Saturday 4 February 2012

Ο αλλοδαπός άστεγος της πόλης του Ηρακλείου

Περιφέρεται και κοιμάται στους δρόμους...
Η παρουσία ενός άστεγου, ο οποίος κοιμόταν ξυπόλυτος στο περβάζι του ιερού Ναού της Παναγίτσας Μασταμπά, κινητοποίησε χθες το απόγευμα τους περίοικους και μέλη της εθελοντικής ομάδας Give που έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα των αστέγων.
Αν και πλησίασαν τον άστεγο προκειμένου να του προσφέρουν βοήθεια, έστω μία κουβέρτα για να προστατευθεί στοιχειωδώς από την παγωνιά, εμφανίστηκε αρνητικός σε οποιοδήποτε κάλεσμα που του απεύθυναν. Κάποια στιγμή μάλιστα σηκώθηκε και έφυγε από το σημείο.
Καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλλά και οδηγοί ταξί ανέφεραν στην «Π» ότι πρόκειται για γνωστή πλέον φυσιογνωμία αφού περιφέρεται εδώ και χρόνια στους δρόμους του Ηρακλείου. Μάλιστα λένε ότι η ζωή του άλλαξε δραματικά μετά από μία οικογενειακή τραγωδία που του συνέβη όταν πριν από χρόνια είχαν έρθει για διακοπές στην Κρήτη μαζί με την σύζυγο και το παιδί του.
«Από τότε ζει σαν αγρίμι. Ζει στον κόσμο του. Δεν επέστρεψε ποτέ πίσω στην χώρα του. Λένε ότι είναι Γάλλος» ανέφερε στην «Π» περίοικος.
Αν και κατά διαστήματα εθελοντές έχουν προσπαθήσει να τον περιθάλψουν, προσφέροντας του φαγητό και ρούχα, εκείνος επιμένει να ζει στους δρόμους.
Είναι πάντως παρήγορο ότι αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του, να κοιμάται δηλαδή στον περίβολο της εκκλησίας, κάποιοι άνθρωποι βγήκαν από τα σπίτια τους μόνο και μόνο για να τον προσεγγίσουν και να του προσφέρουν βοήθεια.
Το σχετικό μήνυμα εστάλη μέσω του facebook και η ανταπόκριση ήταν παραπάνω από συγκινητική.

Πηγή: Πατρίς

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki