Friday 25 June 2010

Cándido Godoy: Η πόλη των διδύμων κρύβει το μυστικό του Μένγκελε
Nazi angel of death Josef Mengele 'created twin town in Brazil'

Μια μικρή κωμόπολη στη Βραζιλία σημειώνει ρεκόρ γεννήσεων διδύμων με ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια. 
Η παραδοξότητα αυτή οφείλεται στη δράση του Γιόζεφ Μένγκελε, του γιατρού του Άουσβιτς, υποστηρίζει Αργεντινός ιστορικός.

Nazi angel of death Josef Mengele 'created twin town in Brazil'

One in five pregnancies in the small Brazilian town have resulted in twins - most of them blond haired and blue eyed 
Το Καντίντο Γκοντόι είναι σήμερα μια κωμόπολη 7.000 κατοίκων στην πλούσια Νότια Βραζιλία, δυτικά του Πόρτο Αλέγκρε, κοντά στα σύνορα με την Παραγουάη. Φημίζεται για τα πολύ υψηλά ποσοστά μονοζυγωτικών διδύμων (είναι τα αδέλφια που προέρχονται από το ίδιο ωάριο και μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό), σε σημείο που την αποκαλούν «η πόλη των διδύμων».

Σήμερα υπάρχουν στο Καντίντο Γκοντόι γύρω στα 100 ζευγάρια δίδυμων αδελφών.  

Είναι σχεδόν όλα ξανθά με γαλάζια μάτια, αλλά ώς εδώ δεν υπάρχει κάτι το παράξενο, δεδομένου ότι το Καντίντο Γκοντόι ιδρύθηκε ως αγροτικός οικισμός από μια ομάδα Γερμανών. Αυτό που ανέκαθεν εντυπωσίαζε τους ερευνητές και τους χρονικογράφους είναι ο αριθμός τους. Υπολογίζεται ότι στο Καντίντο Γκοντόι, σε μερικές περιόδους της ιστορίας του, μία κύηση στις πέντε κατέληγε σε γέννηση διδύμων, ενώ η στατιστική λέει πως θα έπρεπε να είναι μία στις ογδόντα.

Σύμφωνα με τον Αργεντινό ιστορικό Χόρχε Καμαράσα, η αιτία αυτής της παραδοξότητας ονομάζεται Γιόζεφ Μένγκελε. Πρόκειται για τον ναζιστή εγκληματία που, αφού έκανε φρικτά πειράματα στους εγκλείστους του Άουσβιτς, διέφυγε πρώτα στο Μπουένος Άιρες, μετά στην Παραγουάη και τέλος στη Νότια Βραζιλία, όπου πέθανε το 1979. Ο Χόρχε Καμαράσα ακολούθησε για χρόνια τα ίχνη του γιατρού του Άουσβιτς και τώρα δημοσίευσε το βιβλίο του με τίτλο «Μένγκελε: ο άγγελος του θανάτου στη Νότια Αμερική». Σ΄ αυτό ο Καμαράσα υποστηρίζει πως το Καντίντο Γκοντόι υπήρξε, στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, το «εργαστήριο» στο οποίο ο Μένγκελε συνέχισε πειράματα τεχνητής γονιμοποίησης που είχε αρχίσει είκοσι χρόνια νωρίτερα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ο Καμαράσα θυμίζει ότι ο Χίτλερ είχε αναθέσει στον Μένγκελε να ανακαλύψει μέσω ποιου γενετικού μηχανισμού δημιουργούνται δίδυμοι με στόχο να αυξηθεί η γεννητικότητα των «αρίων».

Σύμφωνα με τον Αργεντινό ιστορικό, ο Μένγκελε έφτασε στο χωριό Καντίντο Γκοντόι στα μέσα της δεκαετίας του 1960, λίγο πριν από τη γέννηση του πρώτου ζευγαριού διδύμων. Κυκλοφορούσε με το όνομα Ρούντολφ Βάις και εμφανιζόταν ως κτηνίατρος. Στην αρχή, πήγαινε αραιά στο χωριό και ζούσε σε έναν άλλο γερμανικό οικισμό από την άλλη πλευρά των συνόρων, στην Παραγουάη. «Μετά άρχισε να παρακολουθεί προσεκτικά τις εγκυμοσύνες», αφηγήθηκαν στον ιστορικό οι κάτοικοι του χωριού.

Πεπεισμένος
Σε συνέντευξή του στη βρετανική «Ντέιλι Τέλεγκραφ», ο Καμαράσα δηλώνει πεπεισμένος πως ο Βάις και ο Μένγκελε ήταν το ίδιο πρόσωπο. Και το μυστήριο των διδύμων στο Καντίντο Γκοντόι μπορεί να εξηγηθεί μόνο με την παρουσία του Μένγκελε. 
Ήθελε, εξηγεί, να δημιουργήσει εκεί την «ιδεώδη αρία πόλη».

 

Ο άγγελος του Θανάτου του Άουσβιτς
● Ο ΓΙΟΖΕΦ Μένγκελε έζησε από το 1911 ώς το 1979.
● ΕΦΤΑΣΕ στο Μπουένος Άιρες το 1949 με το όνομα Χέλμουτ Γκρέγκορ, μαζί με άλλους 200 αξιωματούχους του Τρίτου Ράιχ που διέφυγαν από τη Γερμανία.
● ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ εργάσθηκε σε γραφείο μηχανικού, όμως αργότερα επανέλαβε τα πειράματά του σε εργαστήρια φαρμακολογίας.
● ΟΤΑΝ το 1960 η Μοσάντ συνέλαβε στο Μπουένος Άιρες και μετέφερε στο Ισραήλ τον Άντολφ Άιχμαν, ο Μένγκελε έφυγε από την Αργεντινή.
● ΚΑΤΕΦΥΓΕ σε γερμανικό οικισμό στην Παραγουάη, μετά στη Βραζιλία. Το 1979 πέθανε από αποπληξία στο Μπερτιόγκα της Βραζιλίας. Ενταφιάστηκε με το όνομα Βόλφγκανγκ Γκέρχαρντ στο Έμπου και μόνο το 1985 διαπιστώθηκε με εξέταση DΝΑ ότι ο νεκρός ήταν ο άγγελος του θανάτου του Άουσβιτς.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki