Monday 30 August 2010

Οι βιαστές, οι ανέραστοι και οι πέτρες...

Tου Στραβόξυλου 
Ε ναι λοιπόν! Επιτέλους … αποκαταστάθηκε η φυσική τάξη των πραγμάτων και αποκαλύφθηκε η … συνωμοσία όλων αυτών που για κάποιους … ανεξήγητους και οπισθοδρομικούς λόγους τολμούσαν να θεωρούν ότι ο βιασμός είναι μια ειδεχθής πράξη, ένα έγκλημα, και όχι η … καθ' όλα θεμιτή ικανοποίηση της ορμέμφυτης ανάγκης ενός σωστού αρσενικού όταν βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα μεγάλο ντεκολτέ ή ένα μίνι…

Οι αληθινοί άντρες δεν βιάζουν
Και ο άνθρωπος που μας άνοιξε τα μάτια και μας οδήγησε σε νέες ατραπούς είναι ένας άνθρωπος της Τέχνης και του Πνεύματος, ένας άνθρωπος που η σκέψη του ξέφυγε (εντελώς όμως) από τον δικό μας μίζερο και ανέραστο μικρόκοσμο και ανυψώθηκε σε άλλα, δυσθεώρητα επίπεδα, εκεί που μέχρι τώρα νομίζαμε ότι κατοικούν μόνον UFO…
Ο Κώστας Τσόκλης, όπως είδαμε στο newsbeast.gr, ανέλαβε να εξηγήσει στην μικρόνοη και ανέραστη παγκόσμια κοινότητα (ή τέλος πάντων σε όσους είδαν ΕΡΤ) για ποιο λόγο ο Παπαχρόνης θα έπρεπε να έχει ανακηρυχθεί εθνικός ήρωας και για ποιόν λόγο αν μια γυναίκα δε φοράει μπούργκα δε δικαιούται ποτέ να διαμαρτυρηθεί στην περίπτωση που πέσει θύμα βιασμού…
Αντέκρουσε με σθένος όλα τα ανόητα επιχειρήματα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ισότητας και σεβασμού στο «Όχι», μας εξήγησε γιατί είμαστε όλοι (πλην των βιαστών) ανέραστοι και ανέραστες και με έναν μοναδικό τρόπο διαμήνυσε στις αρχές ότι είναι τουλάχιστον σαχλό να συλλαμβάνουν και να τιμωρούν έναν νταβραντισμένο μαλάκα που βιάζει μια γυναίκα.
Στο βίντεο που ακολουθεί αναπτύσσονται γλαφυρά αυτές οι μοναδικής αυθεντικότητας φιλοσοφικές σκέψεις, τις οποίες, αν κάποιος πάρει σοβαρά, μπορεί και να αναπολήσει τις εποχές του λιθοβολισμού… Εξάλλου είναι γνωστή η αδυναμία του καλλιτέχνη στις πέτρες…

Το ποντίκι
Σχετικά

Γονείς δίνουν λάθος δόσεις φαρμάκων στα παιδιά τους
Spoons give wrong medicine doses

Spoons give wrong medicine doses
Κάποιοι δεν μπορούν να υπολογίσουν σωστά τη δοσολογία των φαρμάκων σε παιδιά μέχρι 5 ετών. 
Κάποιοι άλλοι το παίρνουν αψήφιστα και δεν παρέχουν τα παιδιά τη σωστή δοσολογία φαρμάκων για πυρετό, βήχα και κρυολογήματα.

Η συγκεκριμένη μελέτη έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ. Η υπεύθυνη της μελέτης δρ. Ρεβέκα Μόουλς, παρουσίασε τα αποτελέσματα στο συνέδριο της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας, στη Λισσαβώνα.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στα φάρμακα που δεν χρειάζονται συνταγή παιδιάτρου και μπορούν να αγοραστούν από τα φαρμακεία.
Έξι στους δέκα γονείς (ποσοστό 61%) δίνουν λάθος δόση στο παιδί τους:
Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα της έρευνας:
17% δίνουν μεγαλύτερη δόση
44% μικρότερη.
7% των γονιών δίνουν φάρμακο στα παιδιά χωρίς καν να ελέγξουν τον πυρετό
40% δίνουν κάποιο φάρμακο ακόμα κι όταν ο πυρετός είναι κάτω από 38 βαθμούς.

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Βοηθήστε το να το δει θετικά
Tips for the First Day of School

Αν η επιστροφή στα θρανία είναι μία φορά δύσκολη κάθε Σεπτέμβρη, η πρώτη φορά στο σχολείο, η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο ή από το γυμνάσιο στο λύκειο, ή η αλλαγή σχολείου αποτελούν ειδικές περιπτώσεις που χρήζουν προσεκτικής μεταχείρισης όσο οι μέρες πλησιάζουν.
You’ve changed her diapers, tolerated her terrible twos and taught her to get dressed by herself. Now, it’s time for another milestone – the first day of school. Nervous? Excited? Don’t know what to expect? Welcome to kindergarten and first grade, Mom. Here are eight tips to get you and your little one ready for her first day. more...
Το πιτσιρίκι σας είναι κακόκεφο και μουτρωμένο τις τελευταίες ημέρες επειδή φοβάται την έναρξη της νέας –που αυτή τη φορά θα είναι εντελώς νέα– σχολικής χρονιάς, ανησυχεί ότι δε θα έχει φίλους, θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον ή, στην περίπτωση που πηγαίνει πρώτη φορά στο σχολείο, θα σας αποχωριστεί για πρώτη φορά «σοβαρά» –όχι για να πάει να παίξει με άλλα παιδάκια, όπως στον παιδικό σταθμό ή στο νηπιαγωγείο– και για πολλές ώρες.
Σίγουρα η ανησυχία και η κακοκεφιά του δε σας φαίνεται αδικαιολόγητη. Αναγνωρίζετε στην κακή του διάθεση τη δική σας ψυχολογία όταν πηγαίνατε για πρώτη φορά σχολείο, ή όταν είχε χρειαστεί να αλλάξετε –αποκλείεται να μην το θυμάστε– αλλά και το άγχος που αντιμετωπίζουμε, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, όλοι ως ενήλικοι όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο περιβάλλον, την πρώτη μέρα για παράδειγμα σε μία καινούρια δουλειά.
Πώς, όμως, τα εξηγούμε όλα αυτά σε ένα παιδί; Και, το κυριότερο, πώς μπορούμε να το κάνουμε να ξεπεράσει τους φόβους του και να αντιμετωπίσει την πρώτη μέρα στο σχολείο με χαμόγελο; Η (προφανής) απάντηση είναι με υπομονή και κατανόηση, υπάρχουν, όμως, και μερικές ακόμη πρακτικές που θα σας βοηθήσουν.
* Επισκεφθείτε μαζί του το σχολείο κάποια μέρα πριν ανοίξει, για να δει έστω και απ’ έξω το χώρο. Όσο ασήμαντο και αν σας φαίνεται, το να ξέρει εκ των προτέρων ένα τουλάχιστον από τα καινούρια πράγματα που έχει να αντιμετωπίσει, το χώρο, θα το βοηθήσει να προσαρμοστεί ευκολότερα.
* Την πρώτη ημέρα καλό θα ήταν να το συνοδεύσετε στο σχολείο –ή κάποιο άλλο στενό σας πρόσωπο, με το οποίο αισθάνεται άνετα, αν εσείς δεν μπορείτε– και να μείνετε για λίγο στο προαύλιο. Η παρουσία σας εκεί θα το ανακουφίσει, καθώς δε θα αισθάνεται μόνο του τουλάχιστον τα πρώτα λεπτά επαφής με το καινούριο περιβάλλον. Προσέξετε, όμως, να μην το παρακάνετε και μείνετε εκεί περισσότερο ή το συνοδεύετε κάθε μέρα. Ο σκοπός είναι να του δώσετε θάρρος στην αρχή για να αισθάνεται στη συνέχεια άνετα να πηγαίνει μόνο του. Η συνεχής παρουσία σας εκεί θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα: την πρώτη μέρα που θα χρειαστεί να εμφανιστεί μόνο του στο προαύλιο θα είναι σα να πηγαίνει πρώτη φορά στο σχολείο.
* Μιλήστε του για τους δικούς σας φόβους την πρώτη ημέρα στο σχολείο και πώς τους ξεπεράσατε. Μπορείτε, για παράδειγμα, να του διηγηθείτε πώς γνωρίσατε την πρώτη σας φίλη ή φίλο στο προαύλιο του σχολείου, και πώς γυρίσατε μετά την πρώτη μέρα χαρούμενοι στο σπίτι.  

* Υποθέστε τι μπορεί να φοβάται και συζητήστε το. Πείτε του, για παράδειγμα, ότι τα μαθήματά του δε θα είναι δύσκολα και ότι είστε βέβαιοι πως θα τα πάει περίφημα σε όλα –χωρίς να επιμείνετε πολύ σε αυτό το τελευταίο, για να μην του δημιουργήσετε πρόσθετο άγχος με τις δικές σας, υψηλές απαιτήσεις.
* Δώστε παράδειγμα κάποιου άλλου παιδιού που γνωρίζει και συμπαθεί, μεγαλύτερου φίλου ή ξαδέρφου π.χ., και αναφέρετε πώς εκείνο ξεπέρασε τους φόβους του ή πώς πέρασε την πρώτη ημέρα στο σχολείο. Μην μπείτε, όμως, σε συγκρίσεις τύπου «εκείνος δε φοβόταν καθόλου» ή «ανυπομονούσε να πάει στο σχολείο», γιατί θα το κάνετε να αισθανθεί άσχημα.
* Φτιάξτε μια ιστορία με τον αγαπημένο του ήρωα στην ίδια κατάσταση. Κάντε την αστεία, με μια δόση ηρωισμού αν ο ήρωας έχει υπερφυσικές δυνάμεις, και βεβαιωθείτε ότι τελειώνει με πολλούς καινούριους φίλους γύρω από τον πρωταγωνιστή.
* Εξηγήστε του αναλυτικά τι θα κάνει εκεί, τι θα έχει να αντιμετωπίσει κλπ ώστε να είναι προετοιμασμένο. Τονίστε τα θετικά, ότι θα γνωρίσει νέους φίλους, θα πηγαίνει εκδρομές, θα μάθει ενδιαφέροντα πράγματα, και σχεδιάστε μαζί του πώς θα αντιμετωπίσει αυτά που φοβάται: πώς θα προσεγγίσει τα άλλα παιδιά, πώς θα μιλήσει στη δασκάλα, πώς θα το βοηθάτε όταν διαβάζει στο σπίτι αν δυσκολευτεί σε κάτι.
* Καταπολεμήστε τους δικούς σας φόβους και το άγχος του αποχωρισμού. Αν δει εσάς ανήσυχους ή αγχωμένους θα θεωρήσει το φόβο του δικαιολογημένο και δε θα κάνει καμία προσπάθεια να τον αντιμετωπίσει. Μην το αφήσετε να πιστέψει ότι μπορεί να του συμβεί κάτι κακό αν απομακρυνθεί από κοντά σας. 

πηγή

Μμμμμμμ... η Μανούλα έφτιαξε Αυγοφέτες!!

Εύκολο, γρήγορο και αγνό πρωινό ή απογευματινό 
για μικρά και μεγάλα χαμομηλάκια


Συστατικά

  • Μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε φέτες
  • 2-3 αυγά
  • γάλα
  • ζάχαρη
  • λάδι (ή βιτάμ) για το τηγάνισμα

Οδηγίες

  1. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες όχι πολύ χοντρές.
  2. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί.
  3. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με λίγο γάλα.
  4. Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού μέσα στο μείγμα του αυγού να βραχούν καλά και βάζουμε να τηγανιστούν.
  5. Γυρίζουμε τις αυγοφέτες από τις δυο μεριές μέχρι να ροδίσουν.
  6. Σερβίρουμε ζέστες τις αυγοφέτες πασπαλισμένες με ζάχαρη

    Λίγα μυστικά ακόμα
    * Αν θέλετε ξεροψημένες αυγοφέτες, μην τις αφήσετε να μουλιάσουν μέσα στο μείγμα του αυγού.
    * Αν τις κάνετε αλμυρές, παραλείψτε τη ζάχαρη και συνοδέψτε με τυρί (πχ φέτα).
    * Η κανέλα, η βανίλια, το παγωτό, πολύ ταιριάζουν με τις αυγοφέτες μας!!
    πηγή

    © Το χαμομηλάκι | To hamomilaki