Tuesday 6 October 2009

«Όχι» στο αίτημα του παιδεραστή - βιαστή Polanski για απελευθέρωσή του από το ελβετικό υπ. Δικαιοσύνης

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας απέρριψε αίτημα του Ρομάν Πολάνσκι για απελευθέρωσή του, για να μη φύγει από τη χώρα ο σκηνοθέτης.

Αναμένεται, ωστόσο, και δικαστική απόφαση για το θέμα, μετά από προσφυγή που έκαναν οι δικηγόροι του σκηνοθέτη.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Φόλκο Γκάλι, δήλωσε στο Associated Press ότι αν απελευθερωθεί ο 76χρονος σκηνοθέτης, υπάρχει φόβος να εγκαταλείψει τη χώρα.
Ο Πολάνσκι συνελήφθη στις 26 Σεπτεμβρίου κατά την άφιξή του στη Ζυρίχη, προκειμένου να λάβει βραβείο για το σύνολο της καριέρας του.
Οι ελβετικές αρχές περιμένουν να δουν αν η Ουάσινγκτον υποβάλλει επίσημο αίτημα για έκδοση του σκηνοθέτη στις ΗΠΑ.
Ο Ρομάν Πολάνσκι είχε παραδεχτεί το 1978 ότι είχε σεξουαλική επαφή με τη 13χρονη τότε Σαμάνθα Γκέιμερ, στην οποία είχε δώσει ναρκωτικά και αλκοόλ.

Στην αρχή είχε κατηγορηθεί για έξι κακουργήματα και αντιμετώπιζε έως και ισόβια κάθειρξη. Όμως, έκανε συμφωνία με τον εισαγγελέα, δήλωσε ένοχος για τη σεξουαλική επαφή με ανήλικη και οι κατηγορίες για τα πέντε κακουργήματα αποσύρθηκαν. 

Λίγο αργότερα διέφυγε στη Γαλλία και τότε εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή του.
Οι απόψεις για το εάν έπρεπε ή όχι να συλληφθεί διίστανται, ενώ παρατηρείται μια στροφή προς την άποψη ότι «δεν είναι υπεράνω του νόμου».

3 comments:

  1. μεσα στη φυλακη αυτο που εκανε δεν ειναι απλη παραβαση νομου...ειναι η κτηνωδια ενος ενηλικου κατα μιας απροστατευτης ανηλικης κοπελας!να μεινει ισοβιως εν φυλακη!

    ReplyDelete
  2. Πολύ καλά του κάνανε και νομίζω ότι δεν πρέπει να τον ελευθερώσουν το φασιστόμουτρο διότι περί φασισμού πρόκειται αν την πράξη του την δούμε με πολιτικούς όρους. Η ισχύς απέναντι στον αδύνατο και η καθυπόταξη και ο εξαναγκασμός του σε πράξεις που θα τον στιγματίσουν σε όλη του την ζωή, είναι η περιφρόνηση και βεβήλωση της ίδια της ζωής

    ReplyDelete
  3. Εγω θα το δω απο μια αλλη πλευρα,που φαινεται οτι σας διαφευγει.
    Η παραγραφη των λακουργηματων στην Ελλαδα πχ,ειναι 25 χρονια.Παρομοια ορια,ισχυουν και στις Ευρωπαικες χωρες.
    Αρα,αν γινοτανε εδω,δεν θα υπηρχε θεμα διωξεως,αφου θα ειχε ηδη παραγραφει.
    Στην Αμερικη βεβαια,δεν ξερω ποσα χρονια χρειαζονται για να παραγραφουν τα αδικηματα.Ισως και ποτέ δεν παραγραφονται.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki