Tuesday 29 May 2007

Ελευθερία του λόγου vs Παιδοφιλία

Στο χαμομηλάκι ...
Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί που υποστηρίζουν το Κόμμα των Παιδόφιλων (όχι με την έννοια ότι το ψηφίζουν, αλλά του ότι δεν αντιτίθενται στην ίδρυσή του) και προασπίζονται την "ελευθερία του λόγου" των παιδόφιλων (που έτσι κι αλλιώς δεν τους την έχει στερήσει κανείς, τη νομική βάση να πραγματοποιήσουν το βίτσιο τους του στέρησαν κι αυτό είναι που διεκδικούν, όχι η ελευθερία του λόγου) -σαν να υπερασπίζουν την ελευθερία του λόγου των δολοφόνων ή των κλεφτών, αντί να τους στείλουν για θεραπεία- έχουν μιλήσει ποτέ με κακοποιημένο παιδί. Α, συγνώμη, με τη νέα ηλικία νόμιμης συγκατάθεσης το παιδί δε θα θεωρείται κακοποιημένο. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν έχουν μιλήσει με ενήλικες που όταν ήταν 12 χρονών από την αγάπη και το φόβο τους έδωσαν τη "συγκατάθεσή" τους στον πολύ φιλικό γείτονα, το δάσκαλο, το φίλο της μαμάς. (Αναρωτιέμαι, επίσης, αν το "-Θέλεις να παίξουμε ένα παιχνίδι που θα το παίζουμε μόνο εμείς; -Ναι, αμέ" θεωρείται συγκατάθεση.)
Στηρίζονται στο επιχείρημα -ποιος θα τους ψηφίσει;
Αλίμονο, από ποιους δημιουργούνται τα ποσοστά; Όλοι αυτοί που δημιουργούν τα ποσοστά έχουν δικαίωμα ψήφου. Έχουν δικαίωμα να βάλουν έναν παιδόφιλο στη Βουλή για να προωθεί τα "δικαιώματά" του στην παιδοφιλία!
Ας βάλουν στη Βουλή καμιά ντουζίνα κακοποιημένα παιδιά για να νομιμοποιήσουν το σεξ με τα 12χρονα!

Λένε, σε άλλες χώρες η ηλικία νόμιμης συγκατάθεσης είναι ακόμα χαμηλότερη.
Ε, τότε ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ! Έχουμε πάρει που 'χουμε πάρει τον κατήφορο, ας δώσουμε και μια κλωτσιά για καλύτερη φόρα!
Λένε, έχουν αλλάξει οι ανάγκες της κοινωνίας, κι αν αυτή είναι η ανάγκη της Ολλανδικής κοινωνίας, εμάς τι λόγος μας πέφτει.

Τα παιδιά ανήκουν σ' αυτήν την κοινωνία που αλλάζει; Αυτό που αλλάζει είναι η ψυχική νόσος μιας κοινωνίας που βουλιάζει κάτω από την πίεση του οικονομικού συμφέροντος, η εκβιασμένη ωριμότητα της παιδικής ψυχής (που θέλω να πιστεύω ότι είναι ακόμα παιδική όχι μόνο στα 12, αλλά και στα 15 και στα 17) και οι αντιστάσεις μας που όλο και χαλαρώνουν...

"Και λυπάμαι, λυπάμαι, λυπάμαι,
που δεν μπόρεσα φως να σου δώσω.
Όταν κλαίει ένα παιδί σε θυμάμαι,
σε θυμάμαι και ντρέπομαι τόσο."

Σε λίγο, δε θα ντρεπόμαστε καν.

7 comments:

  1. Πείτε με ρατσίστρια , πείτε με οπισθοδρομική , πείτε με όπως θέλετε αλλά είμαι πλέον υπέρ της θανατικής ποινής για άτομα που κακοποιούν με οποιονδήποτε τρόπο ανήλικα άτομα , οποιασδήποτε ηλικίας κάτω των 18 γιατί αφού ως τότε είναι ανήλικοι είναι παιδιά.
    Το φαινόμενο πήρε ανησυχητικές διαστάσεις και πρέπει πλέον να παρθούν από την κατά τα άλλα πολιτισμένη Ευρώπη και Δύση δραστικά μέτρα…δεν αρκεί να τους βάζουμε φυλακή όπως δείχνουν τα πράγματα και να έρχονται ψυχολόγοι να πιστοποιούν ότι είναι πλέον εντάξει και δεν αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία γιατί όλοι τους όταν ξαναβγούν το ίδιο κάνουν… οι εφημερίδες πλέον έχουν γεμίσει από δαύτους και τα κατορθώματά τους.

    ReplyDelete
  2. ειμαι καλε μου ανθρωπε ενα αραπακι γενημενο στην ουγγαντα..
    και ο μπαπας μου μου ειπαι ποσ αυτη η μαυρη πετρα ειναι η αγαπη ο θεος..
    και την ωρα που εγω την προσκινω ειρθαι ο χριστος στην ελαδα..εσυ τη λες καλε μου ακροατη ,θα πρεπει να καω στην κολαση??
    --οχη βεβεα(ακροτης)
    --
    βλεπεις καλε μου ανθρωπε πος και εμεις τα αρπακια εχουμε την ιδια καρδια με εσας τους λευκους.!!!
    -
    μου αρεσουν τα γραπτα σου και οι παρατηρισεις σου..
    σηνεχεισαι.

    ReplyDelete
  3. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι ευαίσθητα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν αναφερόμαστε σε αυτά. Ένα από αυτά είναι και τα παιδιά. Ο σεβασμός απέναντί τους είναι θέμα πολιτισμού, παιδείας και σεβασμού στην ανθρώπινη ύπαρξη και ζωή. Οπότε οποιαδήποτε αναφορά στα παιδιά επιβάλλεται να γίνεται με την πρέπουσα προσοχή και σεβασμό. Οι απανταχού παιδόφιλοι, κρυφοί και φανεροί, στη δράση τους θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δεχτούν και την αντίδραση όσων σέβονται την παιδική αθωότητα.
    Με αγάπη πάντα
    Agorafoviagr

    ReplyDelete
  4. Αγαπητή trelofantasmeni, όσο κι αν θα ήθελα να συμφωνήσω, είμαι πάντοτε καχύποπτη απέναντι στη γενίκευση τόσο ως προς την ικανότητα όσο κι ως προς την ανικανότητα του κάθε σωφρονιστικού συστήματος. (Αν και σε στιγμές αδυναμίας κι εγώ υπέρ της θανατικής καταδίκης είμαι, και μάλιστα ιδιοχείρως και με συνοπτικές διαδικασίες!)
    Εξάλλου δεν τους βάζουμε καν φυλακή, αφού τους περισσότερους δεν τους μαθαίνουμε καν, κι όταν τους μαθαίνουμε κοιτάμε από την άλλη. Νομίζω ότι από 'κει πρέπει να ξεκινήσει η αλλαγή.
    (Θεωρώ την πρόληψη εξ ορισμού καλύτερη από την τιμωρία.)

    Αγαπητέ ioanni, να 'σαι καλά.

    ReplyDelete
  5. «Είναι μία τρελή ιδέα. Δεν είναι δυνατόν στην Ολλανδία να ψηφίσουν οι άνθρωποι για το ποιος θα λάβει νεφρούς» δήλωσε στο BBC η Γιουπ Ασμα του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, απηχώντας το κλίμα που επικρατεί στον πολιτικό κόσμο.
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=805312&lngDtrID=245

    Όχι φίλοι μου δεν έχω κάτι με τους Ολλανδούς. Απλώς τον τελευταίο καιρό μας έρχονται ειδήσεις από εκεί εντελώς ασυνήθιστες.
    Με αγάπη πάντα
    Agorafoviagr

    ReplyDelete
  6. Τι να πει κανείς πια...
    Τα λόγια είναι περιττά.
    Ζούμε σ' έναν παράλογο κόσμο.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki