Sunday 26 June 2011

Ευσυνείδητοι Δάσκαλοι = Αριστούχοι Μαθητές
Greek Idol vs Τελετή Έναρξης των Special Olympics

Το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης  που λειτουργεί με διπλοβάρδια  κέρδισε την «πρωτιά» σε αριθμό αριστούχων, σύμφωνα με τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων που ανακοινώθηκαν. Πέρσι το σχολείο βρίσκονταν στην 5η θέση
Το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης έχει το μεγαλύτερο αριθμό αριστούχων μαθητών στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Από τα θρανία του προέρχεται ο πρώτος των πρώτων στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις, Νίκος Φυτανίδης με 19.800 μόρια και άριστα στα Μαθηματικά και τη Φυσική που φέτος «λύγισαν» τους υποψηφίους. 
Άλλοι 15 συμμαθητές του (το 35% των υποψηφίων) πέτυχαν επίσης τον τίτλο του αριστούχου, αφού οι βαθμολογίες τους κυμαίνονται από 18,1 έως 20 στα μαθήματα κατεύθυνσης,

Αυτό οφείλεται στην εθελοντική συστηματική δουλειά των καθηγητών και την προσπάθεια των μαθητών καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, είπε η κ. Διαμαντοπούλου.

Ακούστηκε από αριστεύσασα μαθήτρια στο πρωινό του Μέγα (Ιορδάνης-Αναγνωστάκης), ότι συνδικαλιστές άσκησαν κριτική στους δάσκαλους του σχολείου, διότι "χαλούσαν την πιάτσα".

Είδωλα και Πρότυπα

Παρακολουθείστε το βίντεο με την οργή μαθητή 
στη Ζούγκλα:

«Ο νεαρός κατάφερε σε λίγες λέξεις νὰ συνοψίσει πολλά. Χαρακτηριστικά ἀνέφερε ὅτι σήμερα δὲν ὑπάρχει μόνο ὑλικὴ ἀλλὰ κυρίως ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΝΑ και αὐτὸ διότι ἡ σημερινή νεολαία δὲν ἔχει ΠΡΟΤΥΠΑ. 
.
Συνεχίζοντας τόνισε ὅτι «δεν είναι δυνατό τα X factor και τα σχετικά που παίζονται στις τηλεοράσεις να ποτίζουν τα παιδιά μας και εμάς προσωπικά. Υπάρχουν άλλα ήθη και άλλα έθιμα σ' αυτή την Ελλάδα».

Και προς επίρρωση των προηγουμένων, χτες βράδυ, πήγαμε να φάμε λουκουμάδες, και μια τεράστια οθόνη "έπαιζε" Greek Idol με μορφή καζίνου στο Λας Βέγκας, όταν την ίδια στιγμή, εξελίσσονταν το παγκόσμιο γεγονός της τελετής έναρξης των Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων, εδώ στην Αθήνα.

«Ποιά Ελλάδα θα παραδώσουμε στά παιδιά μας;»

1 comment:

  1. Aργησα να περασω λογω εξεταστικης αλλα σημερα επανορθωνω αφηνοντας πολλες ευχες για καλη εβδομαδα.Να εισαι παντα καλα.Συγχαρητηρια στα παιδια.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki