Saturday 2 October 2010

Η δωδεκάτη εντολή

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν είναι άρρωστα,
δεν ψάχνουν θεραπεία.
Απλώς ψάχνουν για αποδοχή


Ένα σχόλιο από  Har  που αξίζει να πάρει την θέση του εδώ για να το διαβάσουμε όλοι
Σκαμπίλι στους μοιρολάτρες και στους αδύνατους στην ψυχή δίνει το παιδί αυτό.
Χαίρομαι τον τυφλό που περπατά στην Πατησίων, θαυμάζω τον χωρίς χέρια άνθρωπο που ζωγραφίζει με το στόμα, αγαλλιάζω να βλέπω τον Τάσο τον ανάπηρο που κάθεται σε μια καρέκλα.
Τον γνώρισα πριν χρόνια, σε ένα ίδρυμα με άλλα άτομα μαζί, άλλα αυτός ήταν η χειρότερη περίπτωση λογω της ασθενείας του.
Σ' ένα καροτσάκι, όλα τα μέλη ακίνητα, που κάποιος τον τάιζε μικρές μικρές μπουκιές γιατί δεν μπορούσε να καταπιεί καλά.
Καθηγητής ο Τάσος, βιολόγος να κάνει μάθημα στ παιδιά του σχολείου.
Αγιορείτης παρακαλώ ο Τάσος να επισκέπτεται τα μοναστήρια του Άθωνα, στις αγρυπνίες πρώτος ο Τάσος ξυπνούσε τους υπόλοιπους να πάνε στην νυκτερινή ακολουθία
Εκδρομές ο Τάσος, συνέδρια ο Τάσος και γεμάτος ζωή! Κάπου το απόγευμα να επικοινωνεί με αρκετούς πονεμένους ανθρώπους, αλλά και με φαινομενικά υγιείς και ο Τάσος να δίνει κουράγιο, να δίνει θάρρος, να δίνει ελπίδα, να σηκώνει άτομα που είχαν κατακρημνιστεί ψυχικά και το καρότσι του πόνου να γίνεται ΑΡΜΑ ζωής και ελπίδας και παραδείγματος για κάθε άνθρωπο που του έλαχε να είναι σε αυτή την θέση.

Har: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 2:46 μμ 

"Οι ψηλές κορυφές είναι για δυνατές ψυχές"

Άμα θέλεις να ζεις μαθαίνεις και πως να το  κατορθώνεις
κάτω κι από τις πλέον αντίξοες συνθήκες..

Όποιο κι αν είναι το πρόβλημά σου, φτάνει ν' αγαπάς και ν' αγαπιέσαι. 
Τότε δεν σ' εγκαταλείπει το νόημα της Ζωής.

Η Αγάπη!, Αυτή  η Δύναμη ανεβάζει στα ύψη. Βάζει φτερά στην ψυχή να υπερίπταται  των  ορίων  των σωματικών δυνατοτήτων αλλά και των ψυχικών αντιστάσεων.

Πολύ πιθανό κάποιος να  σκεφτεί: Αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς ή , "Παρηγοριά στον άρρωστο  μέχρι να βγει η ψυχή του" .
Κι όμως, οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ  γνωρίζουν  ότι είναι απόσταγμα γνώσης κι εμπειρίας
.
Μιας εμπειρίας  ακριβοπληρωμένης ......
`````````````````````````````````````

Μήνυμα ζωής από τα 5.642 μ

Είναι  παράδειγμα για όλους, όχι μόνο για τους πάσχοντες, ο 25χρονος Δημήτρης Παντελάκης, από την Αθήνα.

 Στις 13 Αυγούστου, κατάφερε και σκαρφάλωσε μαζί με άλλους επτά έλληνες ορειβάτες στην ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, το Ελ Μπρους, σε υψόμετρο 5.642, στον Καύκασο, στη Ρωσία.

 Η ... λεπτομέρεια ωστόσο που κάνει τη διαφορά στην περίπτωσή του είναι η σοβαρή ασθένειά του.

Θέλει να  την κοινοποιήσει.

Επιδιώκει να την κάνει ευρέως γνωστή στην ελληνική κοινωνία ώστε να συνδράμει έτσι και προς την κατεύθυνση της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψής της.

«Στην παρούσα φάση σπουδάζω Φυσικοθεραπεία στα ΤΕΙ Αθήνας. Την επέλεξα ακριβώς γιατί μ΄ ενδιαφέρει να βοηθήσω νέους ανθρώπους, ειδικά τα παιδιά που πάσχουν και αυτά από κυστική ίνωση. Σκοπός μου είναι να τους δώσω κουράγιο, μια και βλέπω πως αρκετά απ΄ αυτά τα έχει καταβάλει ψυχολογικά η ασθένειά μας», λέει  στα «ΝΕΑ».σε συνέντευξη που έδωσε στον εκλεκτό δημοσιογράφο.Πέτρο Στεφανή.

Ο Δημήτρης Παντελάκης πάσχει από Κυστική Ίνωση μια ασθένεια που ταλαιπωρεί πάνω από 500.000 Ελληνες

«Μέχρι τα δεκάξι μου χρειάστηκε να υποβληθώ σε είκοσι πέντε χειρουργεία. Εχει συμβεί να κάνω και δύο εγχειρήσεις μέσα σ΄ ένα μόνο δίμηνο! Τόσες πολλές φορές που έπρεπε να παραμείνω κλινήρης, αισθανόμουν πια και μειονεκτικά. Ενιωθα, δηλαδή, πως ξεχώριζα αρνητικά συγκριτικά με τους υπόλοιπους συμμαθητές μου», λέει.»

 «Στην πορεία, βλέπεις γύρω σου πως, και όμως, υπάρχουν ακόμα χειρότερα από τα δικά σου. Γι΄ αυτό και εγώ το έχω πάρει πλέον απόφαση πως θα ζω μια ζωή με την κυστική ίνωση- από τους γιατρούς άλλωστε δεν περιμένω πια τίποτα περισσότερο. Λέω, λοιπόν, και εγώ ότι όσο μπορώ θα το χαρώ! Ηδη νιώθω καλά με τον εαυτό μου, έχω πια μάθει να ευχαριστιέμαι τη ζωή! Ευγνωμονώ μάλιστα το ίδιο το πρόβλημά μου, γιατί μέσα από αυτό έμαθα να παλεύω κυριολεκτικά για την επιβίωσή μου, όχι απλώς για την καριέρα ή το σπίτι μου. Γι΄ αυτό και φροντίζω να θέτω διαρκώς υψηλούς στόχους, όπως φέτος, ανεβαίνοντας σε μεγάλα βουνά! Αμα ξέρεις να ζεις, το απολαμβάνεις όπως και να ΄χει!», προσθέτει.

Αποσπάσματα από το ΡΕΠΟΡΤΑΖ: του  Πέτρου Στεφανή, Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Με  βαθιές  ανάσες συνεχίζουμε στ' αχνάρια της αναρρίχησης του ΠΗΓΑΙΜΟΥ

2 comments:

  1. Καλημέρα .
    Σε ευχαριστούμε οι συνοδοιπόροι του ΠΗΓΑΙΜΟΥ ,για τον χρόνο σου και τον χώρο σου.
    Για την ευαισθησία σου δεν γίνεται λόγος είναι δεδομένη.
    Καλή σου μέρα
    http://ligery.pblogs.gr

    ReplyDelete
  2. Έλα τώρα Λυγερή ...

    Κανείς δεν ειναι πιο ευαίσθητος από σένα.
    Σκέψου, συγκινηθήκαμε με κάτι, που σε είχε ήδη συγκινήσει!

    Αλλά πιο πολύ από την ευαισθησία σου, μας αρέσει η δύναμη σου και η αγωνιστικότητα σου.

    Να είσαι καλά :-)

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki