Monday 16 May 2011

Δεκάχρονος βρέθηκε από τη Βολιβία στην Χιλή ψάχνοντας την μητέρα του - Bolivian boy in search of mother ends up in Chile - El niño boliviano que fue de los Andes al mar de Chile en busca de su madre

Ένα δεκάχρονο αγόρι έψαχνε να βρει την μητέρα του στην Κοχαμπάμπα της Βολιβίας. Ψάχνοντας, όμως, κατέληξε στην Χιλή, ταξιδεύοντας 1.000 χιλιόμετρα κρυμμένος μέσα σε ένα φορτηγό.
Franklin Huanaco crossed Bolivia's Andean altiplano
in a truck, withstanding freezing conditions
Ο Φράνκλιν Βίλκα Χουανάκο ταξίδεψε δύο ημέρες σε ένα μεταλλικό κοντέινερ μέσα σε φορτηγό, πιστεύοντας ότι αυτό θα τον πάει στην συγκεκριμένη πόλη.

El niño boliviano que fue de los Andes al mar
de Chile en busca de su madre

Ο οδηγός του φορτηγού δεν είχε ιδέα για τον λαθρεπιβάτη του… Το αγόρι κρύφτηκε σε ένα κοντέινερ περίπου στο μήκος του σώματός του, στο κάτω μέρος του φορτηγού.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο μικρός ήταν τυχερός που επέζησε χωρίς τροφή και νερό, ενώ την νύχτα επικρατούσαν και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα ορεινά της Βολιβίας.
Ο Φράνκλιν βρέθηκε να περιπλανιέται στους δρόμους κοντά στην Iquique και τον περιμάζεψε μία οικογένεια της περιοχής.
Έμενε με τον πατέρα του και τα αδέλφια του στο Ορούρο της Βολιβίας, μετά την φυλάκιση της μητέρας του για διακίνηση χημικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κοκαΐνης.
Η Ζενόμπια Χουανάκο αφέθηκε πρόσφατα από την φυλακή και τώρα εργάζεται σε αγρό έξω από την Κοχαμπάμπα.
Μητέρα και γιος επικοινώνησαν μέσω link, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό σταθμό ΑΤΒ της Βολιβίας.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki