Saturday 28 November 2009

Δάσκαλος κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου

 Υπάρχουν δάσκαλοι και Δάσκαλοι

28 Νοεμβρίου 2009, 09:07

Δάσκαλος «κατηγορείται» για αποπλάνηση ανηλίκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη ερευνούν υπόθεση που αφορά τις εκπαιδευτικές... πρακτικές που φέρεται ότι ακολουθούσε εκπαιδευτικός σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.
Η έρευνα ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες ανήλικης μαθήτριας που περιέγραψε στους γονείς της όλα όσα έγιναν μέσα στην τάξη στη διάρκεια ενός παιχνιδιού την ώρα του μαθήματος. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά ήταν μια παραλλαγή που θυμίζει κρυφτό. Οι μαθητές στέκονταν όρθιοι κοιτώντας τον τοίχο και ο δάσκαλος φώναζε ένα παιδί δήθεν για να κρυφτεί από τα υπόλοιπα και το οδηγούσε κάτω από το γραφείο του. Σύμφωνα με τις περιγραφές που έδωσε η μαθήτρια, προφανώς κατόπιν οδηγίας του δασκάλου, κρύφτηκε κάτω από την έδρα βάζοντας το κεφάλι της ανάμεσα στα πόδια του, ενώ εκείνος ήταν καθισμένος. 

Η περιγραφή αυτή του παιχνιδιού θορύβησε τους γονείς, οι οποίοι απευθύνθηκαν στις αρχές ζητώντας διερεύνηση. Με τη βοήθεια ειδικού ψυχολόγου το παιδί περιέγραψε για μία ακόμη φορά το παιχνίδι στο σχολείο και πώς κατέληξε ανάμεσα στα πόδια του εκπαιδευτικού. Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ληφθούν καταθέσεις κι από άλλα παιδιά για να διαπιστωθεί αν κι άλλοι μαθητές είχαν την ίδια… εμπειρία.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki