Friday 7 June 2019

Η νέα "τάση" στα social media με την ηλεκτρική σκούπα
και ο μοιραίος κίνδυνος - Bin Bag Vacuum Challenge – Dangerous New Trend Your Kids Shouldn’t Try

Η «άδηλος αναπνοή»
Το δέρμα μας, σαν ένας ζωντανός και πολύπλοκος ιστός, αναπνέει κι έχει ανάγκη από οξυγόνο
Βρίσκεται δε, σε πλεονεκτική θέση έναντι των υπολοίπων ιστών του οργανισμού μας, διότι έχει στην διάθεση του δύο πηγές οξυγόνου. 
Η μια πηγή είναι το αίμα και η άλλη ο αέρας.
Κάτω από το δέρμα μας υπάρχει ένα πυκνό πλέγμα αιμοφόρων αγγείων, το οποίο του φέρνει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο.
Από το εξωτερικό περιβάλλον, το δέρμα μας παίρνει οξυγόνο απ’ όλη του την έκταση, που υπολογίζεται περίπου δύο τετραγωνικά μέτρα. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται «άδηλος αναπνοή». Είναι μια σημαντική λειτουργία για ολόκληρο τον οργανισμό.
............
περισσότερα εδώ
---------------
Η νέα "τάση" στα social media με την ηλεκτρική σκούπα 
και τη σακούλα σκουπιδιών
Δεν είναι πια σπάνιο κάποιος να κάνει κάτι μάλλον χαζό- ενίοτε και επικίνδυνο και απειλητικό για τη ζωή- κι αυτό να γίνεται «τάση» (ανοησία) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αντιγράφεται από πλήθος άλλων χρηστών.
Bin Bag Vacuum Challenge – Dangerous New Trend Your Kids Shouldn’t Try
Μια τέτοια νέα τάση περιλαμβάνει τώρα τη χρήση σακούλας σκουπιδιών και ηλεκτρική σκούπα, αν και πολλοί προειδοποιούν πως μπορεί να έχει μοιραία αποτελέσματα.
Βίντεο με την περίφημη «πρόκληση της ηλεκτρικής σκούπας» (Vacuum Challenge ή Trash Bag Challenge) δείχνουν διάφορους χρήστες των social media να μπαίνουν μέσα σε σακούλα σκουπιδιών και κάποιος άλλος να ρουφά τον αέρα με την ηλεκτρική σκούπα σε τέτοιο βαθμό που η σακούλα γίνεται σαν αυτοκόλλητη και αυτός που βρίσκεται μέσα της πέφτει.

Οι ειδικοί, όπως γράφει η New York Post, προειδοποιούν πως η «δοκιμασία» αυτή μπορεί να προκαλέσει υποξία, έλλειψη του οξυγόνου στον εγκέφαλο.

Το εθνικό ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού προειδοποιεί πως «τα εγκεφαλικά κύτταρα είναι πολύ ευαίσθητα στη στέρηση οξυγόνου και μπορεί να αρχίσει η θνησιμότητά τους ακόμα και πέντε λεπτά μετά τη διακοπή της παροχής οξυγόνου.

Όσοι δε επιχειρούν μόνοι τους αυτή τη «δοκιμασία» αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο καθώς όσο σφίγγει η σακούλα τόσο πιο δύσκολο γίνεται να κινηθούν.

madata
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki