Υπόθεση που έλαβε δραματική τροπή με την αποκάλυψη ότι τα εν λόγω παιδιά, ηλικίας από ενός έως δέκα ετών, στην πλειοψηφία τους κατάγονται από χωριά του Τσαντ, κοντά στη μεθόριο με το Σουδάν, ζούσαν εκεί από πάντα (άρα δεν είναι πρόσφυγες) και έχουν "τουλάχιστον έναν ενήλικο τον οποίο θεωρούν γονέα".
Το πρώτο, και λιγότερο πιθανό, σενάριο είναι αυτό που αρχικώς περιέγραψαν οι διαδηλωτές της Αμπεσέ, καταγγέλλοντας οργισμένοι το "δουλεμπόριο", και ο πρόεδρος του Τσαντ Ιντρις Ντεμπί, κάνοντας λόγο για παράνομη διακίνηση παιδιών προς εξυπηρέτησιν ενδεχομένως Ευρωπαίων παιδεραστών ή εμπόρων οργάνων.
Το δεύτερο και πιθανότερο σενάριο είναι να έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση καταπάτησης των κανόνων ανθρωπιστικής δράσης λόγω απειρίας και υπερβάλλοντος ζήλου.Δύσκολα, ωστόσο, συνειδητοποιούμε ότι κατά βάθος τα δύο ενδεχόμενα δεν αλληλοαποκλείονται απολύτως και ότι το δεύτερο από αυτά είναι στην πραγματικότερα απείρως πιο ενοχοποιητικό για τους εμπλεκόμενους απ’ ό,τι μια "συνήθης" και με ευκρινή κίνητρα εγκληματική επιχείρηση.
Μπορεί το παιδομάζωμα της Αμπεσέ να μην απέβλεπε στην ικανοποίηση των ταπεινών αναγκών Ευρωπαίων Αφεντάδων, απέβλεπε ωστόσο σε κάτι εξίσου σημαντικό, την ικανοποίηση του φιλάγαθου φαρισαϊσμού τους και διακρινόταν από την ίδια περιφρόνηση προς τους ντόπιους, νοούμενους πάντοτε ως παθητικά αντικείμενα, άλλοτε της πλεονεξίας και άλλοτε των ευεργεσιών της Λευκής Φυλής...
Βρωμιά πέρα για πέρα φίλοι μας
βρωμιά απίστευτη, στο όνομα του "ανθρωπισμού"...
Δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει η στοχοποίηση κάποιων ανθρώπων με βάση το χρώμα τους (το λέω για την αναφορά στη Λευκή Φυλή). Εκείνο που ξέρω είναι ότι, η παγκόσμια ευαισθησία θα πρέπει να ισχύει σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας, σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς εξαιρέσεις. Λυπάμαι όταν κράτη χωρίς πετρέλαια, ορυκτό πλούτο η στρατηγική γεωγραφική θέση, αφήνονται στο έλεός τους. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι και οργανώσεις που με κίνδυνο ότι πιο πολύτιμο έχουν, δηλαδή τη ζωή τους, βοηθούν όσο μπορούνε.
ReplyDeleteΜε αγάπη πάντα
Agorafoviagr