Sunday, 28 October 2007

Σοκολατένια κρέμα για τα χαμομηλάκια μας και όχι μόνο!!

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παγώματος: 10΄  


Υλικά (για 10 μερίδες):
500 γρ. γάλα
120 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κακάο
20 γρ. κορν φλάουρ
300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια



Διαδικασία:
  • Ρίχνουμε το γάλα και το κακάο σε μία κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά.
  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ με 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό. 
  • Προτού πάρει βράση το γάλα αδειάζουμε το μείγμα ζάχαρης - κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα.
  • Προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η κουβερτούρα λιώσει. 
  • Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα ανοξείδωτο μεταλλικό μπολ, το τοποθετούμε πάνω σε ένα μεγαλύτερο με παγάκια και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου κρυώσει. 
  • Με αυτόν τον τρόπο η κρέμα αποκτά βελούδινη, λεία και γυαλιστερή υφή και δεν «πιάνει» κρούστα. 
  • Μοιράζουμε την κρέμα σε ατομικά μπολ. 

Από το Στέλιο Παρλιάρο
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

4 comments:

  1. ΑΧ!!!ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ!!!!
    ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΑΣΩ ΤΩΡΑ!!!

    ReplyDelete
  2. Και μεις τη φτιάξαμε, μη νομίζεις :)

    ReplyDelete
  3. Άσε, άσε @αριάδνη, φαντάσου τη σε σπιτικό προφιτερόλ!!

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki