Tuesday 9 July 2024

Οι Καλοί Άνθρωποι ...

... σκέφτονται με την καρδιά, γι’ αυτό δεν μπορούν να αλλάξουν!
    Σε μια εποχή που η υποκρισία, η ζήλια και η κακία βρίσκονται στο ζενίθ τους, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αντιπροσωπεύουν επάξια τις λέξεις αγνότητα και καλοσύνη! 

Βρίσκονται ανάμεσά μας! 
Θα τους αναγνωρίσετε εύκολα αφού έχουν έτοιμο ένα χαμόγελο για τον καθένα! Η ματιά τους είναι καθαρή και αγνή και καθρεπτίζεται όλη η καλοσύνη που έχουν στην ψυχή τους σε τέτοιο σημείο που δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω τους!

Άραγε είναι αληθινά καλοί ή προσποιούνται; θα σκεφτούν κάποιοι! 
Και όμως! Οι ανιδιοτελείς πράξεις τους δεν θα σε αφήσουν να τους αμφισβητήσεις! Βοηθούν με γνώμονα την καρδιά χωρίς να περιμένουν κάτι ως αντάλλαγμα! Το μόνο που αποζητούν είναι η αναγνώριση όσων προσφέρουν όχι με υλικά αγαθά αλλά με το να τους νοιάζεσαι και να τους αγαπάς! Έχουν τόση αγάπη μέσα τους να διοχετεύσουν αλλά θέλουν να αισθάνονται ότι παίρνουν και εκείνοι αγάπη!

Συχνά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, το καταλαβαίνουν βέβαια κάποια στιγμή και πληγώνονται βαθιά γι’ αυτό, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν! Κάνουν ξανά τα ίδια λάθη γιατί σκέφτονται με την καρδιά! 
Πιστεύουν ότι εκεί έξω πρέπει να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που να εκτιμούν, να αγαπούν, να νοιάζονται!

Έτσι, όταν νιώσουν την αδικία, απομακρύνονται… χωρίς πολλά λόγια, αντιδικίες και εξηγήσεις! 
Όπως καλοσυνάτα μπήκαν στη ζωή σου, έτσι θα αποχωρήσουν από αυτή! Αθόρυβα
Γι’ αυτό, αν έχεις την τύχη να συναντήσεις κάποτε έναν τέτοιο άνθρωπο, μην κάνεις το λάθος και τον χάσεις από τη ζωή σου! 
Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσέξεις την συμπεριφορά σου!

Μαρία Αρφαρά
enallaktikidrasi

Η Κομψότητα κρύβεται στην Απλότητα

Συνήθως μπερδεύουμε την κομψότητα με την επιφάνεια και την εμφάνιση. 

Πιστεύουμε ότι το να φορέσουμε ακριβά ρούχα, κοσμήματα και άλλα υλικά αγαθά θα μπορέσουν να κρύψουν το ψεύτικο χαμόγελο, το ψεύτικο βλέμμα. 
Ναι, αυτό θα το αποκαλούσα καθαρά μια ψευδαίσθηση, μια αυταπάτη. 
Η ίδια η κομψότητα σαν λέξη μιλάει από μόνη της.

Κινείται ανάμεσα στους ανθρώπους και ψάχνει να «γραπωθεί» πάνω στους γνήσιους ανθρώπους διότι μόνο εκεί μπορεί να είναι ο εαυτός της. Αναζητά την απλότητα και μετά έρχεται ως συμπλήρωμα σε όλα τα υπόλοιπα. Ο Paulo Coelho στο βιβλίο του «Το χειρόφραφο της Άκρα» ονοματίζει την κομψότητα.

Δεν είναι εξωτερικό χαρακτηριστικό, αλλά μέρος της ψυχής που είναι ορατό για τους άλλους. Δε βρίσκεται στα ρούχα που φοράμε, αλλά στον τρόπο με τον οποίο τα φοράμε. Δε βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο πιάνουμε το σπαθί, αλλά στο διάλογο που μπορεί να αποτρέψει τον πόλεμο.
Η κομψότητα επιτυγχάνεται όταν αφήνουμε κατά μέρος καθετί περιττό και ανακαλύπτουμε την απλότητα και τη συγκέντρωση: 
όσο πιο απλή και σοβαρή η στάση, τόσο πιο όμορφη. Δεν είναι θέμα γούστου και μεταμορφώνει πολύπλοκες σκέψεις σε κάτι που όλοι μπορούν να καταλάβουν. 
Περπατά με κομψότητα και ακτινοβολεί φως γύρω του εκείνος που βαδίζει στο δρόμο που ο ίδιος διάλεξε. Το βήμα του είναι σίγουρο, το βλέμμα του σταθερό, η κίνησή του όμορφη. Γίνεται αποδεκτή και τη θαυμάζουν επειδή δεν καταβάλλει καμιά προσπάθεια για κάτι τέτοιο. Τα πιο απλά πράγματα στη ζωή είναι και τα πιο εξαιρετικά. Επιτρέψτε τους να εκδηλωθούν.
Aς αφήσουμε τον κομψό εαυτό μας να βγει από μέσα μας. Αυτό θα το πετύχουμε αφού έρθουμε σε επαφή με άλλους ανθρώπους, βοηθώντας ο ένας τον άλλον με σεβασμό. Άλλωστε η αγάπη περικλείει το σεβασμό, αυτός με τη σειρά του τη κατανόηση και η τελευταία την απλότητα!

Κωνσταντίνα Γυφτάκη

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki