Thursday 25 March 2010

Εργαστήρι αξιοποίησης και ανακύκλωσης παλαιών ρούχων
Και για παιδιά άνω των 12 ετών

27 Μαρτίου 2010
ώρα 4-8 μ.μ.
Έχετε ποτέ σκεφτεί πώς μπορείτε να… συμπεριφερθείτε στα παλιά ρούχα, εκείνα που δεν μπορούν πια να φορεθούν; Και τι θα λέγατε αν με κάποιες «καλλιτεχνικές» μετατροπές μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως τσάντες, γάντια, έργα τέχνης, καλύμματα και ένα σωρό άλλα!
Σ’ αυτό το εργαστήριο βρίσκουμε τρόπους αξιοποίησης του παλιού αγαπημένου μας τζιν, παλιών τριμμένων αλλά αγαπημένων μακό, ρούχων που δεν μπορούμε να φορέσουμε πια αλλά τ’ αγαπάμε πολύ για να τα δούμε να καταλήγουν στα σκουπίδια.
Πάρτε μαζί σας ένα-δύο παλιά αγαπημένα ρούχα κι ελάτε να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο! Όλα τα υπόλοιπα υλικά – κλωστές, βελόνες, κορδέλες, κουμπιά, κορδόνια, φερμουάρ κλπ – παρέχονται από το χώρο.
Λόγω της φύσης του εργαστηρίου και των υλικών είναι ευπρόσδεκτα παιδιά μεγαλύτερα, από 12 ετών.  
Το εργαστήριο διαρκεί 4 ώρες και δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να περάσουν ένα δημιουργικό απόγευμα με το παιδί τους. Παράλληλα βοηθά το παιδί να σκεφτεί με τρόπο εναλλακτικό και το αφυπνίζει στην έννοια της ανακύκλωσης και φροντίδας του περιβάλλοντος.
Σάββατο 27/3
ώρα 4-8 μ.μ.
Το εργαστήριο παρουσιάζει η Μαρία Σβορώνου. Ασχολείται με το θέατρο και τον κινηματογράφο τα τελευταία 7 χρόνια και με τις τέχνες και κατασκευές από πολύ νωρίτερα. Ειδικεύεται στις κατασκευές και ανακατασκευές – ρούχο, κόσμημα, διακοσμητικά, χρηστικά αντικείμενα, κατασκευασμένα από παλιά ή φαινομενικά μη-χρησιμοποιήσιμα πράγματα.
Πού: Πολυχώρος Spring People,
Αγαθάρχου 12 Ψυρρή
www.springpeople.gr
πληροφορίες στα τηλ. 210 3252034/ 6977131112 ή στο springpeople@gmail.com
Κόστος συμμετοχής:
€30 (απαραίτητη η προ-εγγραφή – κατάθεση σε λογαριασμό Τράπεζας Πειραιώς 5019.040638.131. ή στη γραμματεία του Πολυχώρου 16.00-21.00)
Ευπρόσδεκτα παιδιά από 12 ετών και πάνω – ισχύει έκπτωση 30%

infokids 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki