Friday 21 May 2010

Καβάλα: Έσβησε ο τετράχρονος Νικολάκης


Ο μικρός Νικολάκης τραυματίστηκε σοβαρά όταν τον πλάκωσε μεταλλική καγκελόπορτα. 

Μέσα στο ασθενοφόρο, στην αυλή του νοσοκομείου Καβάλας, όπου παρέμεινε για 2,5 ολόκληρες ώρες έσβησε το τετράχρονο αγοράκι από τα Κιμμέρια Ξάνθης, το οποίο καταπλακώθηκε από καγκελόπορτα στο σπίτι του και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Ο μικρός Νικολάκης έσβησε περιμένοντας να αποφασίσουν οι γιατροί του νοσοκομείου Ξάνθης που το συνόδευαν και ζητούσαν την άμεση μεταφορά του στο χειρουργείο, και οι γιατροί του νοσοκομείου Καβάλας που υποστήριζαν ότι δεν μπορούν να το βοηθήσουν και πρέπει να διακομιστεί στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από παρέμβαση της ίδιας της υπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Aρης Μπουσουλέγκας, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης ώστε να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες.
«Όταν καταλήγει ένα 4χρονο παιδί κάτι δεν πάει καλά. Δεσμεύομαι ότι την Τετάρτη το μεσημέρι θα βγει το πόρισμα, το οποίο θα είναι κατανοητό από τον καθένα. Θα είναι πόρισμα για το περιστατικό και όχι κουκούλωμα της υπόθεσης και όποιος ευθύνεται θα πληρώσει», δήλωσε ο κ. Μπουσουλέγκας στο «Εθνος».
Ο μικρός Νικολάκης έπαιζε το απόγευμα της Τετάρτης στην αυλή του σπιτιού του στα Κιμμέρια, όταν από άγνωστη αιτία στις 8 το βράδυ καταπλακώθηκε από τη συρόμενη, μεταλλική καγκελόπορτα της αυλής, μήκους 5 και ύψους 2 μέτρων. 

Οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασής του.
Η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε έδειξε ότι φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στον θώρακα και ζήτησαν τη διακομιδή του στο νοσοκομείο της Καβάλας για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο συνοδευόταν από γιατρούς της Ξάνθης το παιδάκι έφτασε γύρω στις 10 το βράδυ στο νοσοκομείο της Καβάλας. Οι γιατροί δεν κατέβασαν όμως καθόλου το μικρό αγόρι από το ασθενοφόρο και παρέμεινε διασωληνωμένο μέσα σε αυτό, ώσπου 2,5 ώρες αργότερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, υπέκυψε στα τραύματά του.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι γιατροί διαφωνούσαν μεταξύ τους, καθώς εκείνοι της Καβάλας ζητούσαν τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη και εκείνοι της Ξάνθης επέμεναν πως δεν θα έφτανε ο μικρός μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Μπουσουλέγκα η νεκροψία και η νεκροτομή θα δείξουν αν η κατάσταση του μικρού ήταν μη αναστρέψιμη ή αναστρέψιμη «οπότε οι ευθύνες μεγαλώνουν».
Στο σπίτι της οικογένειας του μικρού χθες ο θρήνος περίσσευε. Απαρηγόρητη η μητέρα του και η μικρή αδερφή του, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τον χαμό του, ενώ σε ένα ξέσπασμα οργής ο πατέρας και αρκετοί συγγενείς του πήγαν στο νοσοκομείο της Καβάλας αναζητώντας τους γιατρούς.


No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki