Saturday 2 October 2010

Νίκησε τον «υπέροχο άνθρωπο»
Daskalakis defeated the "beautiful mind"

Ο 28χρονος Κ. Δασκαλάκης έλυσε τον γρίφο 
του νομπελίστα Τζον Νας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Εύη Σαλτού

Ο 28χρονος Κ. Δασκαλάκης έλυσε τον γρίφο του νομπελίστα Τζον Νας
«Πληροφορική δεν είναι μόνο ο προγραμματισμός ή το Εxcel, όπως ο περισσότερος κόσμος πιστεύει. Πίσω από αυτά κρύβεται ένα πολύπλοκο αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό σύστημα, οι δυνατότητες του οποίου είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητες. Αυτό λοιπόν καλούμαστε οι επιστήμονες να κάνουμε, να ρίξουμε φως στις... σκοτεινές πλευρές της πληροφορικής».
Είναι μόλις 28 ετών κι όμως το βιογραφικό του είναι πλούσιο σε επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία. Απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με βαθμό 9,98 στα 10, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης θεωρείται ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά διεθνώς. 
Μάλιστα σε περίπου έναν μήνα θα μπει στις αίθουσες του Πανεπιστημίου ΜΙΤ της Βοστώνης για να διδάξει. Πριν από μερικές εβδομάδες ο Κωνσταντίνος κατάφερε να ξεδιαλύνει έναν δύσκολο γρίφο της πληροφορικής, που έμενε άλυτος από το 1950. Το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται, όπως παραδέχεται, είναι αρκετά δύσκολο για τον περισσότερο κόσμο. Η διδακτορική του διατριβή μελετά το Θεώρημα του Νας, στη θεωρία των παιγνίων, θεώρημα για το οποίο το 1994 ο Νας κέρδισε το Νόμπελ Οικονομίας.
«Την επιστήμη μου την ενδιαφέρει κυρίως το Ίντερνετ. Πρόκειται για ένα μέσο που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες και ελέγχεται από διάφορες εταιρείες, οργανισμούς και κράτη. Όλοι όμως έχουν διαφορετικά συμφέροντα, που μερικές φορές επηρεάζουν την ελεύθερη κίνηση της πληροφορίας. Έτσι, αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να σχεδιάσουμε ένα "γερό" Ίντερνετ, όπου η πληροφορία θα ταξιδεύει όσο πιο γρήγορα γίνεται με ασφάλεια, ενώ παράλληλα θα προστατεύεται η ελευθερία του λόγου», λέει στα «ΝΕΑ» ο 28χρονος επιστήμονας.

«Θα χαθώ στην Ελλάδα...»
Στην ερώτηση αν σκοπεύει να αφήσει την ακαδημαϊκή καριέρα στη Βοστώνη για να επιστρέψει στην Ελλάδα, απαντά αρνητικά. «Το αντικείμενό μου είναι τέτοιο που φοβάμαι ότι αν ερχόμουν στην Ελλάδα δεν θα μπορούσα να συνεχίσω τις έρευνές μου. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες, ενδεχομένως ούτε η απαραίτητη υποστήριξη στο ερευνητικό μου έργο. Φοβάμαι ότι μπορεί να χαθώ στην ελληνική γραφειοκρατία» λέει. 
Αυτό που του αρέσει ιδιαίτερα στη Βοστώνη είναι ότι είναι ένας τεράστιος ακαδημαϊκός χώρος. «Ο μισός πληθυσμός της πόλης έχει σχέση με τον πανεπιστημιακό κόσμο». Αν και η επιστροφή στην Ελλάδα δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του, όπως τονίζει, «θέλω να δώσω πίσω στην Ελλάδα, γιατί κι αυτή μου έδωσε τις βάσεις για να φτάσω ώς εδώ. Έρχομαι στην Ελλάδα δύο φορές το χρόνο για περίπου δύο μήνες. Σίγουρα στην καθημερινότητά μου υπάρχουν στιγμές που μου λείπει η οικογένειά μου και το σπιτικό φαγητό».
ΣΤΟ ΜΙΤ
Η διατριβή του Έλληνα επιστήμονα του άνοιξε τον δρόμο για να διδάξει στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ της Βοστώνης
50 χρόνια έψαχναν τη λύση
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ εβδομάδες, ο 28χρονος Κωνσταντίνος Δασκαλάκης τράβηξε τα βλέμματα της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας- και όχι μόνο- πάνω του καθώς βραβεύθηκε από τον διεθνή οργανισμό ΑCΜ (Αssociation for Computing Μachinery), την Ένωση δηλαδή όλων όσων ασχολούνται με την πληροφορική, η οποία δίνει ένα βραβείο για την καλύτερη διδακτορική διατριβή κάθε χρόνο. 
Αφετηρία ήταν ο γρίφος που παρέμενε άλυτος από την εποχή που ο Τζον Νας διατύπωσε το θεώρημα για τη θεωρία των παιγνίων. Ο Αμερικανός επιστήμονας τη δεκαετία του ΄50 έφτιαξε ένα απλοποιημένο σύστημα των σχέσεων και των ενεργειών κάποιων ανθρώπων που βρίσκονταν σε καταστάσεις με διαφορετικά συμφέροντα, όπως το να είναι αντίπαλοι σε ένα παιχνίδι. «Κι έδειξε ότι σε κάθε αγορά, ακόμη κι όταν υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα, υπάρχει τρόπος να βρεθεί η ισορροπία». Μετά τη διατύπωση της θεωρίας του Νας- η οποία δεν βρίσκει εφαρμογή μόνο στα παιχνίδια αλλά και στην αγορά ή το Ίντερνετ- ξεκίνησαν πολλοί επιστήμονες να ψάχνουν με ποιον τρόπο μπορεί κανείς να προβλέψει την ισορροπία Νας, όπως για παράδειγμα τι θα γίνει στην αγορά ή το να προβλέψει κανείς ποιος θα κερδίσει στο σκάκι ή ποια στρατηγική είναι καλύτερη στο πόκερ. Όπως επισημαίνει ο Κωνσταντίνος, πέρασαν πέντε δεκαετίες χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Υπολογιστικά αδύνατο...
Έναν χρόνο χρειάστηκε ο νεαρός επιστήμονας με τους καθηγητές του, Χρίστο Παπαδημητρίου από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ και τον καθηγητή Πολ Γκόλντμπεργκ του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, μέχρι τελικά να βρουν τη λύση στον γρίφο. Όπως λέει ο 28χρονος, οι μέχρι τότε προσπάθειες ουσιαστικά στρέφονταν προς λάθος κατεύθυνση. Η έρευνά τους έδειξε ότι η ισορροπία αυτή, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι υπολογιστικά αδύνατη. 
«Ουσιαστικά αποδείξαμε ότι δεν υπάρχει τρόπος για να προβλεφθεί η ισορροπία. Μπορεί να χρειάστηκε έναν χρόνο να δουλέψουμε σκληρά, ωστόσο το ερώτημα αυτό μας βασάνιζε περισσότερο καιρό. Είναι πάντως μεγάλη τιμή για έναν νέο επιστήμονα να βραβεύεται από τον διεθνή αυτό οργανισμό. Ανάμεσα σε χιλιάδες διατριβές από τα πανεπιστήμια του κόσμου, επιλέχθηκε η δική μου».

Διακρίσεις στους υπέρβαρους νέους και από τους γονείς τους

Οι υπέρβαροι έφηβοι μπορεί να πέσουν θύματα διακρίσεων στο σχολείο ή στις φιλίες τους, αλλά σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, ενδεχομένως να έχουν την ίδια αντιμετώπιση και στο σπίτι, από τους γονείς τους.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γονείς είναι λιγότερο πιθανό να βοηθήσουν τα υπέρβαρα ή παχύσαρκα παιδιά τους να πληρώσουν τα δίδακτρα του κολλεγίου ή του πανεπιστημίου, αλλά ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας στο Ντέντον διαπίστωσαν επίσης ότι οι γονείς είναι λιγότερο πρόθυμοι να βοηθήσουν ένα υπέρβαρο παιδί να αγοράσει αυτοκίνητο.
«Κανένας δεν εκπλήσσεται που η κοινωνία κάνει διακρίσεις κατά των υπέρβαρων, αλλά νομίζω ότι αποτελεί έκπληξη να το κάνουν οι ίδιοι οι γονείς», είπε στο Reuters Health ο ερευνητής Έντριελ Μπόουλς.
Ο Μπόουλς και η συνεργάτης του ερευνήτρια Αμάντα Κράχα δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους στην επιστημονική επιθεώρηση Obesity.
Διαπίστωσαν ότι τα δύο τρίτα και πλέον των αμερικανών ενηλίκων είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και οι άνθρωποι με μεγαλύτερο βάρος είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζονται με προκατάληψη στην εργασία, στο σχολείο ή στις σχέσεις. 
Τείνουν να αμείβονται λιγότερο και είναι λιγότερο πιθανό να παντρευτούν.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αρνητικές ψυχολογικές συνέπειες που συνδέονται με την παχυσαρκία, όπως η κατάθλιψη και η χαμηλή αυτοπεποίθηση, μπορεί να είναι αποτέλεσμα αυτού του τύπου προκατάληψης.
Για τις ανάγκες της έρευνάς τους αναφορικά με την οικογενειακή βοήθεια για την αγορά αυτοκινήτου σε σχέση με το βάρος του ατόμου, οι επιστήμονες ρώτησαν 379 φοιτητές κολλεγίου ή πανεπιστημίου, ηλικίας από 17 έως 26 ετών, εκ των οποίων το 30% ήταν άνδρες.
Διαπίστωσαν ότι οι φοιτητές που αγόρασαν μόνοι τους αυτοκίνητο είχαν υψηλότερο ΔΜΣ (Δείκτη Μάζα Σώματος) σε σχέση με εκείνους που είχαν βοήθεια από το σπίτι τους.
Κατά μέσο όρο ο ΔΜΣ τους ήταν 25 σε σύγκριση με 23 εκείνων που είχαν βοήθεια. Μεταξύ των 82 φοιτητών που αγόρασαν μόνοι το αυτοκίνητό τους, το 39% ήταν παχύσαρκοι ή υπέρβαροι σε σχέση με το 18% από τους 297 που είχαν βοήθεια από την οικογένειά τους.
Το φύλο, το οικογενειακό εισόδημα ή το αν ένα νεαρό άτομο έχει συμπεριφορά που τον εκθέτει σε κίνδυνο δεν εξηγεί τη σχέση ανάμεσα στο ΔΜΣ και την οικονομική ενίσχυση από την οικογένεια.
Ο Μπόουλς υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλές πιθανές εξηγήσεις. «Η μία θα μπορούσε να είναι η εξελικτική άποψη: οι γονείς είναι λιγότερο πιθανό να επενδύσουν οικονομικά σε ένα παιδί που θεωρούν ακατάλληλο», λέει και προσθέτει ότι η συμπεριφορά των γονέων μπορεί να αντανακλά την τάση, γενικώς, των ατόμων να προβαίνουν σε διακρίσεις κατά των υπέρβαρων.
«Δεν νομίζω ότι οι γονείς το κάνουν συνειδητά», σχολιάζει.

Δίκτυο για την προστασία του παιδιού, «Έλα μαζί μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα»

Κάθε χρόνο 45.000 παιδιά στην Ελλάδα πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας. ­

Με το σύνθημα «Έλα μαζί μας. Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα» το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ξεκινά την 1η Οκτωβρίου την προσπάθειά του να οργανώσει Δίκτυο για την προστασία του παιδιού.
­

Το ΚΕΣΑΘΕΑ θα εισηγείται μέτρα για την αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων, θα διαμορφώνει και θα συντονίζει μηχανισμούς ανίχνευσης της κακοποίησης των παιδιών, θα οργανώνει τον εθελοντισμό στην στήριξη των ανηλίκων και θα τηρεί στατιστικά στοιχεία.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια έχει το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων (ΚΕΣΑΘΕΑ), αποστολή του οποίου είναι η δημιουργία του Δικτύου για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, κυρίως μέσω της συγκρότησης ή της ανασυγκρότησης των Εταιριών Προστασίας Ανηλίκων και της παρακολούθησης του έργου τους.
Με τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ, τα οποία θα αρχίσουν να μεταδίδονται την Παρασκευή, θα καλούνται Υπηρεσίες του Δημοσίου, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιωτικοί φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις που ασχολούνται με τους ανήλικους παραβάτες και τους ανήλικους σε κίνδυνο, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων ή ομάδες νέων να συμμετέχουν στις ιδρυτικές συνεδριάσεις του Δικτύου σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους του ΚΕΣΑΘΕΑ στα τηλέφωνα:
2310-379171, 364, 378 ή να στείλουν μήνυμα με μια απλή δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
kesathea@justice.gr.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης, κατά τη διάρκεια της πρώτης σύσκεψης του ΚΕΣΑΘΕΑ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη υπογράμμισε ότι «οι επιστήμονες οι οποίοι συμμετέχουν στην προσπάθεια για τη διαμόρφωση του Δικτύου προστασίας των παιδιών είναι άξιοι άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της επικοινωνίας και έχουν επιφορτιστεί με το έργο, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να σχεδιάσουν και να συντονίσουν την κοινή εθνική προσπάθεια». 
Ο Υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το ΚΕΣΑΘΕΑ θα εισηγείται μέτρα για την αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων, θα διαμορφώνει και θα συντονίζει μηχανισμούς ανίχνευσης της κακοποίησης των παιδιών, θα οργανώνει τον εθελοντισμό στην στήριξη των ανηλίκων και θα τηρεί στατιστικά στοιχεία.
Μέχρι σήμερα επίσημη καταγραφή και στατιστικά στοιχεία για την παιδική κακοποίηση στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού (Ι.Υ.Π.) εκτιμά ότι για κάθε 10.000 γεννήσεις το χρόνο κακοποιείται το 1% με 2% των παιδιών. Δηλαδή, αναμένονται 1.000 με 2.000 νέα περιστατικά κακοποίησης σε παιδιά ηλικίας 0 έως 3 ετών.
Επίσης, εκτιμάται ότι κάθε χρόνο 5.000 με 10.000 παιδιά προσχολικής ηλικίας πέφτουν θύματα κάποιας μορφής κακοποίησης από την οικογένεια τους ή τους συγγενείς τους.
Στοιχεία του 2008 κάνουν λόγο για 28.000 περιστατικά παιδικής κακοποίησης, εκ των οποίων τα 2.800 παιδιά ήταν μικρότερα των 5 ετών, ενώ 2.240 απέκτησαν κάποια μορφή αναπηρίας. Υπολογίζεται ότι τα 7.000 με 8.000 είναι αγόρια και τα 17.000 κορίτσια.
Η UNICEF το 2006 υπολόγισε ότι κάθε χρόνο 45.000 παιδιά στην Ελλάδα πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας. ­

Έβαλε στο laptop του αφεντικού του υλικό παιδικής πορνογραφίας με σκοπό να πάρει τη θέση του
Handyman jailed for child porn plot to win promotion

Ο 39-χρονος Neil Weiner, που τοποθέτησε εικόνες παιδικής πορνογραφίας στο laptop του αφεντικού του και έστειλε ανώνυμα στην αστυνομία αποδεικτικά στοιχεία, καταδικάστηκε 
σε 12 χρόνια φυλάκισης.

A handyman has been jailed for a plot to get himself promoted
by planting child pornography on the computer of the school caretaker for whom he worked.
Neil Weiner, pictured, sent police a CD containing indecent images of children, hoping to get Eddie Thompson sacked
Photo: CENTRAL. more...


Ο Weiner καταδικάστηκε για διαστρέβλωση της απονομής της δικαιοσύνης καθώς και για την κατοχή δύο άσεμνων εικόνων παιδιών. 
Ο δικαστής David Paget δήλωσε: «Αυτό που κάνατε σε έναν αξιοπρεπή και έντιμο πολίτη ήταν κατά την άποψή μου κακόβουλο. Είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος μια συμπεριφορά πιο πονηρή, παραπλανητική και επιβλαβή από τη δική σας.». 
Ο Weiner αντιπαθούσε το αφεντικό του, Eddie Thompson, και ήθελε να πάρει τη θέση του. Εφάρμοσε το συγκεκριμένο σχέδιο με σκοπό να απολυθεί ο Thompson και να πάρει ο ίδιος προαγωγή.
Ας ελπίσουμε ότι ο Thompson θα μπορέσει να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής
του απαλλαγμένος από τις υποτιμητικές κατηγορίες που είχαν γίνει εις βάρος του. 
Εν τω μεταξύ, ο Weiner θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός,
καθώς οι κρατούμενοι των φυλακών δεν είναι ευγενικοί με τους
υποψήφιους παιδόφιλους.

Η δωδεκάτη εντολή

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν είναι άρρωστα,
δεν ψάχνουν θεραπεία.
Απλώς ψάχνουν για αποδοχή


Ένα σχόλιο από  Har  που αξίζει να πάρει την θέση του εδώ για να το διαβάσουμε όλοι
Σκαμπίλι στους μοιρολάτρες και στους αδύνατους στην ψυχή δίνει το παιδί αυτό.
Χαίρομαι τον τυφλό που περπατά στην Πατησίων, θαυμάζω τον χωρίς χέρια άνθρωπο που ζωγραφίζει με το στόμα, αγαλλιάζω να βλέπω τον Τάσο τον ανάπηρο που κάθεται σε μια καρέκλα.
Τον γνώρισα πριν χρόνια, σε ένα ίδρυμα με άλλα άτομα μαζί, άλλα αυτός ήταν η χειρότερη περίπτωση λογω της ασθενείας του.
Σ' ένα καροτσάκι, όλα τα μέλη ακίνητα, που κάποιος τον τάιζε μικρές μικρές μπουκιές γιατί δεν μπορούσε να καταπιεί καλά.
Καθηγητής ο Τάσος, βιολόγος να κάνει μάθημα στ παιδιά του σχολείου.
Αγιορείτης παρακαλώ ο Τάσος να επισκέπτεται τα μοναστήρια του Άθωνα, στις αγρυπνίες πρώτος ο Τάσος ξυπνούσε τους υπόλοιπους να πάνε στην νυκτερινή ακολουθία
Εκδρομές ο Τάσος, συνέδρια ο Τάσος και γεμάτος ζωή! Κάπου το απόγευμα να επικοινωνεί με αρκετούς πονεμένους ανθρώπους, αλλά και με φαινομενικά υγιείς και ο Τάσος να δίνει κουράγιο, να δίνει θάρρος, να δίνει ελπίδα, να σηκώνει άτομα που είχαν κατακρημνιστεί ψυχικά και το καρότσι του πόνου να γίνεται ΑΡΜΑ ζωής και ελπίδας και παραδείγματος για κάθε άνθρωπο που του έλαχε να είναι σε αυτή την θέση.

Har: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 2:46 μμ 

"Οι ψηλές κορυφές είναι για δυνατές ψυχές"

Άμα θέλεις να ζεις μαθαίνεις και πως να το  κατορθώνεις
κάτω κι από τις πλέον αντίξοες συνθήκες..

Όποιο κι αν είναι το πρόβλημά σου, φτάνει ν' αγαπάς και ν' αγαπιέσαι. 
Τότε δεν σ' εγκαταλείπει το νόημα της Ζωής.

Η Αγάπη!, Αυτή  η Δύναμη ανεβάζει στα ύψη. Βάζει φτερά στην ψυχή να υπερίπταται  των  ορίων  των σωματικών δυνατοτήτων αλλά και των ψυχικών αντιστάσεων.

