Tuesday 19 June 2007

Στη φάκα οι παιδεραστές

Εξαρθρώθηκε διεθνές δίκτυο στο Ίντερνετ με πάνω από 700 μέλη

ΣΩΘΗΚΑΝ 31 ΠΑΙΔΙΑ
200 από τους 700 υπόπτους είχαν ως βάση τους τη Βρετανία,
ενώ 15 από τα ανήλικα θύματα προέρχονταν επίσης από εκεί

Διεθνές δίκτυο
Η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ερευνούσε χθες το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και Έλληνες στο κύκλωμα

Την εξάρθρωση διεθνούς δικτύου παιδεραστίας στο Ίντερνετ με περισσότερα από 700 μέλη ανακοίνωσαν χθες οι βρετανικές αρχές. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία υπηρεσιών από 35 χώρες, διήρκεσε 10 μήνες και είχε ως αποτέλεσμα να σωθούν 31 παιδιά.

Το διεθνές κύκλωμα παιδεραστίας είχε ως σημείο αναφοράς μια ιστοσελίδα στο Ίντερνετ

Τίμοθι Κοξ. 

Ήταν από τους αρχιτέκτονες του διεθνούς κυκλώματος παιδεραστίας. Η σύλληψή του άνοιξε τον δρόμο για την εξάρθρωση του δικτύου που ονομαζόταν «Παιδιά, το Φως της Ζωής Μας» (!!!). Μέσω αυτής της ιστοσελίδας γινόταν η διακίνηση φωτογραφιών με ανηλίκους που υποβάλλονταν σε σεξουαλική κακοποίηση αλλά και άλλου πορνογραφικού υλικού, όπως βίντεο όπου καταγράφονταν σκηνές σεξουαλικής βίας με θύματα παιδιά, ακόμη και μερικών μηνών.

Σχεδόν 200 από τους 700 υπόπτους είχαν ως βάση τους τη Βρετανία, ενώ 15 από τα παιδιά τα οποία έπεσαν θύματα του διεθνούς δικτύου, προέρχονταν επίσης από το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ερευνούσε χθες το ενδεχόμενο στο διεθνές κύκλωμα παιδεραστίας να εμπλέκονται και Έλληνες.

Σύμφωνα με το Κέντρο για την Παιδική Εκμετάλλευση και την Διαδικτυακή Προστασία- βρετανική κυβερνητική υπηρεσία με αστυνομικούς και ειδικούς στον εντοπισμό υπόπτων σεξουαλικών εγκλημάτων που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών το οποίο πρωτοστάτησε στην έρευνα, η εξάρθρωση του συγκεκριμένου δικτύου αποτελεί σοβαρή προειδοποίηση προς τους παιδεραστές σε όλο τον κόσμο: «Όποιος πιστεύει πως μπορεί να πραγματοποιεί τέτοιου είδους φρικιαστικές πράξεις χωρίς να γίνεται αντιληπτός, πρέπει να συνειδητοποιήσει πως δεν υπάρχει ανωνυμία στο Ίντερνετ».

Την εξάρθρωση του δικτύου επέτρεψε η σύλληψη του 28χρονου Βρετανού δημιουργού της συγκεκριμένης ιστοσελίδας Τίμοθι Κοξ τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατόπιν πληροφοριών από τις καναδικές αρχές.

Στον υπολογιστή του αυτοαποκαλούμενου «Υιού του Θεού» βρέθηκαν 75.960 εικόνες με πορνογραφικό υλικό και στοιχεία που επιβεβαιώνουν πως είχε προμηθεύσει άλλους χρήστες με 11.491 φωτογραφίες. Ένας δεύτερος άνδρας, ο οποίος προσπάθησε να ενεργοποιήσει και πάλι το site ύστερα από τη σύλληψη του Κοξ, ο Γκόρντον Μάκιντος, έπεσε στα χέρια των αρχών τον Ιανουάριο.


Πηγή ΤΑ ΝΕΑ 19/06/2007

3 comments:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.

    Ευχαριστώ που υπάρχετε

    ReplyDelete
  2. Το γεγονός αυτό είναι εμετικό. Γροθιά στο στομάχι το σχετικό δημοσίευμα και να φανταστεί κανείς ότι οι παιδόφιλοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας... είναι τραγικό το δίχως άλλο!

    Lupus, ευχαριστούμε για την δημοσιοποίηση!

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki