Monday 30 August 2010

Μμμμμμμ... η Μανούλα έφτιαξε Αυγοφέτες!!

Εύκολο, γρήγορο και αγνό πρωινό ή απογευματινό 
για μικρά και μεγάλα χαμομηλάκια


Συστατικά

  • Μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε φέτες
  • 2-3 αυγά
  • γάλα
  • ζάχαρη
  • λάδι (ή βιτάμ) για το τηγάνισμα

Οδηγίες

  1. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες όχι πολύ χοντρές.
  2. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί.
  3. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με λίγο γάλα.
  4. Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού μέσα στο μείγμα του αυγού να βραχούν καλά και βάζουμε να τηγανιστούν.
  5. Γυρίζουμε τις αυγοφέτες από τις δυο μεριές μέχρι να ροδίσουν.
  6. Σερβίρουμε ζέστες τις αυγοφέτες πασπαλισμένες με ζάχαρη

    Λίγα μυστικά ακόμα
    * Αν θέλετε ξεροψημένες αυγοφέτες, μην τις αφήσετε να μουλιάσουν μέσα στο μείγμα του αυγού.
    * Αν τις κάνετε αλμυρές, παραλείψτε τη ζάχαρη και συνοδέψτε με τυρί (πχ φέτα).
    * Η κανέλα, η βανίλια, το παγωτό, πολύ ταιριάζουν με τις αυγοφέτες μας!!
    πηγή

    No comments:

    Post a Comment

    © Το χαμομηλάκι | To hamomilaki