Πολύ πιθανό κάποιος να  σκεφτεί: Αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς ή , "Παρηγοριά στον άρρωστο  μέχρι να βγει η ψυχή του" .
Κι όμως, οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ  γνωρίζουν  ότι είναι απόσταγμα γνώσης κι εμπειρίας
.
Μιας εμπειρίας  ακριβοπληρωμένης ......
`````````````````````````````````````

Μήνυμα ζωής από τα 5.642 μ

Είναι  παράδειγμα για όλους, όχι μόνο για τους πάσχοντες, ο 25χρονος Δημήτρης Παντελάκης, από την Αθήνα.

 Στις 13 Αυγούστου, κατάφερε και σκαρφάλωσε μαζί με άλλους επτά έλληνες ορειβάτες στην ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, το Ελ Μπρους, σε υψόμετρο 5.642, στον Καύκασο, στη Ρωσία.

 Η ... λεπτομέρεια ωστόσο που κάνει τη διαφορά στην περίπτωσή του είναι η σοβαρή ασθένειά του.

Θέλει να  την κοινοποιήσει.

Επιδιώκει να την κάνει ευρέως γνωστή στην ελληνική κοινωνία ώστε να συνδράμει έτσι και προς την κατεύθυνση της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψής της.

«Στην παρούσα φάση σπουδάζω Φυσικοθεραπεία στα ΤΕΙ Αθήνας. Την επέλεξα ακριβώς γιατί μ΄ ενδιαφέρει να βοηθήσω νέους ανθρώπους, ειδικά τα παιδιά που πάσχουν και αυτά από κυστική ίνωση. Σκοπός μου είναι να τους δώσω κουράγιο, μια και βλέπω πως αρκετά απ΄ αυτά τα έχει καταβάλει ψυχολογικά η ασθένειά μας», λέει  στα «ΝΕΑ».σε συνέντευξη που έδωσε στον εκλεκτό δημοσιογράφο.Πέτρο Στεφανή.

Ο Δημήτρης Παντελάκης πάσχει από Κυστική Ίνωση μια ασθένεια που ταλαιπωρεί πάνω από 500.000 Ελληνες

«Μέχρι τα δεκάξι μου χρειάστηκε να υποβληθώ σε είκοσι πέντε χειρουργεία. Εχει συμβεί να κάνω και δύο εγχειρήσεις μέσα σ΄ ένα μόνο δίμηνο! Τόσες πολλές φορές που έπρεπε να παραμείνω κλινήρης, αισθανόμουν πια και μειονεκτικά. Ενιωθα, δηλαδή, πως ξεχώριζα αρνητικά συγκριτικά με τους υπόλοιπους συμμαθητές μου», λέει.»

 «Στην πορεία, βλέπεις γύρω σου πως, και όμως, υπάρχουν ακόμα χειρότερα από τα δικά σου. Γι΄ αυτό και εγώ το έχω πάρει πλέον απόφαση πως θα ζω μια ζωή με την κυστική ίνωση- από τους γιατρούς άλλωστε δεν περιμένω πια τίποτα περισσότερο. Λέω, λοιπόν, και εγώ ότι όσο μπορώ θα το χαρώ! Ηδη νιώθω καλά με τον εαυτό μου, έχω πια μάθει να ευχαριστιέμαι τη ζωή! Ευγνωμονώ μάλιστα το ίδιο το πρόβλημά μου, γιατί μέσα από αυτό έμαθα να παλεύω κυριολεκτικά για την επιβίωσή μου, όχι απλώς για την καριέρα ή το σπίτι μου. Γι΄ αυτό και φροντίζω να θέτω διαρκώς υψηλούς στόχους, όπως φέτος, ανεβαίνοντας σε μεγάλα βουνά! Αμα ξέρεις να ζεις, το απολαμβάνεις όπως και να ΄χει!», προσθέτει.

Αποσπάσματα από το ΡΕΠΟΡΤΑΖ: του  Πέτρου Στεφανή, Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Με  βαθιές  ανάσες συνεχίζουμε στ' αχνάρια της αναρρίχησης του ΠΗΓΑΙΜΟΥ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki