Saturday 4 February 2012

Για ένα σακί πατάτες ...

Απίστευτες στιγμές, αντίστοιχες με αυτές που διαδραματίστηκαν στο Σύνταγμα πριν από λίγες ημέρες, εκτυλίχθηκαν το πρωί στην πλατεία Σιντριβανίου στη Θεσσαλονίκη, όταν χρειάστηκε λιγότερο από μία ώρα για να... εξαφανιστούν 2.000 σακιά πατάτες που διέθεσαν δωρεάν πατατοπαραγωγοί από το Νευροκόπι Δράμας.

χρειάστηκε λιγότερο από μία ώρα
για να... εξαφανιστούν 2.000 σακιά πατάτες
Ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, γυναίκες ακόμη και νεαρά παιδιά σχημάτισαν ουρές και περίμεναν υπομονετικά για να πάρουν και να μεταφέρουν στο σπίτι τους ένα σακί πατάτες των 6 κιλών, αξίας περίπου 5 ευρώ, στο οποίο πολλοί είδαν το γεύμα δύο ή τριών ημερών για την οικογένειά τους.
Οι παραγωγοί του Νευροκοπίου προχώρησαν σε αυτή την κίνηση διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές που πουλούν τα προϊόντα τους, αλλά και για τη δράση των μεσαζόντων που ανεβάζουν τις τιμές των προϊόντων στα ύψη.
Όπως υποστηρίζουν, ενώ το κόστος παραγωγής φτάνει τα 20 λεπτά το κιλό, οι έμποροι τις αγοράζουν από αυτούς 10 λεπτά και φτάνουν στους καταναλωτές ως και 70 λεπτά το κιλό.
Επιπλέον, οι παραγωγοί του Νευροκοπίου κατήγγειλαν ότι παρότι το 70% της παραγωγής τους είναι αδιάθετο, η χώρα μας εισάγει πατάτες από την Αίγυπτο.

Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν έξω απο τη Διεθνή Έκθεση για να αρπάξουν ένα σακί με πατάτες. Παραγωγοί απο τη Δράμα μοίρασαν... 12 τόνους πατάτες ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χαμηλή τιμή πώλησης των προϊόντων τους και έκαναν ένα μεγάλο δώρο σε ανθρώπους που πολλές φορές δεν έχουν χρήματα ούτε για τα απαραίτητα. Δείτε το βίντεο: 

1 comment:

  1. ενταξει ειπαμε δεν εχουμε λεφτα αλα οχι και για ενα σακι πατατες να τρεχεις μεχρι εκει που εχει 1 ευρω....

    http://9gags.gr

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki