Thursday 14 May 2009

Εδειρε άγρια την 8χρονη κόρη του

Ξυλοκόπησε άγρια το μόλις οκτώ ετών κοριτσάκι του και στη συνέχεια εμφανώς μετανιωμένος έσπευσε να το μεταφέρει στο νοσοκομείο.
Ο λόγος για έναν Πατρινό, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του εμφανίστηκαν προχθές το βράδυ στο νοσοκομείο του Ρίου μαζί με το ανήλικο παιδί τους, το οποίο ήταν γεμάτο μώλωπες ιδιαίτερα στα άκρά του.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι γονείς στους γιατρούς, το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο ενώ βρίσκονταν σε ταξίδι στη Γαλλία. 
Κάτι που έκανε η μικρή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού φαίνεται πως εξόργισε τον πατέρα της, ο οποίος δυστυχώς αντέδρασε βίαια ξυλοφορτώνοντας το κοριτσάκι του με τη ζώνη του.
Επιστρέφοντας από το ταξίδι το οκτάχρονο παιδί συνέχιζε να έχει πόνους, με αποτέλεσμα οι γονείς του να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Οι γιατροί ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία. 
Η στάση των γονιών προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, αφού δεν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού. Το κοριτσάκι, το οποίο θα πάρει εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο του Ρίου, επισκέφθηκε χθες και παιδοψυχολόγος.

«E» 14/5

Το ξύλο βγήκε από τη δική μας κόλαση


6 comments:

  1. Βρε μια ειναι η λυση για ολα αυτα τα αποβρασματα...εδώ>>apneagr

    ReplyDelete
  2. Δυστυχώς τα παιδιά είναι αφημένα ουσιαστικά στην τύχη τους σε πολλά κρίσιμα θέματα, ακόμα και στην ποιότητα των γονιών τους!

    Όσο και να μεριμνεί αστυνομικά η πολιτεία για τέτοια περιστατικά, προφανώς δεν αρκεί για να εξαλειφθούν.

    Ο κύριος λόγος είναι ότι η "μέριμνα" θα πρέπει να υπάρχει επαρκέστατα, πριν καν κάποιοι τείνουν να γίνουν γονείς.

    Με δεδομένη την αρχή ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να γίνουν όποτε θέλουν και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες γονείς, χωρίς δηλαδή καμία υποχρεωτική προετοιμασία και κατάλληλο έλεγχο για την τελική έγκριση, όλα αυτά θα συνεχίσουν να γίνονται είτε φανερά είτε, ακόμα χειρότερα, κρυφά!

    ReplyDelete
  3. Ως πότε πια...

    ReplyDelete
  4. Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί οι γιατροί δεν ειδοποίησαν την αστυνομία ώστε ο πατέρας και η μητέρα να προσαχθούν στον εισαγγελέα;

    Είναι δικαιολογία η μη απόπειρα συγκάλυψης;

    Ποιός ξέρει τι συνέβη και πως πονούσε το παιδί και πόσο φοβήθηκαν οι γονείς;

    Όσο για την μέριμνα πριν γίνουμε όλοι γονείς που λέει ο Cosmos, η τελική έγκριση θα λέει ο Α' επιτρέπεται να κάνει παιδί και ο Β' όχι;

    Μην τρελαθούμε παιδιά, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό, σε όποια χώρα κι αν είσαι.

    ReplyDelete
  5. δυστυχως αυτο γινετε οταν οι ανθρωποι δεν ξερουν τι θελουν, για τι ειναι φτιαγμενοι και τι μπορουν να κανουν..Γιαυτο δεν πρεπει ολοι οι ανθρωποι να παντρευονται, γιαυτο δε πρεπει ολοι οι ανθρωποι να κανουν παιδια, γιαυτο υπαρχουν τοσα κακοποιημενα παιδια, γιαυτο υπαρχουν τοσα βιασμενα παιδια, γιαυτο υπαρχουν τοσες πολλες οικογενειες κατεστραμενες...
    σε καμια 500 χρονια που η ελληνικη κοινωνια θα παψει να πιεζει τα παιδια του να παντρευτουν σωνει και καλα οταν παψουν να ειναι το μονο και πρωτο που τους μαθαινουν απο μικρα...τοτε ισως να δουν και τα παιδια ασπρη μερα.
    Δεν ειμαστε ολοι για ολα!

    ReplyDelete
  6. @ info press:

    Το "μην τρελαθούμε παιδιά" καλά θα ήταν να το λέμε σε άλλα σημεία αυτού του προβληματισμού.

    Δηλαδή, ποια είναι η ειδοποιός διαφορά, μεταξύ αυτών που η φύση ή κάποια κακή συγκυρία, τους στέρησε το "δικαίωμα" στο να κάνουν κατά βούληση παιδιά όπως όλος ο κόσμος, και ενώ θέλουν πολύ περισσότερο από πολλούς που τα κάνουν επειδή απλά έτυχε, όταν επιχειρούν έστω να υιοθετήσουν πρέπει να περάσουν από χίλια κύματα, ανακρίσεις εξετάσεις, ξεδίπλωμα προσωπικών δεδομένων, παρακολούθηση τρόπου ζωής και πολλά πολλά άλλα τραγικής υπερβολής, σε σχέση με όποιον ενδεχομένως άχρηστο άλλο άνθρωπό που μπορεί όποτε μα όποτε θέλει να κάνει όσα παιδιά θέλει χωρίς να δώσει την παραμικρή αναφορά πουθενά;;;!!!
    Πώς δικαιολογούνται στην κοινωνία μας και στον καθένα μας ξεχωριστά, αυτές οι αντιφάσεις, οι ανισότητες, οι αδικίες εντέλει;!

    Το να έρθει στον κόσμο ένα παιδί είναι πραγματικά τεράστιας σημασίας γεγονός. Δεν γίνεται να αρκείτε κανείς απλά στην φυσική - οργανική δυνατότητα των γονιών, στο να γίνουν γονείς. Χρειάζονται πάρα μα πάρα πολλά παραπάνω.

    Φυσικά και κάπως πρέπει να γίνεται εκπαίδευση, από πολύ νωρίς στη ζωή κάθε ανθρώπου, ώστε να μπορεί να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος, στο να κάνει συνειδητά από κάποια στιγμή και μετά παιδιά.
    Και φυσικά, όπως σε κάθε είδους εκπαίδευση, χρειάζονται και οι απαραίτητη έλεγχοι για το κατά πόσο είναι τελικά κατάλληλος για ένα τόσο σημαντικό βήμα στη ζωή του.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki