Βρήκαμε πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα την παρακάτω έρευνα.
ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ
(ασφαλώς δεν αφορά στα νεογέννητα και τα βρέφη)
ΤΟ ΜΕΛΙ αποδεικνύεται περισσότερο αποτελεσματικό για τον παιδικό βήχα από τα φαρμακευτικά σιρόπια, σύμφωνα με νέα έρευνα, καθώς έχει την ιδιότητα να καλύπτει και να μαλακώνει τον ερεθισμένο λαιμό.
Όπως επισημαίνουν οι Αμερικανοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα, το μέλι μειώνει την ένταση και τη συχνότητα του νυχτερινού βήχα. Στην πρακτική ιατρική, το μέλι χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες, καθώς θεωρείτο ιδανικό γιατροσόφι όχι μόνο για τον βήχα και τη βρογχίτιδα, αλλά και αποτελεσματικό μέσο για την επούλωση των τραυμάτων.
«Ελπίζουμε ότι οι επαγγελματίες γιατροί θα λάβουν υπόψη τους την έρευνα, δεδομένου ότι η δεξτρομεθορφάνη δεν είναι πάντοτε αποτελεσματική, ενώ συνδέεται με παρενέργειες», δήλωσε ο Ίαν Πολ, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας.
Η δεξτρομεθορφάνη, που αποτελεί βασικό συστατικό των σιροπιών για τον βήχα, έχει συνδεθεί με συστολή των μυών και σπασμούς, ενώ έφηβοι τη χρησιμοποιούν ως ναρκωτική ουσία.
Η επιστημονική ομάδα κατέληξε στα συμπεράσματά της παρακολουθώντας 105 παιδιά που νοσηλεύονταν με αναπνευστικές λοιμώξεις στο νοσοκομείο της Πενσυλβάνιας. Όπως αποδείχθηκε, τα παιδιά που έφαγαν ένα κουταλάκι μέλι πριν από τον ύπνο παρουσίασαν εμφανή υποχώρηση συμπτωμάτων της ασθένειας που αντιμετώπιζαν.
Μία διευκρύνηση. Το μέλι μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του μωρού σας τον πρώτο χρόνο. Κάποιοι γιατροί προτείνουν να δίνεται το μέλι από τον 8ο μήνα και έπειτα, άλλοι μετά τον 1ο χρόνο. Το μέλι μπορεί να περιέχει σπόρους του Clostridium botulium που ενώ είναι αβλαβές για τους ενήλικους στα μωρά μπορεί να προκαλέσει από ανορεξία μέχρι αλλαντίαση και πνευμονία. Μετά τον 1ο χρόνο το πεπτικό σύστημα του μωρού σας έχει αναπτυχθεί και μπορεί να δημιουργήσει τις τοξίνες που καταπολεμούν τέτοιου είδους μικροοργανισμούς. Δεν είμαι ακριβώς ειδική επί του θέμαατος απλά σαν μητέρα βρέφους 4 μηνών είμαι ακόμα σε φάση επιμόρφωσης. Οι γνώσεις μου σε αυτή την περίπτωση προέρχονται από το βιβλίο " Τι να περιμένεις τον πρώτο χρόνο του μωρού σου" εκδόσεις διόπτρα σελ. 327. Αλλά και μια μικρή έρευνα στο google μπορεί να σας διαφωτήσει περισσότερο. Προσωπικά ακόμα διαφωνώ επί του θέματος με τις γιαγιάδες του μικρού μου, όπως και για το ότι δεν δίνουμε πετιμέζι σε μωρό παιδί, ούτε βουτάμε την πιπίλα στη ζάχαρη για να σταματήσει να κλαίει.
ReplyDeleteΤην καλημέρα μου σε όλες τις μαμάδες
Επίσης πολύ καλό γενικώς για την υγεία, είναι ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, με το που θα σηκωθούν τα παιδιά μας το πρωί! Τους το δίνουμε πριν καν πιουν γάλα ;) Τα δικά μου είναι μεγαλύτερα Δανάη. Για τόσο μωρούλια δεν ξέρω :)
ReplyDeletezousa 8 xronia sto bouno epano os askitis mesa se skini mesa sto dasos tou athona..
ReplyDeletei diatrofi mou itan diafora botana .ma kai kathe imera eperne ena koutali tis soupas meli me kerithra sto ''tsai mou''
i endimasia mou de mono ena rixto raso...ximona .
sta alithia pote den arostisa .
to meli einai ena apo ta poio dinata antidota kata tin empiria mou gia ton organismo tou anthropou.
mono pou edw katw stin ''politia'' melia iparxoun pola....ma apo melisokomous liga..
episis ligo meli sta matia(prosoxi tsouzi poli) katharizi tin orasi para poli.
Μία διευκρύνηση. Το μέλι μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του μωρού σας τον πρώτο χρόνο. Κάποιοι γιατροί προτείνουν να δίνεται το μέλι από τον 8ο μήνα και έπειτα, άλλοι μετά τον 1ο χρόνο. Το μέλι μπορεί να περιέχει σπόρους του Clostridium botulium
ReplyDelete----------------
an agorazete meli apo tous melisokomous tis parnithas pou to poulane ston dromo...
min gelieste..einai agorasmeno apo tin voulgaria kai i timi agoras tous einai to kathe vareli me tsouvalia zaxaris kai oxi me xrima..
ti ginete lipon...
oi voulgari taizoun ta melisia tous me zaxari oste na exoun megaliteri posotita meliou...
me apotelesma to idio to meli na exei tis idies antidrasis pou exei kai i zaxari..einai to etio gia ekatontades asthenies akoma kai se emas tous enilikous...