Wednesday 10 November 2010

Συνελήφθη ψυχίατρος για παιδική πορνογραφία

Ψυχίατρος συνελήφθη για «πορνογραφία ανηλίκων», 
στη Θεσσαλονίκη. 

Εκστρατεία
κατά της Παιδικής κακοποίησης

Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών της Interpol, διαπίστωσαν ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη του 48χρονου γιατρού ανιχνεύονται σε περιπτώσεις διακίνησης αρχείων παιδικής πορνογραφίας. 
Σύμφωνα με την αστυνομία, το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στο ιδιωτικό ιατρείο του, στο κέντρο της πόλης, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, με πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας (βίντεο).
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 48χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας επιπλέον σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, το περιεχόμενο του οποίου εξετάζεται.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 


Πρόγραμμα Οδυσσέας: Σχολεία μεταναστών
από τα μέσα Νοεμβρίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εγγραφών για το πρόγραμμα «Οδυσσέας» του υπουργείου Παιδείας που αφορά την εκπαίδευση μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό. Τμήματα του προγράμματος «Οδυσσέας» θα λειτουργήσουν από τα μέσα Νοεμβρίου σε ολόκληρη τη χώρα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολίτες της ΕΕ και σε υπηκόους τρίτων χωρών, ανεξαρτήτως καταγωγής από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα.

Η ολοκλήρωση του προβλεπόμενου κύκλου σπουδών δίνει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας, που θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση από τους υπηκόους τρίτων χωρών το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος, όπως ορίζει η ελληνική νομοθεσία.
Στις εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας η επιτυχία των εκπαιδευόμενων οι οποίοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα «Οδυσσέας» ξεπερνά το 90%, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης διαρθρώνεται σε δύο επίπεδα, Α1 και Α2, διάρκειας 125 και 175 ωρών αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα:

Επίπεδο Α1: Εισαγωγικά μαθήματα στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό, καθώς και στον τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας. Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν τη γλωσσική δεξιότητα αλλά και πρακτικές κοινωνικές ικανότητες, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις επικοινωνιακές καταστάσεις της καθημερινής ζωής και να εξοικειωθούν με το κοινωνικό περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας. Μετά την ολοκλήρωση του ανωτέρω επιπέδου, οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν Πιστοποιητικό Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Α1.

Επίπεδο Α2: Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού. Στο συγκεκριμένο επίπεδο προβλέπονται δύο (2) θεματικές ενότητες: Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, διάρκειας 150 ωρών, και Στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού
πολιτισμού, διάρκειας 25 ωρών (σύνολο 175 ώρες). Μετά την ολοκλήρωση του ανωτέρω επιπέδου, οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν Πιστοποιητικό Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Α2 (Ν. 3369/2005, άρθρο 5).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο Κ.Ε.Ε. Σπάρτης
τηλ. 27310-82778, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Μαρία Μουρτιάδου
http://www.tovima.gr/

ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ
Μουσείο Ακρόπολης: «το καλύτερο αξιοθέατο»

Νυχτερινή άποψη του Νέου  Μουσείου της Ακρόπολης  Το βραβείο του καλύτερου τουριστικού προορισµού κέρδισε το Νέο Μουσείο Ακρόπολης από την Ενωση Τουριστικών Συντακτών Βρετανίας. Το βραβείο που έχει ιστορία 50 ετών απονέµεται σε χώρους που έχουν δηµιουργηθεί την τελευταία διετία και το οποίο διακρίνεται για τη δυναµική του στον τοµέα του τουρισµού, αλλά και για το όφελος που εξασφαλίζει στην τοπική κοινωνία και το περιβάλλον. Το Νέο Μουσείο Ακρόπολης είχε να αντιµετωπίσει ως αντιπάλους το Ulster Museum του ∆ουβλίνου που φιλοξενεί από κατάλοιπα δεινοσαύρων έως σύγχρονα έργα τέχνης και το πάρκο νερού Siam Park στην Τενερίφη.
Για κίνηση που άνοιξε την πόρτα στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στον τόπο τους, έκανε λόγο ο υφυπουργός Τουρισµού Γιώργος Νικητιάδης, κατά την τελετή βράβευσης το βράδυ της Κυριακής, παραµονή της παγκόσµιας τουριστικής έκθεσης του Λονδίνου, και εξήρε τη σηµασία των εξελίξεων αυτών για τον ελληνικό πολιτισµό.
Στο µεταξύ ξεκινά ο τρίτος διεθνής διαγωνισµός µε θέµα τα Μάρµαρα του Παρθενώνα διοργανώνει η Οργάνωση Ελληνικού Πολιτισµού «Νόστος» µε έδρα το Μπουένος Αϊρες, υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στην Αργεντινή. Το θέµα του διαγωνισµού στον οποίο µπορούν να συµµετάσχουν συγγραφείς οποιασδήποτε εθνικότητας, ηλικίας και φύλου στην ισπανική, την ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα, (όχι περισσότερο από δέκα σελίδες) είναι: «Μάρµαρα του Παρθενώνα.
Ιστορία µιας κλοπής ή η κλοπή µιας ιστορίας;». Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύνονται έως τις 31 ∆εκεµβρίου στην Asociacion cultural helenica nostos, certamen literario internacional (Avda belgrano 615 πso 8vo «j « )
C.a.b.a (1092), Βuenos aires, Argentina. 

ΤΑ ΝΕΑ Online
Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki