Χρόνος παγώματος: 10΄
Υλικά (για 10 μερίδες):
500 γρ. γάλα
120 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κακάο
20 γρ. κορν φλάουρ
300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
120 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κακάο
20 γρ. κορν φλάουρ
300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
Διαδικασία:
- Ρίχνουμε το γάλα και το κακάο σε μία κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ με 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό.
- Προτού πάρει βράση το γάλα αδειάζουμε το μείγμα ζάχαρης - κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα.
- Προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η κουβερτούρα λιώσει.
- Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ανοξείδωτο μεταλλικό μπολ, το τοποθετούμε πάνω σε ένα μεγαλύτερο με παγάκια και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου κρυώσει.
- Με αυτόν τον τρόπο η κρέμα αποκτά βελούδινη, λεία και γυαλιστερή υφή και δεν «πιάνει» κρούστα.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε ατομικά μπολ.
ΑΧ!!!ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ!!!!
ReplyDeleteΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΑΣΩ ΤΩΡΑ!!!
Και μεις τη φτιάξαμε, μη νομίζεις :)
ReplyDeleteTέλειαααααααααα!!!
ReplyDeleteΆσε, άσε @αριάδνη, φαντάσου τη σε σπιτικό προφιτερόλ!!
ReplyDelete