Thursday 8 October 2009

Γαλλία: Υπόθεση Φρεντερίκ Μιτεράν-Σεξουαλικός τουρισμός
Θερμός υποστηρικτής του παιδεραστή-βιαστή Ponanski


Ο Ανρί Γκιενό, ειδικός σύμβουλος του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, χαρακτήρισε σήμερα "απρεπή" την πολεμική γύρω από τον γάλλο υπουργό Πολιτισμού, με επίκεντρο το αυτοβιογραφικό βιβλίο "Η Κακή Ζωή" στο οποίο ο Φρεντερίκ Μιτεράν αναφέρει τις εμπειρίες του από τις υπηρεσίες του σεξουαλικού τουρισμού στην Ταϊλάνδη.
 

Το θέμα δημιουργήθηκε το βράδυ της Δευτέρας όταν η αντιπρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν, χρησιμοποίησε αποσπάσματα από το βιβλίο του Φρεντερίκ Μιτεράν (La Mauvaise Vie, 2005) για να καυτηριάσει τη θερμή υποστήριξη που εξέφρασε ο γάλλος υπουργός Πολιτισμού προς τον σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, ο οποίος απειλείται με έκδοση στις ΗΠΑ, όπου διώκεται για την υπόθεση της σεξουαλικής του συνεύρεσης με μια 13χρονη το 1977.
 
"Ολα αυτά είναι υπερβολικά και στο βάθος πολύ απρεπή", δήλωσε στον τηλεοπτικό δίκτυο France 2 ο σύμβουλος του γάλλου προέδρου, ενώ όταν ερωτήθηκε εάν ο Φρεντερίκ Μιτεράν πρέπει να παραιτηθεί, όπως ζητεί το Εθνικό Μέτωπο, απάντησε: "Δεν βλέπω πού είναι το πρόβλημα, δεν βλέπω γιατί, όταν δημιουργούμε μια τόσο θλιβερή πολεμική, με τέτοια καθυστέρηση, πρέπει να υπάρξουν τόσο ακραίες συνέπειες.
Δεν υπάρχουν γεγονότα, έγραψε ένα βιβλίο".
Σύμφωνα με τον Ανρί Γκιενό, "ο γαλλικός πολιτικός διάλογος γίνεται τόσο θλιβερός μερικές φορές.
Αυτό το βιβλίο εκδόθηκε το 2005, και δεν θυμάμαι να προκλήθηκε εκείνη την εποχή οποιοσδήποτε αποτροπιασμός, είτε στην αριστερά, είτε στη δεξιά".
Τα περιστατικά στο βιβλίο του Φρεντερίκ Μιτεράν παρουσιάζονται ως ένα μείγμα αυτοβιογραφικής περιγραφής και φαντασίωσης.
"Απέκτησα τη συνήθεια να πληρώνω αγόρια", γράφει ο Φρεντερίκ Μιτεράν προσθέτοντας ότι η έλξη του για μικρά εκδιδόμενα αγόρια συνεχίσθηκε παρά το γεγονός ότι γνώριζε "τις βρωμερές λεπτομέρειες αυτής της εκπόρνευσης".


Πηγή: ΑΠΕ  08/10/09-12:22

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki