιστώθηκε ότι 19 από τα 358 παιδιά είχαν ακόμη μετατραυματικό στρες, το οποίο στους ενηλίκους συνήθως διαρκεί μέχρι ένα μήνα.  

Τα παιδιά που είχαν νοσηλευτεί για σοβαρό τραυματισμό διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν το σύνδρομο (10 από τα 38 είχαν μετατραυματικό στρες).
Δεν παρατηρήθηκαν διαφορές μεταξύ αγοριών και κοριτσιών. Τα περισσότερα δυσκολεύονται να επανενταχθούν ύστερα από κάποιο τραυματικό γεγονός. 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki