Monday 13 September 2010

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στη Χάλκη

Στη Χάλκη και στο χώρο της Θεολογικής Σχολής θα φιλοξενηθεί  
η Ευανθία Ρεμπούτσικα το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

Στον προαύλιο χώρο της Σχολής με τον καταπράσινο περίγυρό της θα δοθεί συναυλία που αναμένεται να τιμήσει με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 

Η δημοφιλής μουσικός που έχει και παλαιότερα παρουσιάσει συνθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, θα συνοδεύεται από Τούρκους ερμηνευτές, τον Σιχάν Οκάν, με τον οποίο έχει συνεργαστεί και στη μουσική της ταινίας «Βabam ve οglum» και η Ντιλέκ Κοτς, με την οποία συνεργάστηκε στην «Πολίτικη κουζίνα».

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα επισκέπτεται συστηματικά την Πόλη και συμβάλλει στην ελληνοτουρκική προσέγγιση.
Τη συναυλία στην Χάλκη ενισχύουν με προσφορές τους οι επιχειρήσεις Alapis group, και οι αλευρόμυλοι Χαλκιδικής «Halkidiki Flour mills», καθώς και η Olympic Air.

«Ένας Έγχρωμος Κόσμος»

16 – 23 Σεπτεμβρίου 2010 

Μια ευκαιρία να δούμε, να μάθουμε, να γνωρίσουμε!

Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010 θα ξεκινήσει Έκθεση Φωτογραφίας του Αγιορείτου ιερομονάχου Θεολόγου με τίτλο "Ένας Έγχρωμος Κόσμος" με φωτογραφίες από το μακρινό Κονγκό.
Σκοπός της Έκθεσης είναι η γνωριμία και η ενίσχυση του έργου που πραγματοποιείται σιωπηρά στο Κονγκό.
Οι φωτογραφίες της έκθεσης μας επιτρέπουν να δούμε το έργο που γίνεται αθόρυβα στο μακρινό Κονγκό από μία καλλιτεχνική ματιά η οποία χαρακτηρίζεται από την απλότητα, την αμεσότητα και το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και τη φύση και προτιμά να αναδεικνύει κυρίως την ωραία και χαρούμενη πλευρά των προσώπων και της κτίσης ως καρπούς της αγάπης.
Την ημέρα της έναρξης Πέμπτη 16/9 και ώρα 19:00, ο π. Θεολόγος θα είναι κοντά μας για να προλογίσει την έκθεση στο Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Διορθοδόξου Κέντρου «Πορευθέντες», της πολιτιστικής εταιρείας ΑΙΝΟΣ και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 48,
Μετρό Ευαγγελισμός
Διάρκεια Έκθεσης: 16 – 23 Σεπτεμβρίου 2010
Ώρες: Καθημερινές 10:00 – 20:00, 
Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 14:00


«Ελλάδα συγγνώμη...»

Γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΝΗ

Πριν από λίγες ημέρες, μια τετραμελής οικογένεια μετανάστευσε σε μια μικρή πόλη του Καναδά. Το επέβαλε η πολύμηνη ανεργία (κατόπιν «λουκέτου») του 48χρονου πατέρα και η «πόρτα» που έτρωγε σε κάθε προσπάθεια εξεύρεσης δουλειάς με αξιοπρεπή μισθό και, κυρίως, με ασφάλιση.

Αυτή που ζορίστηκε περισσότερο από την απόφαση ήταν η 16χρονη μικρή της οικογένειας – άντε να την ξεριζώσεις από τους φίλους, το σχολείο, τον εφηβικό κόσμο που είχε χτίσει. Το κλάμα της ήταν καθημερινό τους τελευταίους μήνες κι έγινε γοερό καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο.
Οι πρώτες δύο ημέρες αποδείχθηκαν καθοριστικές. Αρχικά, πήγε με τους γονείς της στο τοπικό (δημόσιο) high school για την εγγραφή στην, ας πούμε, Β’ Λυκείου. Είδε ένα κτήριο χαμένο στα δέντρα, με τεράστιους χώρους μάθησης, άθλησης, ανάπαυλας («έχει βιβλιοθήκη και τα εργαστήρια πιάνουν ολόκληρο όροφο»). Παρέλαβε το πρόγραμμα σπουδών με το βασικό κορμό των πέντε μαθημάτων, με δυνατότητα επιλογών για τα υπόλοιπα («ακόμη και για τη γυμναστική, και διάλεξα.. γιόγκα») και με σχολικό σύμβουλο «από δίπλα», για να ακολουθήσει την κατεύθυνση που της ταιριάζει. Την επόμενη τους περίμενε το ραντεβού στο τοπικό (Δημόσιο) νοσοκομείο για την απόκτηση προσωπικού αριθμού ασθενούς. «Είναι πιο μεγάλο και πιο καθαρό κι από το καλύτερο δικό μας (σ.σ.: ελληνικό) ιδιωτικό νοσοκομείο, δεν έχει ράντζα και σε εξυπηρετούν αμέσως»..
Αυτές ήταν οι πρώτες εντυπώσεις. Προτού καλά καλά ανοίξουν τις βαλίτσες. Προτού ανταλλάξουν τις πρώτες κουβέντες με τους εκεί συγγενείς που τους έπεισαν να ακολουθήσουν το δρόμο που πήραν και οι ίδιοι πριν από 60 χρόνια. Εκείνοι έφυγαν «από την Ελλάδα του 1950». Οι καινούργιοι μετανάστες άφησαν «την Ελλάδα του 2010». Εξήντα χρόνια κομμάτια, σαν να λέμε…

Δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα –εάν θα προσαρμοστούν, εάν θα τα καταφέρουν. Ξέρω ότι τα αποτελέσματα των πρώτων συγκρίσεων ήταν γροθιά στο ελληνικό στομάχι. 
Κάτι μου λέει ότι η 16άρα έφηβη δεν θα πετάξει τη σκούφια της εάν της πουν τώρα να επιστρέψει στα πάτρια. Ότι σύντομα θα πάψει να (μας) τραγουδά τη λυπημένη μπαλάντα «στην πατρίδα φιλιά, θα βρεθούμε ξανά, όταν όλοι θα έχουν αλλάξει». Κι ότι αντ’ αυτής, θα ραπάρει με τη σκληράδα που έχουν οι νέοι «Ελλάδα, συγγνώμη, αν θες ν’ αλλάξεις γνώμη, πάψε να με παιδεύεις και να με κοροϊδεύεις».
Με αφιέρωση σε όσους πολιτικούς και αρμόδιους μας έφτασαν εδώ…
Πηγή
Αναρτήθηκε από Himaira 

Μοιράζει φαγητό στα παιδιά της ενορίας


Φαγητό για παιδιά από τον Μητροπολίτη Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι
Πρωτοπόρος δημιουργεί πολιτιστικά κέντρα, σχολές και γηροκομεία


Πλούσιο ποιμαντικό, ιεραποστολικό, αλλά και πολιτιστικό έργο έχει να επιδείξει η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, η οποία χαρακτηρίζεται από την ουσιαστική ενεργοποίηση, την αδιάλειπτη δράση, αλλά και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.


Με πρωτεργάτη τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ανδρέα, αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση και συμμετοχή δεκάδων ακόμα ιερέων και πρόθυμων συνεργατών, η Μητρόπολη έχει να επιδείξει σημαντικό έργο, το οποίο οι κάτοικοι των περιοχών δράσης της, αλλά κυρίως οι νέοι, ζουν καθημερινά.
Πιο πρόσφατη δράση της Μητρόπολης, η απόφαση για προσφορά γευμάτων από τον επόμενο μήνα σε παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη, στις οικογένειες των οποίων ακόμα κι ένα πιάτο φαγητό θεωρείται πολυτέλεια.

“Μία ημέρα με προσέγγισε ο υπεύθυνος του εκκλησιαστικού βιβλιοπωλείου της Μητρόπολης, ενημερώνοντας με πως υπάρχουν παιδιά που ψάχνουν σε κάδους απορριμμάτων να βρουν ένα κομμάτι ψωμί” αναφέρει χαρακτηριστικά ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ανδρέας, επεξηγώντας:
“Κάλεσα λοιπόν κάποιους ανθρώπους για να δούμε ποιες πρωτοβουλίες θα μπορούσαμε να λάβουμε. Σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του βιβλιοπωλείου Κώστα Γκαντάτσιο, τον πατέρα Γιάννη Μπανασάκη, τον πατέρα Πέτρο Ψυλάκη και τον πατέρα Ευάγγελο Αηγιαννίτη καταλήξαμε στην απόφαση να δούμε ποια παιδιά έχουν πραγματικά ανάγκη και να τους προσφέρουμε φαγητό κάθε μεσημέρι. Έτσι από 1η Οκτωβρίου, κάθε ημέρα θα παραδίδουμε σε 40 παιδιά δημοτικού, μία τσάντα με το μεσημεριανό τους φαγητό από την Μητρόπολη”.

Πολιτιστικό Πολύκεντρο
Εκτός από την προσφορά της Μητρόπολης στα μικρά παιδιά, γενικότερη είναι η προσφορά της στον πολιτισμό και στην παροχή διεξόδων προς τους νέους. Σε προτεραιότητα έχει τεθεί από την Μητρόπολη η ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Πολύκεντρου στο Αρκαλοχώρι, το οποίο αναμένεται να “στεγάσει” δεκάδες νέους και νέες της περιοχής.

Σ’ αυτή τη φάση, στον χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου έχουν ολοκληρωθεί με έξοδα της Μητρόπολης οι πρώτες οικοδομικές εργασίες, ωστόσο παραμένουν πολλές ακόμη, έως ότου το Πολύκεντρο ολοκληρωθεί. Η Μητρόπολη ευελπιστεί πως το έργο θα μπορέσει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ώστε ένα μεγάλο όραμα να ολοκληρωθεί.
Μετά το πέρας του συνόλου των εργασιών στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο, στο νέο χώρο στο Αρκαλοχώρι πρόκειται να στεγαστούν όλες οι δραστηριότητες της Μητρόπολης, να δημιουργηθεί χώρος διαδικτύου, καφετέρια, αναγνωστήριο και βιβλιοθήκη.

“Στόχος μας είναι να καλύπτουμε το κενό των μαθητών από το πέρας των πρωινών μαθημάτων τους, μέχρι και την έναρξη των απογευματινών φροντιστηρίων τους” αναφέρει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης και προσθέτει:
“Όταν με τη βοήθεια του Θεού ολοκληρωθεί το Πολιτιστικό Πολύκεντρο θα αποτελεί έναν πλήρη χώρο για τους νέους που θα προσφέρει πολλαπλές διεξόδους, αλλά και την δυνατότητα γνώσης και μόρφωσης. Στα σχέδια μας είναι οι μαθητές κυρίως και οι νέοι να απασχολούνται στο Πολύκεντρο κι εφόσον ολοκληρώνουν τις δραστηριότητες τους, να επιστρέφουν με κάποιο λεωφορείο της Μητρόπολης στα σπίτια και στα χωριά τους”.
Τονίζεται πως εκτός από το Πολύκεντρο που βρίσκεται στη φάση εξέλιξης, πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν τα “θυρανοίξια” του νέου Μητροπολιτικού Ναού στο Αρκαλοχώρι.

Πλούσια πολιτιστική δράση
Μία σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας, μία σχολή Βυζαντινής Μουσικής, αλλά και σχολή μουσικών οργάνων διαθέτει η Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Υπεύθυνος στην σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας είναι ο κ. Αντώνης Βλαστός και ο κ. Ψαράκης στην Βιάννο, ενώ τμήματα της σχολής λειτουργούν παράλληλα στο Αρκαλοχώρι, το Καστέλι και τις Αγιές Παρασκιές.
Επτά πτυχία κι ένα δίπλωμα έχει δώσει σε φοιτητές η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου.
Διευθυντής της σχολής είναι ο κ. Ανδρέας Γιακουμάκης, ενώ συνεργάτες δάσκαλοι ο πατήρ Νικόλαος Σταματάκης, ο πατήρ Εμμανουήλ Τσικριτζάκης και ο κ. Βασίλης Δαμιανάκης στο Καστέλι. Στη σχολή Βυζαντινής μουσικής στη Βιάννο διδάσκει επίσης ο πτυχιούχος, πατήρ Γεώργιος Χριστοδουλάκης.

Τόσο στη σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας, όσο και στη σχολή Βυζαντινής Μουσικής τα μαθήματα πραγματοποιούνται δωρεάν.
Ένα συμβολικό ποσό δίνουν όσο επιθυμούν να γραφτούν στη σχολή παραδοσιακών οργάνων της Μητρόπολης, με υπεύθυνο τον κ. Παναγιώτη Τσίγκο.

Υπερσύγχρονη μονάδα
Μια πρότυπη Μονάδα Ηλικιωμένων λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο στην Πολυθέα Καστελίου, υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου.
Οι 38 ηλικιωμένοι που φιλοξενεί η μονάδα καταβάλλουν ένα ποσό για την διαμονή και διατροφή τους, ωστόσο όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα καλύπτονται από την Μητρόπολη και από δωρεές.

“Τα έξοδα διαμονής, διατροφής, ιατρού και φαρμάκων καλύπτονται από ένα ποσό το οποίο δίνουν οι γέροντες, ενώ τα υπόλοιπα έξοδα για την συντήρηση του κτιρίου, την θέρμανση του, τις διάφορες εργασίες, καλύπτονται από την Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, αλλά και από κάποιες δωρεές” εξηγεί ο υπεύθυνος της μονάδας πατέρας Κιοστεράκης.
“Στη μονάδα φιλοξενούνται περί τους 38 γέροντες τους οποίους φροντίζουμε εξυπηρετούμενους και μη εξυπηρετούμενους, οι οποίοι διαβιούν σωστά, καλά και με την επίβλεψη του γιατρού τους” προσθέτει ο πατέρας Κιοστεράκης.

Αξίζει να τονιστεί πως η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, ενώ στην κυριολεξία λάμπει σε κάθε της γωνία. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται απ’ όλο το προσωπικό ξεπερνούν το τέλειο, ενώ η φροντίδα που δέχονται οι γέροντες είναι πέρα από σημαντική. Η Μητρόπολη έχει φροντίσει ώστε όλες οι εγκαταστάσεις να είναι άρτιες και πλήρως λειτουργικές για την καλύτερη δυνατή διαβίωση των γερόντων.
Δυστυχώς βέβαια, η Μονάδα δεν δέχεται καμία επιχορήγηση από το Κράτος, ενώ η άρτια λειτουργία της επαφίεται στην καλή θέληση των πιστών. Τονίζεται επίσης πως η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων έχει, όχι μόνο άδεια ίδρυσης, αλλά και άδεια λειτουργίας από την Πρόνοια της Νομαρχίας.

Στη Μονάδα οι γέροντες συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες πολιτιστικού χαρακτήρα, περνώντας αρκετά ευχάριστα τις ώρες τους. Σύντομα στην μονάδα αναμένεται να βρεθεί μία Σαμαρίτισσα του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να οργανώσει περιπάτους, αλλά και πρόσθετες δραστηριότητες για τους ηλικιωμένους.
“Σε συνεργασία με την Μητρόπολη, την κοινωνική λειτουργό και τον δήμο Καστελίου κάνουμε εκδηλώσεις πολύ συχνά κυρίως με γνώμονα την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου” αναφέρει ο πατέρας Κιοστεράκης και προσθέτει:

“Οι γέροντες συμμετέχουν στο να πλάσουν κάποια κουλούρια, να φτιάξουν κεντητά, να πραγματοποιήσουν δηλαδή δραστηριότητες που θα τους θυμίζουν τη ζωή στον τόπο όπου διέμεναν πριν έρθουν. Προσδοκούμε σύντομα να έρθει σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό μία Σαμαρίτισσα που είναι και γυμνάστρια ή οποία θα πραγματοποιεί κάποιους περιπάτους και θα φροντίζει ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη”.


Πηγή: Πατρίς
InOut

Η Αυτοκτονία της MEGAN
The suicide MEGAN

Μια απίστευτη ιστορία Πλεκτάνης...

Τον Οκτωβριο του 2006 Δύο έφηβοι γνωρίζονται στο Διαδίκτυο, στο MySpace συγκεκριμένα, τη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με τα εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο.
 Ο Ένας εφηβος ηταν ο Τζος Έβανς, 16 ετών ο οποίος είχε μόλις μετακομίσει στη γειτονιά της 13χρονης Μέγκαν με την οποία ... ....αντάλλασσε μηνύματα στο MySpace. Όπως έλεγε ο Τζός στην Μεγκαν, στη μεταξύ τους επικοινωνία, δεν πήγαινε σχολείο αλλά είχε δασκάλους στο σπίτι, ενώ δεν είχε ούτε τηλέφωνο επειδή μόλις είχε μετακομίσει στην περιοχή. Πολύ γρήγορα, η γνωριμία των δυο Παιδιών, του Τζος και της Μέγκαν εξελίχτηκε σε διαδικτυακό ειδύλλιο,και έρωτα χωρίς όμως οι δύο νεαροί να έχουν βρεθεί ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΤΖΟΣ ΤΗΝ ΕΙΠΕ "ΑΧΡΗΣΤΗ"
Λίγο πριν το πάρτι γενεθλίων της Μέγκαν τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή. Για ανεξήγητους λόγους, ο Τζος άρχισε να είναι επιθετικός και ειρωνικός προς τη Μέγκαν, λέγοντας της μάλιστα πως έμαθε, οτι η Μεγκαν δεν είναι ο άνθρωπος που νόμιζε, αποκαλώντας τη διπρόσωπη. Εκτός αυτού, δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα όλες τις συζητήσεις και τις ιδιαίτερες εξομολογήσεις της Μέγκαν. Μετά από την ανταλλαγή αρκετών μηνυμάτων μεταξύ Τζος, Μέγκαν , η 13χρονη βρέθηκε από τη μητέρα της κρεμασμένη στην ντουλάπα του δωματίου της. Το τελευταίο μήνυμα του Τζος προς τη Μέγκαν έλεγε, «Νομίζω ότι ο κόσμος θα είναι πολύ καλύτερος χωρίς εσένα».

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΖΟΣ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΕ Η ΜΕΓΚΑΝ ;

Αμέσως μετά την Αυτοκτονία της Μεγκαν το FBI διεξήγαγε έρευνες για την ταυτότητα του Τζος Έβανς.
Όπως αποδείχτηκε από τις ερευνες , ο ΤΖΟΣ δεν ήταν υπαρκτό πρόσωπο αλλά το φανταστικό δημιούργημα μιας γειτόνισσα της Μέγκαν, που ονομαζονταν Λόρι Ντρου.

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΛΟΡΙ;
Η Λόρι Ντρού ηταν 47 χρονών και ηταν η μητέρα της Σάρας ενός κοριτσιού που ηταν φίλη με την Μέγκαν. Η φιλία τους ομως σταμάτησε μετά απο λίγο καιρο.

ΓΙΑΤΙ Η ΛΟΡΙ "ΕΠΙΝΟΗΣΕ" ΤΟΝ ΤΖΟΣ ;

Η Λόρι ήθελε, με τη βοήθεια του Τζος, να μάθει τους λόγους που σταμάτησε η φιλία της κορης της με την Μέγκαν αλλά και τι σκεφτόταν η Μέγκαν για τη Σάρα. Εκτός από τη Λόρι και την κόρη της, τους κωδικούς πρόσβασης στο λογαριασμό του Τζος Έβανς γνώριζε η κόρη μιας άλλης γειτόνισσας, η οποία ήταν και εκείνη που μερικές εβδομάδες μετά το θάνατο της Μέγκαν, ομολόγησε στους Μέιερ την πραγματική ταυτότητα του Τζος Έβανς.
Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στην κατάθεση που ακολούθησε, η Λόρι Ντρου δεν εμφανίστηκε καθόλου μετανιωμένη για όσα συνέβησαν και το ρόλο που έπαιξε στην απόφαση της Μέγκαν, στηριζόμενη στο ότι η 13χρονη έπασχε ήδη από κατάθλιψη και είχε τάσεις αυτοκτονίας ούτως ή άλλως. Με βάση τη δική της εκδοχή, ο μόνος λόγος δημιουργίας του Τζος Έβανς ήταν για να μάθει τι σκεφτόταν η Μέγκαν για την κόρη της.

ΑΝΤΡΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το γεγονός ότι μία 47χρονη μητέρα έπλεξε μια τέτοια πλεκτάνη με στόχο μια 13χρονη προκάλεσε οργή στην τοπική κοινωνία αλλά και σε όσους ασχολήθηκαν με την υπόθεση στο Ίντερνετ. Η τοπική αστυνομία μάλιστα αναγκάστηκε να τοποθετήσει για αρκετές ημέρες περιπολικό έξω από το σπίτι των Ντρου για να τους προστατεύσει από τις επιθετικές διαθέσεις των γειτόνων.
ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ
στις 15 Μαΐου 2008, το ομοσπονδιακό δικαστήριο που έχει επιληφθεί της υπόθεσης άσκησε δίωξη εναντίον της Λόρι Ντρου με τις κατηγορίες της συνωμοσίας και της άσκησης συναισθηματικής βίας, αλλά και παραβίασης των όρων χρήσης του MySpace. Οι διώξεις αυτές μπορούν να επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και 25 χρόνια.
Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ "ΜΗΤΕΡΑ" ΤΩΝ ΗΠΑ
Η Λόρι Ντρου είναι σήμερα γνωστή ως η «χειρότερη μητέρα στις ΗΠΑ». Αν υπάρχει ένα μάθημα που πρέπει να γίνει κατανοητό από την ιδιαίτερη ιστορία της Μέγκαν Μέιερ, είναι ότι το Διαδίκτυο εξακολουθεί να παραμένει ένας χώρος που απαιτεί τη μέγιστη προσοχή των χρηστών στις συναναστροφές τους και τα στοιχεία που δημοσιοποιούν. Ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για νεαρά άτομα, οι γονείς οφείλουν να γνωρίζουν τις διαδικτυακές δραστηριότητες και φιλίες των παιδιών τους, ώστε η διαδικτυακή κοινωνικοποίηση να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Αποσπάσματα απο kathimerini.gr

Parents: Cyber Bullying Led to Teen's Suicide

Megan Meier
Megan Meier
(Courtesy Tina Meier)

Megan Meier's Parents Now Want Measures to Protect Children Online

The parents of a 13-year-old girl who believe their daughter's October 2006 suicide was the result of a cruel cyber hoax are pushing for measures to protect other children online.

Tina and Ron Meier, who are now separated and plan to divorce, have taken up the cause of Internet safety after a bizarre twist in their daughter Megan Meier's death.
The mother of a former friend of Megan's allegedly created a fictitious profile in order to gain Megan's trust and learn what Megan was saying about her daughter. But the communication eventually turned hostile.
"There needs to be some sort of regulations out there to protect children. Parents can only be in so many places and so many times," Tina Meier said on "Good Morning America Weekend Edition" Sunday. "I wish there were regulations with these forums. There's got to be something."
The Meiers said they are unsure why someone would do such a thing.
"We don't know. How do you get in the mind of somebody? We just have no idea," Tina Meier said.
While the Meiers do not believe it was the woman's intent to have Megan commit suicide, they do hold her solely responsible for the death.
"I believe they are the ones who took her to the edge of the cliff and forced her to go over," Ron Meier said on "GMA." "Everything that we found out so far -- it was the sole idea of the mother."
He added that he did not believe the mother was acting on her daughter's behalf.

The Back Story

Megan Meier sometimes suffered from low self-esteem and was on medication at the time of her death. But her family said she looked forward to her 14th birthday and having her braces removed.
When a cute boy befriended Megan on the social networking site MySpace, the two formed a quick connection during their more than month-long relationship.
"She got this e-mail from this boy named Josh Evans," Tina Meier said.
Evans claimed to be a 16-year-old boy who lived nearby and was home schooled. But what began as a promising online friendship soon turned sour, as compliments turned to insults.

Μαθήματα οδικής ασφάλειας για παιδιά

Θύματα τροχαίων πολλοί ανήλικοι

Μαθήματα οδικής ασφάλειας για παιδιάΗ έλλειψη παιδείας στον τομέα της οδικής ασφάλειας έχει ως αποτέλεσμα κάθε χρόνο να προστίθενται στο μακρύ κατάλογο με τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων ολοένα και περισσότερα ανήλικα παιδιά. «Μην περιμένετε από το σχολείο και μόνο να διδαχθούν τα παιδιά σας όλα τα θέματα της οδικής ασφάλειας», συμβουλεύει η ΕΛΠΑ τους γονείς και τους καλεί να δείξουν στα παιδιά τους τα βασικά σημεία για τη σωστή και ασφαλή συμπεριφορά τους .

Η ΕΛΠΑ παρέχει έναν απλό αλλά αναλυτικό και πρακτικό οδηγό συμβουλών για να διδάξετε τα παιδιά σας με τον καλύτερο τρόπο:

1. Βεβαιωθείτε ότι οι παππούδες , οι συγγενείς, οι φίλοι, ακόμη και η οικιακή βοηθός που πιθανόν έχετε ή όποιος άλλος φροντίζει τα παιδιά τις ώρες που λείπετε, ακολουθούν ακριβώς τα ίδια παραδείγματα με εσάς.
2. Να θυμάστε πάντα ότι τα παιδιά αναπτύσσουν τη σκέψη τους σε διαφορετικά επίπεδα. Εσείς και μόνο μπορείτε να αποφασίσετε πότε το παιδί σας θα είναι έτοιμο να «περάσει» από το ένα επίπεδο εκμάθησης, στο επόμενο.

Ηλικίες 1-4 ετών : Προστατέψτε το παιδί σας…
1. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν την κυκλοφορία. Γι’ αυτό, ποτέ μην τα αφήνετε μόνα τους, ακόμη και όταν είναι βρίσκονται με μεγαλύτερα παιδιά.
2. Επιλέξτε το μέρος που θα είναι ασφαλές για να παίζουν. Ποτέ στο πεζοδρόμιο ή στον δρόμο ακόμη κι αν είναι ήσυχος. Αν δεν υπάρχει άλλο μέρος για παιγνίδι, πάντα να είναι μαζί τους ένας ενήλικας για να τα προσέχει διαρκώς.
3. Όταν βγαίνετε μαζί τους έξω, βεβαιωθείτε ότι το παιδί αυτής της ηλικίας περπατά στην πλευρά του πεζοδρομίου που είναι πιο μακριά από την κυκλοφορία (εσωτερικά δηλαδή), ακόμη και αν το κρατάτε από το χέρι.
4. Δώστε το σωστό παράδειγμα. Εξηγείστε του τι είναι η κυκλοφορία. Δείξτε του και εξηγείστε του τη λειτουργία των σηματοδοτών, γιατί πρέπει πάντα να σταματάμε και να ελέγχουμε το δρόμο πριν τον διασχίσουμε. Εξηγείστε του ακόμη τη διαφορά μεταξύ δρόμου και πεζοδρομίου.
Εξηγείστε του επίσης ότι πολλές φορές τα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες ανεβαίνουν και στο πεζοδρόμιο για διάφορους λόγους, συνεπώς και εκεί πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα.

Ηλικία 5-6 ετών : Διδάσκοντας το παιδί…
1.'Οποτε βγαίνετε μαζί με το παιδί σας στο δρόμο, πείτε του τι πρόκειται να κάνετε και γιατί.
-Εξηγείστε στο παιδί τα βασικά σημεία για να διασχίσετε μια διασταύρωση:
α) Να προβλέπει (π.χ. : Βρες ένα ασφαλές σημείο να σταθείς)
β) Να σταματά (-Σε σημείο που να είναι ορατό από τους διερχόμενους οδηγούς)
γ) Να επιλέγει (-Να αποφεύγει να περνά μέσα από σταματημένα αυτοκίνητα)
δ) Να περιμένει (-Μέχρι να είναι σίγουρο ότι θα περάσει με ασφάλεια)
ε) Να ξεκινά στο σωστό χρόνο (-Όταν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος)
στ) Να περνά χωρίς καθυστέρηση απέναντι (-Χωρίς να σταματά, να έχει το νου του την ώρα που διασχίζει τον δρόμο μόνο σε αυτό).
2. Κάντε του πρακτική σε ήσυχους δρόμους κοντά στο σπίτι. Πρώτα δείξτε του τι και πως να το κάνει. Μετά, αφήστε το να σας οδηγήσει εκείνο για να περάσετε μαζί απέναντι.
Αργότερα αφήστε το να έλθει σε εσάς προσεκτικά, όταν το περιμένετε εσείς στο απέναντι πεζοδρόμιο.
3. Στην ηλικία αυτή, το παιδί δεν είναι πραγματικά έτοιμο να διασχίσει το δρόμο. Γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι πάντα είναι μαζί του ένας ενήλικας.
4. Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται όταν το παιδί αρχίζει το σχολείο και δεν συνοδεύεται από ενήλικα. Προσπαθήστε λοιπόν να συνεννοηθείτε με κάποιον άλλο γονέα για να αφήσει στο σχολείο ή να το πάρει, αν δεν μπορείτε εσείς.
5. Επιλέξτε την πιο ασφαλή διαδρομή σχολείο-σπίτι, κάντε τη μαζί με το παιδί σας και εξηγείστε του κάθε λεπτομέρεια.
'Όπου υπάρχει κοντινή διασταύρωση με σηματοδότη, χρησιμοποιείστε τη.

Ηλικίες 7-9 ετών : Διέλευση σε σταυροδρόμι , χωρίς φανάρια…
1. Εξηγείστε στο παιδί σας τα στάδια που χρειάζονται για να διασχίσει με ασφάλεια ένα δρόμο χωρίς σηματοδότη.
2. Αφού βεβαιωθείτε ότι το παιδί έχει κατανοήσει τα παραπάνω, κάντε του πρακτική εξάσκηση, ξεκινώντας από ήσυχους δρόμους, που στο παρελθόν έχετε διασχίσει μαζί. Παρακολουθείστε το και βεβαιωθείτε, πριν το αφήσετε μόνο του να το κάνει.
3. Δοκιμάστε το ίδιο αργότερα, σε πιο πολυσύχναστους δρόμους. Κάντε το μαζί του πολλές φορές πριν το αφήσετε μόνο του.
4. Πολλά παιδιά (όπως και ενήλικες) δεν είναι ικανά να κρίνουν την ταχύτητα με την οποία κινούνται τα αυτοκίνητα καθώς και την απόσταση (πόσο μακριά είναι). Εξ άλλου, η ηλικία που τα παιδιά κατανοούν τα θέματα αυτά, διαφέρει από παιδί σε παιδί.
Όλα τα παιδιά μαθαίνουν από το παράδειγμα των γονέων τους. Αυτό μην το ξεχνάτε ποτέ.
5. Να ντύνετε το παιδί σας με λαμπερά χρώματα ή χρώματα που «τραβούν το μάτι» των οδηγών και βέβαια όχι με μαύρα ρούχα, έστω κι αν είναι της μόδας, ειδικά με μουντό ή συννεφιασμένο καιρό. Να θυμάστε ότι και τα πιο λαμπερά χρώματα δε φωσφορίζουν το βράδυ σε σκοτεινούς δρόμους. Εξηγείστε στο παιδί γιατί το ντύνετε με ανοικτά χρώματα, ειδικά το βράδυ.

Ηλικίες 10-15 ετών : Μάθετε τα παιδιά σας να σκέπτονται για τον εαυτό τους!
Είναι οι ηλικίες που τα παιδιά χρειάζονται και απαιτούν σταδιακά την ανεξαρτησία τους. Μπορεί μάλιστα να απομακρύνονται κάποιες ώρες από το σπίτι, π.χ. για να επισκεφθούν φίλους -συμμαθητές τους . Το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής παιδιών σε ατυχήματα από οχήματα, είναι ηλικίας 12 έως 15 ετών. Είναι η ηλικία που το παιδί νομίζει ότι τα ξέρει όλα. Είναι στο δικό σας χέρι να το κάνετε να δει με σοβαρότητα τα θέματα της οδικής ασφάλειας.
1. Συνεχίστε να τους εξηγείτε τους κινδύνους της κυκλοφορίας. Υπενθυμίζετε τους να περιμένουν να σταματήσει η κίνηση για να διασχίσει ένα δρόμο, να χρησιμοποιούν τις διαβάσεις πεζών, να μη διασχίζουν δρόμους κάνοντας «ζιγκ-ζαγκ», αν υπάρχει νησίδα στη μέση της λεωφόρου, τότε να διασχίζουν τη λεωφόρο σαν να πρόκειται για δύο ξεχωριστούς δρόμους, σταματώντας και περιμένοντας πάνω στη νησίδα.
2. Συζητείστε με το παιδί σας τους κινδύνους για κάθε διαδρομή που πρόκειται να κάνει (κυρίως αυτή του σχολείου).
3. Ελέγξτε αν το παιδί σας μπορεί να κρίνει σωστά την ταχύτητα και την απόσταση των αυτοκινήτων σε έναν πολυσύχναστο δρόμο και συζητείστε μαζί του για τα «ασφαλή περάσματα» του.
4. Επιμείνετε ότι ποτέ δεν πρέπει να διασχίσει ένα δρόμο ακολουθώντας στα «τυφλά» τους φίλους του ή άλλους. Πάντα πρέπει να σκέπτεται και να προσέχει εκείνο για τον εαυτό του.
5. Πάνω από όλα, οδηγείστε το παιδί με το παράδειγμα σας, τόσο σαν πεζοί όσο και σαν οδηγοί (ζώνες, κράνος).

Στο... σκαμνί για την τριπλή γενοκτονία - «Τρεις γενοκτονίες, μία στρατηγική»

Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο... 
Από τη μια πλευρά η ποντιακή διάλεκτος που ακόμα είναι ζωντανή, ο κεμεντζές (ποντιακή λύρα) και οι χοροί κότσαρι και πυρρίχιος
Από την άλλη μαρτυρίες για ομαδικούς τάφους στη Σαμψούντα και το Γαβάκ, την Ερπάα και το Γιαζισλάρ, εκεί όπου οστά ανακαλύφθηκαν τυχαία και κατέληξαν σε ποτάμι της περιοχής.
Η αποκατάσταση της αλήθειας και η διεθνής αναγνώριση της εξόντωσης Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων είναι ο στόχος Συνεδρίου που θα γίνει στις 17-19 Σεπτεμβρίου στην Παλαιά Βουλή. Τα θύματα της γενοκτονίας στις αρχές του 20ού αιώνα ήταν 353.000 Πόντιοι, 1,5 εκατ. Αρμένιοι και περίπου 500.000 Ασσύριοι
Οι μνήμες του Πόντου διατηρούνται έναν αιώνα μετά τη σφαγή και τον διωγμό Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τη γη όπου γεννήθηκαν. Στην αποκατάσταση της αλήθειας και τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας στοχεύει και το μεγάλο διεθνές συνέδριο που θα διεξαχθεί την προσεχή εβδομάδα (17-19 Σεπτεμβρίου) στην Αθήνα, στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής.
Υπό τον τίτλο «Τρεις γενοκτονίες, μία στρατηγική», σειρά επιστημόνων θέτουν στο ίδιο πλαίσιο τα όσα υπέστησαν οι λαοί της Ανατολής, Ελληνες, Αρμένιοι και Ασσύριοι στις αρχές του 20ού αιώνα. Αναλύουν τα γεγονότα και υπογραμμίζουν την τεράστια σημασία που έχει σήμερα η διεθνής καταδίκη της γενοκτονίας, την οποία άλλωστε ο ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει ως «έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας».
Οι διοργανωτές
Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών και στην Οργανωτική Επιτροπή μετέχουν πολλές οργανώσεις όπως η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, η Πανελλήνια Ενωση Ασσυρίων και η Ενωση Σμυρναίων.
Ιδιαίτερο κύρος προσθέτει στο συνέδριο η παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων και ακαδημαϊκών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πρόσφατη, άλλωστε, αναγνώριση του εγκλήματος από το σουηδικό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ δίνει μια νέα διάσταση στην προσπάθεια να αναδειχθεί η ιστορική αλήθεια.
«Ο στόχος μας είναι διπλός. Αρχικά η ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης για την τεράστια σημασία που έχει η αναγνώριση της γενοκτονίας. Οφείλω όμως να πω ότι αυτό δεν έχει σχέση με τον τουρκικό λαό σήμερα. Ούτε αντίστοιχα υπάρχει μνησικακία. Η αναγνώριση της γενοκτονίας από την Τουρκία θα λειτουργήσει ευεργετικά για τη φίλη και σύμμαχο χώρα», λέει ο Αντώνης Παυλίδης, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου.
Ντελακρουά: Η Σφαγή της Χίου
«Το δεύτερο σημείο είναι η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για να προχωρήσει η διεθνής αναγνώριση των τριών γενοκτονιών. Έμβλημα του συνεδρίου είναι ο παγκοσμίως γνωστός πίνακας του Ντελακρουά που αποτυπώνει τη σφαγή της Χίου το 1822. 
Ήταν ίσως η αρχή στη διαδρομή για την καταστροφή των χριστιανικών μειονοτήτων. Τα θύματα της γενοκτονίας στις αρχές του 20ού αιώνα ήταν 353.000 Πόντιοι, 1,5 εκατ. Αρμένιοι και περίπου 500.000 Ασσύριοι», λέει ο κ. Παυλίδης και σημειώνει ότι η Διεθνής Ενωση Ακαδημιών για τη μελέτη των Γενοκτονιών (IAGS) σε συνέδριο που έγινε το 2007 στο Σεράγεβο ενέκρινε το ψήφισμα της αναγνώρισης.
Η στάση που τηρεί το σημερινό τουρκικό κράτος αποτελεί ένα από τα κεντρικά θέματα του συνεδρίου, ενώ μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί το ζήτημα της γενοκτονίας υπό την οπτική του διεθνούς δικαίου, καθώς και το θέμα της οικειοποίησης των περιουσιακών στοιχείων που παραμένει ανοικτό κλπ.
Ανάμεσα στους ομιλητές ιδιαίτερη θέση κατέχει ο κ. Βάσσος Λυσσαρίδης, που έρχεται από την Κύπρο, αλλά και ξένοι σύνεδροι όπως π.χ. από το Ισραήλ ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ολοκαυτώματος και Γενοκτονίας που εδρεύει στην Ιερουσαλήμ.
ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
«Οι Ελληνες ήταν τα πρώτα θύματα αυτής της εθνικιστικής ιδέας»
Η αναγνώριση της γενοκτονίας επισημάνθηκε εξαρχής, έστω και αν μετέπειτα καλύφθηκε από τη σκόνη των ισορροπιών και της διπλωματίας. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη Χένρι Μόργκενταου το 1918 σημείωνε ότι: «Οι Αρμένιοι δεν είναι ο μοναδικός υπό τουρκικό έλεγχο λαός ο οποίος υπέφερε... Την ιστορία που διηγήθηκα για τους Αρμένιους, θα μπορούσα να την έλεγα, με μερικές παραλλαγές, για τους Έλληνες και τους Ασσύριους. Πραγματικά, οι Έλληνες ήταν τα πρώτα θύματα αυτής της εθνικιστικής ιδέας».
Όπως αναφέρει ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης, η ένταση των διωγμών οδήγησε ακόμα και συμμάχους της Τουρκίας να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους. Ο μαρκήσιος Παλαβιτσίνι, τον Ιανουάριο του 1918, ανέφερε: «Είναι σαφές ότι οι εκτοπισμοί του ελληνικού στοιχείου δεν υπαγορεύονται από στρατιωτικούς λόγους και επιδιώκουν κακώς εννοούμενους πολιτικούς σκοπούς». Αλλά και ο Αυστριακός πρόξενος της Αμισού έγραφε σε υπηρεσιακή επιστολή ότι ο εκτοπισμός των Ελλήνων της ποντιακής παραλίας βρισκόταν στο πλαίσιο του προγράμματος των Νεότουρκων με το οποίο επιδίωκαν την εξασθένηση του χριστιανικού στοιχείου.
Διεθνής καταδίκη
Σημαντικά βήματα από ΗΠΑ, Σουηδία
Μέχρι σήμερα η γενοκτονία των Αρμενίων έχει αναγνωριστεί σε περίπου 40 χώρες. Στη Γαλλία, μάλιστα, προωθείται η ποινικοποίηση της «μη αναγνώρισης», κάτι που έχει ήδη θεσμοθετηθεί στο Βέλγιο και την Ελβετία, όπου μάλιστα είχε παραπεμφθεί στις Αρχές Τούρκος υπουργός που δήλωσε ότι δεν συνέβη ποτέ γενοκτονία.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων στις 4 Μαρτίου 2010 από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ. Η απόφαση χαρακτήριζε γενοκτονία τις μαζικές δολοφονίες Αρμενίων και συνιστούσε τη χρήση του όρου «γενοκτονία» σε κάθε σχετική επίσημη αναφορά της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ενα μεγάλο βήμα όμως έγινε την περασμένη άνοιξη, καθώς η Σουηδία, με ψήφους 131 υπέρ, 130 κατά και 88 αποχές, ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τη γενοκτονία Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυροχαλδαίων από τα στρατεύματα του Κεμάλ. Στην προσπάθεια αυτή μετέχει και ο Νίκος Παπαδόπουλος, βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος έχει σημειώσει χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία πρέπει να συμφιλιωθεί με την ιστορία της, ώστε οι σχέσεις της με άλλα κράτη να βασίζονται στην αλήθεια.
Στην πράξη, βέβαια, η Τουρκία αντέδρασε με ανακλήσεις πρεσβευτών για διαβουλεύσεις τόσο από τη Σουηδία όσο και από τις ΗΠΑ, ενώ ανάλογες διπλωματικές εντάσεις σημειώθηκαν με τη Γαλλία.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ  

Νεογέννητο βρέθηκε ζωντανό σε σακούλα απορριμάτων αεροσκάφους
Newborn baby found alive in airplane garbage bag at Manila airport; plane arrived from Bahrain

Ένα νεογέννητο αγοράκι βρέθηκε σήμερα σε σακούλα απορριμμάτων αεροσκάφους, το οποίο προσγειώθηκε στις Φιλιππίνες προερχόμενο από τη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του αεροδρομίου της Μανίλα.

Newborn baby found alive in airplane 

garbage bag at Manila airport

Το βρέφος ήταν τυλιγμένο με χαρτί και είχε ακόμη αίμα πάνω του όταν το βρήκαν τα συνεργεία καθαριότητας, δήλωσε γιατρός του αεροδρομίου.

Η σακούλα σκουπιδιών βρισκόταν σε μία από τις τουαλέτες του αεροσκάφους της Gulf Air που εκτελούσε το δρομολόγιο Μπαχρέιν-Μανίλα.
Όπως είπε ο αξιωματικός ασφαλείας του αεροδρομίου Τριστάν Ντιμαάνο, παρατήρησε κάτι να κινείται μέσα στη σακούλα των σκουπιδιών.
«Έπαθα σοκ όταν διαπίστωσα ότι ήταν ζωντανό. Δεν έκλαιγε καθόλου», είπε ο ίδιος.
Η ιατρική ομάδα του αεροδρομίου έδωσε αμέσως τις πρώτες βοήθειες στο βρέφος ενώ το προσωπικό του αεροδρομίου έεσπευσε να του αγοράσει γάλα και ρούχα.
«Το βρέφος είναι υγιές και σε καλή κατάσταση», ανακοίνωσαν αργότερα οι γιατροί προσθέτοντας ότι το προσωπικό του αεροδρομίου αποφάσισε να βαφτίσουν το αγοράκι "Τζόρτζ Φράνσις" από τον κωδικό πτήσης της αεροπορικής εταιρίας Gulf Air (GF).
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι γίνονται προσπάθειες να εντοπιστεί η μητέρα του βρέφους.
Έθνος

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki